Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-01-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπελλο Κύπρου
  • [02] Τιμές Συναλλάγματος Opening
  • [03] Νέοι Υπουργοί - Ανάληψη καθηκόντων (2)
  • [04] Βρετανοί - Ασκήσεις
  • [05] Υπουργείο Αμυνας - Ανάληψη καθηκόντων
  • [06] Υπουργός Παιδείας - Ανάληψη καθηκόντων
  • [07] Ερογλου - Ψευδοβουλή - Πρόγραμμα
  • [08] Πρόεδρος Βουλής - Ισραηλινός Πρέσβης
  • [09] Χριστοδούλου - Εφοριακό Συμβούλιο
  • [10] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα
  • [11] Μήνυμα Πάγκαλου - Χριστόφιας
  • [12] Ατκινσον - Ευρωδημοκράτες - Επίσκεψη
  • [13] Ηλιάδης - Παραίτηση - Κυπριανού
  • [14] Πρόεδρος Κληρίδης - Μουράτοφ
  • [15] Εκπρόσωπος - Ασκήσεις Βρετανών
  • [16] Κυπριανού - Ασκήσεις στον Ακάμα - Επιτροπή
  • [17] Χρίστος Ρότσας - Νέος Βουλευτής
  • [18] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

  • [01] (Κ) Κύπελλο Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με δύο αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα τα πρώτα παιγνίδια του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου Κύπρου.

    Στο Μακάρειο Στάδιο το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει τη Δόξα Κατωκοπιάς ενώ στο Τσίρειο η ΑΕΛ τον Εθνικό Αχνας.

    Οι αγώνες αρχίζουν στις 2.30 μμ. Στους χθεσινούς αγώνες η Ανόρθωση και ο Απόλλων εξήλθαν ισόπαλοι 1 - 1, η Ομόνοια και η ΑΕΚ συνέτριψαν τον Ολυμπιακό και την Αλκή, αντίστοιχα, με σκορ 4 - 0. Η Ενωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε τον Απόλλωνα Λυμπιών με το ευρύ σκορ 9 - 0. Με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Νέα Σαλαμίνα το ΘΟΙ Αυγόρου. Ο Ευαγόρας Πάφου νίκησε τον Αρη λεμεσού με 3 - 2.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [02] Τιμές Συναλλάγματος Opening

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ) Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 07/01/99, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης:
    -----------------------------------------------------------------
    Τηλεγραφικά εμβάσματα       Επιταγές Πώληση        Αγορά Πώληση
    Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή      556,2100    558,4300   556,2100   561,4300
    Ευρώ                   1,7154      1,7222     1,7154     1,7252
    Δολάριο ΗΠΑ            1,9957      2,0036     1,9957     2,0071
    Στερλίνα               1,2079      1,2127     1,2079     1,2152
    
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Νέοι Υπουργοί - Ανάληψη καθηκόντων (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ανέλαβαν σήμερα το πρωί επίσημα τα καθήκοντά τους οι νέοι Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού και Αμυνας, Ουράνιος Ιωαννίδης και Γιαννάκης Χρυσοστομής.

    Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχουν σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Βρετανοί - Ασκήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με επιστολή ημερομηνίας 5 Ιανουαρίου, η Κυπριακή Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί ότι οι προγραμματιζόμενες για τις 7 και 8 τρέχοντος ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα θα πραγματοποιηθούν μόνο στις 8 του μηνός.

    Αυτό δήλωσαν στο ΚΥΠΕ έγκυρες πηγές, οι οποίες σημείωσαν ότι την επιστολή υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέκος Σιάμπος.

    Στην επιστολή δεν αναφέρεται ο λόγος της αλλαγής στο πρόγραμμα των Βρετανών.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Τζον Μπράουν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ήδη σήμερα το πρωί μετέβησαν στην περιοχή του Ακάμα δέκα περίπου στρατιώτες, οι οποίοι όμως έχουν αποχωρήσει από την περιοχή.

    Τόνισε παράλληλα ότι η διάρκεια των ασκήσεων και η συμμετοχή σε αυτές εναπόκειται αποκλειστικά στην κρίση του αξιωματικού που είναι επικεφαλής του όλου σεναρίου των ασκήσεων.

    "Στις ασκήσεις θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης όταν και εφόσον οι υπεύθυνοι αποφασίσουν," εξήγησε. Εάν ο επικεφαλής αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί να κάνει οτιδήποτε μέχρι αύριο, τότε έτσι θα γίνει, πρόσθεσε.

