Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-12-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κληρίδη - Σημίτη

  • [01] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Σημίτη

    Βιέννη,Αυστρία,12/12/1998 (ΚΥΠΕ της απεσταλμένης μας Μαρίας Χρυσάνθου)

    Τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στη μείωση της έντασης συζήτησαν σε σύντομη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο στη Βιέννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

    Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αλληλοενημερώθηκαν επίσης για διάφορα ζητήματα και "ταυτόχρονα έγινε μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ειδικά σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου".

    Ο κ. Στυλιανίδης χαιρέτισε εξάλλου τα σχετικά με την Κύπρο συμπεράσματα της Συνόδου, χαρακτηρίζοντάς τα "άκρως ικανοποιητικά" και επισημαίνοντας ότι "δεν διασυνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο η ενταξιακή διαδικασία με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού".

    "Η Κύπρος είναι στο πλαίσιο της ομάδας των έξι και συμπορεύεται με βάση τα κριτήρια για τις υπόλοιπες χώρες", παρατήρησε.

    Ανέφερε εξάλλου ότι κατά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Πρωθυπουργός Σημίτης αξιολόγησαν "κάποιες διπλωματικές προσπάθειες για τη μείωση της έντασης" και επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, την πρόθεση της Κύπρου να συμμετάσχει "σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιδιώκει μείωση της έντασης και μείωση δυνάμεων με τη γνωστή μας εποικοδομητική και θετική στάση".

    Οπως είναι γνωστό ο Αμερικανός Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ είχε διαβουλεύσεις στην Κύπρο με την Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Αν Χέρκους κατά την επίσκεψή του στο νησί την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα ο κ. Μίλερ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ΥΦΕΞ της Ελλάδας Γιάννο Κρανιδιώτη ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε συνάντηση Ε/Κ, Τ/Κ, Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών, της οποίας θα προεδρεύσει ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Τη Δευτέρα Χόλμπρουκ και Μίλερ θα βρίσκονται στην Αθήνα όπου ο πρώτος θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο.

    Ερωτηθείς εάν προγραμματίζεται και συνάντηση των ηγεσιών Λευκωσίας - Αθηνών, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "επί του παρόντος δεν συζητήθηκε οτιδήποτε".

    Στη συνάντηση Κληρίδη - Σημίτη που πραγματοποιήθηκε στην κυπριακή Πρεσβεία στη Βιέννη παρεβρέθηκαν και οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας, Ιωάννης Κασουλίδης και Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γεώργιος Παπανδρέου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΑ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 12 December 1998 - 21:46:13 UTC