Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφάνεια - Εκδήλωση - Λήδρα Πάλας
  • [02] Κληρίδης - Παρέμβαση

  • [01] (Κ) Αφάνεια - Εκδήλωση - Λήδρα Πάλας

    Λευκωσία,Κύπρος,13/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Αφάνειας οργάνωσαν χθες εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για να διατρανώσουν την επιθυμία τους για επιστροφή και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις μανάδες των αγνοουμένων.

    Αντιπροσωπεία του προσφυγικού σωματείου "Αφάνεια" επέδωσε ψήφισμα σε αξιωματικό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που απευθύνεται στην Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους, στο οποίο καταγγέλλεται η συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία στην Κύπρο και ζητείται εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αποκατάσταση των ανθρωπινων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.

    Επίσης ζητείται επίσπευση της διαδικασίας για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και αναφέρεται ότι δεκαέξι κατοικοι της Αφάνειας συνελήφθησαν από τις τουρκικες δυνάμεις εισβολής τον Αύγουστο του 1974 και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)
    (Α.Α.)

    [02] (Κ) Κληρίδης - Παρέμβαση

    Βιέννη,Αυστρία,13/12/1998 (ΚΥΠΕ της απεσταλμένης μας Μαρίας Χρυσάνθου)

    Την αναγκαιότητα να εμπλακούν από τώρα οι υποψήφιες χώρες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση στον Τρίτον Πυλώνα, που αφορά θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, σαν να ήταν ήδη κράτη - μέλη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, σε χθεσινή παρέμβασή του στο γεύμα εργασίας των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ με τους ηγέτες των έντεκα υποψηφίων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κύπρου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι "τα θέματα συνεργασίας και αλληλοεξάρτησης του Τρίτου Πυλώνα (Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) είναι μια αναγκαιότητα για όλους μας".

    Ανέφερε ότι "σημειώσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υιοθέτηση του Σχεδίου Δράσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο δημιουργεί συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης στη βάση της Συνθήκης του Αμστερνταμ".

    Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "εάν πρόκειται να πείσουμε τους πολίτες μας για τη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αν εμείς οι πολιτικοί επιθυμούμε να εμπλέξουμε τους λαούς μας στη δημιουργία της Ευρώπης της τρίτης χιλιετηρίδας, πρέπει να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον στο οποίο να αισθάνονται ασφάλεια".

    Επεσήμανε την ανάγκη παροχής στους πολίτες ενός "περιβάλλοντος που θα προωθεί τις δυνατότητες των πολιτών κατά τον καλύτερο τρόπο και θα διασφαλίζει για εκείνους και τα παιδιά τους καλύτερη ποιότητα ζωής".

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι "15" της ΕΕ ενημέρωσαν τους 11 για τα αποτελέσματα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που άπτονται της διεύρυνσης.

    Του γεύματος εργασίας προηγήθηκε, στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Βιέννης, συνάντηση των "15" της ΕΕ με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    Στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, παραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και επαφών με την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αντιπροσωπείες κρατών - μελών και αντιπροσωπείες των υποψηφίων για ένταξη χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που αφορούν τη διαδικασία διεύρυνσης.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα νωρίς το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΑ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 13 December 1998 - 14:02:17 UTC