    Οσον αφορά τη σχετική ειδοποίηση προς την Κυπριακή Αστυνομία, ο κ. Μπράουν είπε ότι οι αρχές των Βάσεων ενημέρωσαν τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προφορικά με τις ώρες για τις οποίες θα χρειάζεται να επιτηρούν την περιοχή για απρόσκοπτη πρόσβαση στην περιοχή και διαφύλαξη της έννομης τάξης.

    Για τις ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα έχει αντιδράσει έντονα το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών, μέλη του οποίου αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των ασκήσεων.

    Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της Συντοντιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων για τον τερματισμό των βρετανικών ασκήσεων στον Ακάμα, θα συναντηθεί το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, για να συζητήσει τον τερματισμό των γυμνασίων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] Υπουργείο Αμυνας - Ανάληψη καθηκόντων

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο νέος Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Χρυσοστομής, αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντά του δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την πολιτική της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

    Παραδίδοντας το Υπουργείο, ο τέως Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι αποχωρεί με τη συνείδησή του ήσυχη, αλλά ταυτόχρονα με ανησυχίες, φόβους και αγωνία για το μέλλον.

    Κατά την τελετή στο Υπουργείο Αμυνας, ο κ. Χρυσοστομής ανέφερε ότι σήμερα "σηματοδοτείται και η έναρξη των δικών μου μεγάλων και υψηλών καθηκόντων", σημειώνοντας ότι τα καθήκοντα αυτά "γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί ο αποχωρών Υπουργός υπήρξε ένας επιτυχημένος Υπουργός, ο οποίος έχει αφήσει ήδη τη σφραγίδα του".

    "Η πολιτική που θα ακολουθήσω συνοπτικά είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου", είπε ο κ. Χρυσοστομής, προσθέτοντας ότι σε περισσότερες λεπτομέρειες θα αναφερθεί μετά την πλήρη ενημέρωσή του.

    Από την πλευρά του, ο τέως Υπουργός Αμυνας καλωσόρισε το νέο Υπουργό Αμυνας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Χρυσοστομής "θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά και καρποφόρα στα νέα του καθήκοντα".

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι αποχωρεί με τη συνείδησή του ήσυχη, σημειώνοντας ωστόσο ότι φεύγει "με ανησυχίες, με φόβους και αγωνία για το μέλλον".

    Υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα "να στηρίξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία, τη συμπόρευση κυπριακού και μητροπολιτικού ελληνισμού, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου".

    Σημείωσε ότι "η καινούρια πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβάλλουν από όλους μεγαλύτερες προσπάθειες για την επίτευξη των μεγάλων στόχων του κυπριακού ελληνισμού".

    Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι "μπήκαμε σε μιαν εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου τείνει να δημιουργηθεί ένα κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης του λαού", τονίζοντας ότι "θα πρέπει με υψηλό αίσθημα ευθύνης να επανεργαστούμε για την επαναδημιουργία ενός σωστού κλίματος που να στηρίζεται στο ηθικό και στην εθνική ομοψυχία".

    Υπογράμμισε ότι "σήμερα χρειάζεται μια συνολική επανεκτίμηση των δεδομένων και των προοπτικών" και πρόσθεσε ότι οι πολίτες αναμένουν και απαιτούν "καινούριες πολιτικές πρακτικές, ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας".

    Ο τέως Υπουργός Αμυνας, απευθυνόμενος στο προσωπικό του Υπουργείου είπε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δέκα μήνες, συνάντησε "το ζήλο, την εργατικότητα, τη συνείδηση του καθήκοντος".

    Αναφερόμενος στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Γιώργο Χατζηαναστασίου, ο κ. Ομήρου είπε ότι διαθέτει ικανότητα, ευθυκρισία, γνώσεις και διοικητικό ταλέντο".

    Ο κ. Χατζηαναστασίου, εκ μέρους του προσωπικού του Υπουργείου, καλωσόρισε το νέο Υπουργό Αμυνας, διαβεβαιώνοντας τον ότι το προσωπικό του Υπουργείου θα του συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις.

    Εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση του κ. Ομήρου, σημειώνοντας ότι η πολιτική αξιολόγηση του έργου του "θα γίνει από το λαό και τους πολιτικούς σε κάποιο άλλο στάδιο".

    Ανέφερε ότι στη σύντομη περίοδο που υπηρέτησε ως πολιτικός προϊστάμενος, ο κ. Ομήρου έδωσε "δείγματα ξεχωριστής ηγεσίας, εντιμότητας και πολλής ανθρωπιάς".

    Ο νέος Υπουργός Αμυνας θα συναντηθεί το απόγευμα στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημήτριο Δήμου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [06] Υπουργός Παιδείας - Ανάληψη καθηκόντων

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η παιδεία είναι μια συνεταιριστική προσπάθεια, μας αφορά όλους και μέσα σ'αυτό το πλαίσιο, με κοινωνική αλλά και πολιτική συναίνεση, θα πετύχουμε τους στόχους που θέτει η παιδεία μας, μια παιδεία που είναι έτοιμη να διαβεί τη στροφή της επόμενης χιλιετίας".

    Αυτό δήλωσε ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε στο Υπουργείο με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

    Ο κ. Ιωαννίδης αφού τόνισε ότι νοιώθει βαρύ το φορτίο που επωμίζεται, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Παιδείας, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί ανάλογα στα καθήκοντα αυτής της θέσης.

    Ο τέως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Λυκούργος Κάππας τόνισε ότι "όταν ανέλαβε το Υπουργείο έκανε αυτό που ζητούσε από τον ίδιο η κυβέρνηση, δηλαδή να προωθήσει τα θέματα της παιδείας για το καλό της παιδείας αλλά και του τόπου".

    Ο κ. Κάππας επεσήμανε ότι "η παιδεία δεν είναι έργο ενός ανδρός αλλά είναι έργο συλλογικό και στηρίζεται πάνω σε πολλούς για να επιτύχει".

    Αφού ευχαρίστησε το Γενικό Διευθυντή και το υπόλοιπο προσωπικό του Υπουργείου για τη συνεργασία που είχαν μαζί του, ο κ. Κάππας ευχήθηκε στο νέο Υπουργό τα "βέλτιστα".

    Καλωσορίζοντας το νέο Υπουργό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Φυλακτού, ανέφερε ότι ο κ. Ιωαννίδης επιστρέφει σ' ένα χώρο πολύ οικείο γι' αυτόν, αφού υπήρξε εκπαιδευτικός, καθηγητής των Φυσιογνωστικών, Βοηθός Διευθυντής, Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης και τέλος ως βουλευτής μέλος της Επιτροπής Παιδείας.

    Ο κ. Φυλακτού αναφέρθηκε στην παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και στη διαίρεση της Κύπρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγάπη του κ. Ιωαννίδη για την παιδεία θα τον οδηγήσει στον "ορθό και ανηφορικό μεν δρόμο αλλά πάντοτε προκλητικό και πολύ ενδιαφέροντα".

    "Η παιδεία μας", συνέχισε, "αποτελεί σήμερα το υπόβαθρο του αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός για ελευθερία και δικαιοσύνη" και εξέφρασε την ετοιμότητα του προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στο νέο Υπουργό.

    Αποχαιρετώντας τον τέως Υπουργό, ο κ. Φυλακτού χαρακτήρισε "παραγωγικούς και αποδοτικούς" τους δέκα μήνες παραμονής του Λυκούργου Κάππα στο Υπουργείο Παιδείας και τόνισε ότι η προσφορά του τόσο στην παιδεία όσο και στον πολιτισμό ήταν "σημαντική".

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, αναφέρθηκε στο τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο κ. Κάππας, όπως το Σχέδιο Δράσης για την Παιδεία, την ετοιμασία νομοσχεδίων όπως οι κανονισμοί για την Αξιολόγηση του Διδακτικού Προσωπικού και τη μελέτη για την αξιολόγηση του Ενιαίου Λυκείου.

    Ο κ. Φυλακτού είπε ότι ο Λυκούργος Κάππας, κατά τη διάρκεια της δεκάμηνης παραμονής του στο Υπουργείο Παιδείας, συνεργάστηκε πολύ στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [07] Ερογλου - Ψευδοβουλή - Πρόγραμμα

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ντερβίς Ερογλου παρουσίασε χθες στην ψευδοβουλή το πρόγραμμα της νέας ψευδοκυβέρνησης.

    Το προγραμμά αποτελείτο από ένα κείμενο 33 σελίδων. Συζήτηση για το τι αναφερόταν σ' αυτό θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου, 9 Ιανουαρίου.

    Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση την ίδια μέρα, η "ψηφοφορία" για την "ψήφο εμπιστοσύνης" θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

    Ο Ερογλου δήλωσε ότι τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την ψευδοκυβέρνηση συνασπισμού, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης (ΚΚΑ), είναι σίγουρα ότι θα πετύχουν στο έργο τους και ότι με την πεποίθηση αυτή ζητούν την "ψήφο" της ψευδοβουλής.

    Στις "προγραμματικές δηλώσεις" επαναλαμβάνεται η πρόθεση για χάραξη της "εξωτερικής πολιτικής" σε συνεργασία με τη "μητέρα πατρίδα" Τουρκία, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα.

    Δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στη συνομοσπονδία, ενώ τονίζεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για ενίσχυση της "ανεξαρτησίας" του ψευδοκράτους και της αναγνώρισής του.

    Επίσης αναφέρεται ότι ο συνασπισμός των κομάτων ΚΕΕ και ΚΚΑ καταβάλει κάθε ειρηνική προσπάθεια για επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό, που θα προνοεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κοινοτήτων, αλλά και της αποτελεσματικής εγγύησης της Τουρκίας.

    Αναφορά γίνεται και στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως αναφέρεται στο πρόγραμμα αυτή μπορεί να επιτευχθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό και στα πλαίσια μιας πολιτικής που θα καθοριστεί από κοινού με την Τουρκία υπό τον όρο ότι δεν θα διασαλευτεί η ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας.

    Εκτενής αναφορά γίνεται στα εσωτερικά προβλήματα του ψευδοκράτους, όπως τουρισμός, επενδύσεις, συγκοινωνίες, παιδεία και άλλα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΕΜ/ΓΠ)

    [08] Πρόεδρος Βουλής - Ισραηλινός Πρέσβης

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρος Κυπριανού με τον Ισραηλινό Πρέσβη Σέμι Τζουρ ήταν η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στο Ισραήλ.

    Μετά τη 40λεπτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, δεν έγιναν οποιεσδήποτε δηλώσεις.

    Η επίσκεψη του κ. Κυπριανού τοποθετείται τώρα για την περίοδο μετά τις εκλογές στο Ισραήλ, που έχουν καθοριστεί για τις 17 Μαίου.

    Αρχικά η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής προγραμματιζόταν για τις δύο τελευταίες βδομάδες του Φεβρουαρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [09] Χριστοδούλου - Εφοριακό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου που θα εξετάζει ενστάσεις ή εφέσεις που θα υποβάλλονται από άτομα και εταιρείες σε σχέση με την άμεση φορολογία που θα τους επιβάλλεται, κατατίθεται την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη σύσταση Εφοριακού Συμβουλίου.

    Το Συμβούλιο αυτό θα έχει τη δικαιοδοσία να εξετάζει τις ενστάσεις και τις εφέσεις που θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους πολίτες ή εταιρίες.

    Οπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η σύσταση Εφοριακού Συμβουλίου ήταν ένα πάγιο αίτημα που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες.

    Το νομοσχέδιο διαμορφώθηκε μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους οργανωμένους οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

    Η βασική του φιλοσοφία, όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, έγκειται στο ότι δεν είναι δίκαιο και ορθό ο λειτουργός ο οποίος εξετάζει μια φορολογική υπόθεση, να εξετάζει και την ένσταση ή την έφεση που υποβάλλεται.

    Ετσι, με τη σύσταση του Εφοριακού Συμβουλίου, πρόσθεσε, θα υπάρχει ένα συλλογικό όργανο το οποίο θα προέρχεται από άτομα που δεν θα εργάζονται στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, αλλά θα έχουν γνώσεις σε οικονομικά, λογιστικά ή άλλα παρεμφερή θέματα και θα διορίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    Υπάρχουν επίσης, όπως είπε, ορισμένες άλλες προϋποθέσεις στο νομοσχέδιο αυτό, σε σχέση ιδιαίτερα με το ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του μέλους του Εφοριακού Συμβουλίου με την ενεργό άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή ή άλλου συναφούς λειτουργήματος ή επαγγέλματος.

    Ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το νομοσχέδιο αυτό επέρχεται ένας εκσυγχρονισμός και ικανοποιείται το αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ του λαού, στο σημαντικό αυτό τομέα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

    [10] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κατά το άνοιγμα της Αγοράς Συναλλάγματος στην Κύπρο σήμερα η σχέση των πιο κάτω νομισμάτων με την Κυπριακή Λίρα διαμορφώθηκε ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                 |     Πώληση     |     Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Ιαπωνίας               222,6467         224,4278
          Δολ. Αυστραλίας              3,1686           3,1939
          Δολ. Καναδά                  3,0162           3,0403
          Εσκούδος Πορτογαλλίας      343,8993         345,2748
          Κορώνες Δανίας              12,7366          12,8384
          Κορώνες Νορβηγίας           14,8378          14,9565
          Κορώνες Σουηδίας            15,8509          15,9777
          Λίρες Ιρλανδίας              1,3510           1,3564
          Λιρέτες Ιταλίας          3.321,4048       3.334,6904
          Μάρκα Γερμανίας              3,3550           3,3684
          Μάρκα Φινλανδίας            10,1991          10,2398
          Πεσέτες Ισπανίας           285,4123         286,5539
          Σελίνια Αυστρίας            23,6039          23,6983
          Φιορίνια Ολλανδίας           3,7802           3,7953
          Φράγκα Βελγίου              69,1975          69,4742
          Φράγκα Γαλλίας              11,2520          11,2970
          Φράγκα Eλβετίας              2,7690           2,7911
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [11] Μήνυμα Πάγκαλου - Χριστόφιας

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος απέστειλε στο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια μήνυμα για γρήγορη ανάρρωση.

    Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι στο μήνυμά του ο κ. Πάγκαλος εύχεται στον Δημήτρη Χριστόφια να ξεπεράσει γρήγορα την "τελευταία περιπέτεια" της υγείας του και να επιστρέψει γερός και δυνατός στο σπίτι και την οικογένειά του.

    Ο κ. Πάγκαλος σημειώνει επίσης ότι "θα παρακολουθώ στενά την πορεία της υγείας σου η οποία ελπίζω ότι θα εξελιχθεί ομαλά".

    Μηνήματα με ευχές για γρήγορη ανάρρωση απέστειλαν επίσης η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Παρόμοιο μήνυμα έστειλε χθες και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [12] Ατκινσον - Ευρωδημοκράτες - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο ο Ντέιβιντ Ατκινσον, Πρόεδρος της Ομάδας Ευρωδημοκρατών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τετραήμερη επίσκεψη.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα συναντήσεων, αύριο το πρωί ο κ. Ατκινσον θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Γιώργο Βασιλείου.

    Ο κ. Ατκινσον θα έχει επίσης συναντήσεις με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους.

    Αναχωρεί από την Κύπρο την Κυριακή το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [13] Ηλιάδης - Παραίτηση - Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την παραίτησή του ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ έθεσε σήμερα το στέλεχος του κόμματος και πρώην Υπουργός Αμυνας, Κώστας Ηλιάδης, τονίζοντας ότι θεωρεί "πολιτική ομηρία" την περαιτέρω παραμονή του στο ΔΗΚΟ.

    "Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι στα κόμματα πρέπει να μετέχουν ελεύθεροι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και επειδή νοιώθω πως δεν είμαι ιδιοκτησία οποιουδήποτε για να με χρησιμοποιεί ανάλογα με τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικές επιδιώξεις, θεωρώ πολιτική ομηρία την περαιτέρω παραμονή μου στο ΔΗΚΟ", δηλώνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο κ. Ηλιάδης.

    Υπογραμμίζει ότι "ο όρος 'μέλλον' σε αυτό που λέγεται ΔΗΚΟ σήμερα έχει πια μόνο την έννοια του χρονικού προσδιορισμού και σε καμμιά περίπτωση την έννοια της ελπίδας και του οράματος για καλύτερες μέρες".

    Ο κ. Ηλιάδης κάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος να τον διαγράψει από το μητρώο μελών του ΔΗΚΟ.

    Σχολιάζοντας την παραίτηση Κώστα Ηλιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, είπε ότι "ουδεμία ανησυχία" προκαλεί η διαρροή στελεχών του ΔΗΚΟ, ενώ, όπως είπε, δεν θα εκπλαγεί αν ενδεχομένως υπουργοποιηθεί ο κ. Ηλιάδης.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι "προστίθεται ακόμη ένα θλιβερό φαινόμενο στην πολιτική ζωή του τόπου", σημειώνοντας ότι "δεν πρέπει πλέον να εκπλήσσεται κανείς για τίποτα".

    "Αφήνω το περιεχόμενο της επιστολής στην κρίση των μελών και των στελεχών του κόμματος, αλλά και ολόκληρου του λαού", είπε ο κ. Κυπριανού.

    Ερωτηθείς εάν η παραίτηση Κώστα Ηλιάδη συνδέεται με τις φήμες ότι του προτάθηκε να αναλάβει το Υπουργείο Αμυνας, ο κ. Κυπριανού απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει "να δώσετε τις ερμηνείες και τις πληροφορίες σας".

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι ποτέ ο κ. Ηλιαδης δεν ζήτησε συγκατάθεση από τον ίδιο για υπουργοποίησή του, ενώ σε ερώτηση εάν θα εκπλαγεί σε περίπτωση που υπουργοποιηθεί ο κ. Ηλιάδης, είπε ότι "δεν μπορεί να εκπλαγεί με τίποτα πλέον στον τόπο αυτό κανείς", σημειώνοντας ότι "τα πάντα είναι δυνατόν".

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο κ. Ηλιάδης έχει επαφές με το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), ο κ. Κυπριανού δήλωσε άγνοια.

    Ερωτηθείς αν η παραίτηση ήταν "κεραυνός εν αιθρία", ο κ. Κυπριανού είπε ότι "τίποτα πλέον στην Κύπρο μπορεί να θεωρηθεί κεραυνός εν αιθρία".

    Σε ερώτηση πόσο ανησυχεί από τη διαρροή στελεχών του ΔΗΚΟ, ο κ. Κυπριανού απάντησε "ουδεμία ανησυχία", προσθέτοντας ότι "το κόμμα δεν στηρίζεται πλέον σε άτομα, στηρίζεται καθαρά σε αρχές".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [14] Πρόεδρος Κληρίδης - Μουράτοφ

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ) "Αποκλειστικά θέμα της ρωσικής κυβέρνησης αποτελεί η απόφαση για εγκατάσταση των πυραύλων S300 σε μια τρίτη χώρα πλην της Κρήτης και η κυπριακή κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα μεταφοράς των πυραύλων αλλού".

    Στη δήλωση αυτή προέβη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ, μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, με τον οποίο, όπως είπε, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε "ορισμένα τεχνικά θέματα που προκύπτουν μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να μην εγκατασταθούν στο νησί οι πύραυλοι S300".

    Οπως εξήγησε ο κ. Μουράτοφ, τα τεχνικά αυτά θέματα αφορούν το συμβόλαιο για τους S300 και την άμυνα της Κύπρου, αλλά δεν αφορούν την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει από τη Ρωσία το αντιαεροπορικό σύστημα TOR - M1, ο κ. Μουράτοφ υπογράμμισε ότι "έχει πολύ αυστηρή παράκληση να μην συζητούμε τα θέματα της άμυνας της Κύπρου".

    Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν ενδοιασμοί από τη Ρωσία για τη μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη, ο κ. Μουράτοφ απάντησε ότι "αυτό είναι διαπραγματεύσιμο θέμα", προσθέτοντας ότι "το συμβόλαιο για τους S300 δεν προβλέπει μεταφορά τους σε τρίτη χώρα".

    Τόνισε ωστόσο ότι "δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, είναι θέμα διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι έχουμε τέτοιο επίπεδο φιλικών σχέσεων και με τις δύο χώρες (Ελλάδα - Κύπρο) που θα βρούμε όλες τις λύσεις".

    Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα, εάν μετά την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην εγκαταστήσει τους πυραύλους S300, έχουν κλονιστεί οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, ο κ. Μουράτοφ τόνισε ότι "εργαζόμασταν, εργαζόμαστε και θα εργαστούμε για την παραπέρα σύσφιξη και ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Είναι το καθήκον μας και αυτό κάνουμε", τόνισε, προσθέτοντας ότι "δεν βλέπω κανένα πρόβλημα που μπορεί να επισκιάσει τις διμερείς φιλικές μας σχέσεις".

    Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσον η Κύπρος πληρώνει κάποιο "ενοίκιο" για το γεγονός ότι οι πύραυλοι παραμένουν στη Ρωσία, ο Γκεόργι Μουράτοφ απάντησε ότι "είναι ένα τεχνικό αμυντικό θέμα το οποίο συζητείται μεταξύ των πλευρών".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [15] Εκπρόσωπος - Ασκήσεις Βρετανών

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να γίνονται ασκήσεις των Βρετανών στον Ακάμα για αυτό προσπαθεί εδώ και καιρό με συνεχείς διαβουλεύσεις να βρεθεί ο κατάλληλος τόπος έτσι ώστε να μετακινηθούν αυτές οι ασκήσεις".

    Αυτό επεσήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόμενος στις ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Βρετανοί στον Ακάμα.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι "η κυβέρνηση με αυτή την πολιτική βούληση επιβεβαιώνει και τη συνέπειά της και τη θέση της σε ότι αφορά το σεβασμό της Συνθήκης Εγκαθιδρύσεως που γίνεται αντιληπτό από όλο λαό ότι αυτή τη στιγμή ειδικά θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού".

    Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε εξάλλου δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών ότι μετά από ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών επετεύχθη όπως μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν σε αυτή την άσκηση και θα είναι γύρω στους 30 που θα χρησιμοποιήσουν άσφαιρα πυρά.

    "Αυτή είναι η θέση σε ότι αφορά τις ασκήσεις αυτή την περίοδο", κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [16] Κυπριανού - Ασκήσεις στον Ακάμα - Επιτροπή

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, δήλωσε ότι οι ασκήσεις των Βρετανικών Βάσεων στον Ακάμα πρέπει να τερματιστούν έστω και αν δεν εξευρεθεί άλλος χώρος.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντησή του με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων για τον τερματισμό των βρετανικών γυμνασίων στον Ακάμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις της Επιτροπής.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι έγιναν πολλές προσπάθειες να εξευρεθεί ένας άλλος κατάλληλος χώρος για να γίνονται οι ασκήσεις των Βρετανών, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

    Ωστόσο ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι "ακόμη και αν δεν καταστεί δυνατόν να εξευρεθεί (άλλος χώρος), οι ασκήσεις στον Ακάμα πρέπει να σταματήσουν", σημειώνοντας ότι "δεν είμαστε στην εποχή της αποικιοκρατίας".

    Ανέφερε ότι η επίκληση της Συνθήκης Εγκαθιδρύσεως δεν είναι αρκετή, και διερωτήθηκε εάν "επιλεκτικά γίνεται η επίκληση της Συνθήκης Εγκαθιδρύσεως", αφού όπως είπε στη Συνθήκη περιλαμβάνεται και "εγγύηση για την εδαφική ακραιότητα της Κύπρου".

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι "οι πληροφορίες είναι ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υποβαθμιστεί η άσκηση".

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής για τον τερματισμό των βρετανικών γυμνασίων στον Ακάμα, Κυριάκος Τσιμιλλής, χαρακτήρισε τη συνάντηση "ενδιαφέρουσα", σημειώνοντας ότι αναλύθηκαν οι εξελίξεις και τέθηκαν στόχοι για την παρακάτω πορεία.

    "Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Πάφο και κλιμακώνονται σήμερα με την αναμενόμενη για αύριο έναρξη των ασκήσεων, θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση και χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή όσων περισσότερων πολιτών, ομάδων και οργανωμένων συνόλων", είπε ο κ. Τσιμμιλής.

    Εξέφρασε την ανησυχία του στην προοπτική να μην βρεθεί άλλος χώρος για τις ασκήσεις των Βρετανών, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να ληφθούν πιο πιεστικά μέτρα".

    Οπως είπε, "προτιθέμεθα να μεταφέρουμε την πίεση και στο Λονδίνο με εκδηλώσεις που θα οργανώσουμε τους αμέσως επόμενους μήνες με τη συνεργασία της παροικίας".

    Ανέφερε ότι η διαδικασία συνεργασίας με βρετανικές οικολογικές οργανώσεις έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια.

    Εξάλλου, σε διακήρυξή της η Επιτροπή καλεί την κυπριακή κυβέρνηση και τη Βουλή να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση του άμεσου τερματισμού των βρετανικών στρατιωτικών ασκήσεων στη χερσόνησο του Ακάμα".

    Οπως αναφέρεται, η Επιτροπή θα συνεχίσει τις ενέργειές της με διαβήματα προς τη βρετανική κυβέρνηση και το βρετανικό κοινοβούλιο, με ενημέρωση των ευρωπαϊκών κομμάτων και της Ευρωβουλής, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με εκδηλώσεις ενημέρωσης του κυπριακού λαού και με διαβήματα προς την κυβέρνηση και τη Βουλή.

    Η Επιτροπή σημειώνει ότι υποστηρίζει "την προστασία της χερσονήσου του Ακάμα, η οποία είναι δυνατή με την κήρυξη της περιοχής σε προστατευόμενη περιοχή σύμφωνα με διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα με την ταυτόχρονη διασφάλιση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής".

    Υπογραμμίζει ότι "καμμιά μορφή προστασίας της περιοχής του Ακάμα δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει τη συνέχιση της παρουσίας των βρετανικών στρατευμάτων και των γυμνασίων τους".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

    [17] Χρίστος Ρότσας - Νέος Βουλευτής

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Είναι με μεγάλη συγκίνηση που αντικρύζω τη σημερινή μέρα, διότι δικαιώνεται ένας ευγενής αγώνας προς όφελος του Δημοκρατικού Συναγερμού, της κυπριακής κοινωνίας και βεβαίως της Πατρίδας", δήλωσε σήμερα μετά την ανακήρυξή του σε βουλευτή ο Χρίστος Ρότσας.

    Η εκδήλωση έγινε στο γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας Αντρου Παπαπολυβίου, ο οποίος σε ομιλία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αναλαμβάνει από αυτή τη στιγμή τα καθήκοντα βουλευτή ο κ. Ρότσας.

    Οι λόγοι είναι ο διορισμός του Ουράνιου Ιωαννίδη ως Υπουργού στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το γεγονός ότι ο ήδη διορισμένος Υπουργός, κ. Νίκος Ρολάνδης, αποποιήθηκε της θέσης του βουλευτή.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαπολυβίου είπε ότι επίσημα ανακηρύσσει "τον κ. Χρίστο Ρότσα ως εκλεγέντα βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, το όνομα του οποίου δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας".

    Στη συνέχεια σε δηλώσεις του ο κ. Ρότσας μίλησε για τις δύσκολες μέρες που περνούμε τώρα και που "επιβάλλουν λιγότερη κριτική και περισσότερο στήριξη της κυβέρνησης".

    Παράλληλα επεσήμανε ότι με προσοχή και μεθοδικότητα πρέπει "να εξαγάγουμε τα ορθά συμπεράσματα έτσι ώστε όχι μόνο να ωφεληθούμε αλλά να βγούμε ενισχυμένοι από την πρόσφατη δοκιμασία".

    "Φιλοδοξία μου είναι, και από τη νέα μου έπαλξη, να συνεχίσω να εργάζομαι και ευγενώς να προσφέρω διά έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο Συναγερμό, διά μια διακαιότερη κοινωνία και για μια ελεύθερη πατρίδα", ανέφερε ο κ. Ρότσας.

    Αναφερόμενος στους 11.500 ψηφοφόρους που τον τίμησαν με την ψήφο τους, πρόσθεσε επίσης, "υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους και να εκπληρώσω ό,τι η πατρίδα αναμένει από εμέ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΕΜ/ΓΠ)

    [18] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

    Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1999 (ΚΥΠΕ)

    1. Στις 13.20 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις πιο κάτω τιμές (fixing) που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές τους πέραν των Λ.Κ. 10.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    ------------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα        Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά     Πώληση     Αγορά
    ------------------------------------------------------------------
    Ελλην. Δραχμή         556,3200   558,5400    556,3200   561,5400
    Ευρωπ. Νομ. Μονάδα      1,7152     1,7220      1,7152     1,7250
    Δολάριο ΗΠΑ             1,9997     2,0076      1,9997     2,0111
    Στερλίνα                1,2097     1,2145      1,2097     1,2170
    
    ------------------------------------------------------------------
    

    2. Τιμές συναλλάγματος προθεσμίας Οι τιμές για συνάλλαγμα προθεσμίας ήταν ως ακολούθως:

    ------------------------------------------------------------------
                     Δολάρια ΗΠΑ          |            Στερλίνες
    ------------------------------------------------------------------
                   Περιθώρια    |Ημ. Λήξης|     Περιθώρια    |Ημ. Λήξης
                Πώλησης  Αγοράς |         | Πώλησης  Αγοράς  |
    --------------------------------------|---------------------------
    01 Μήνα     0,0110   0,0000 |11.02.99 | 0,0050   0,0000  |11.02.99
    02 Μήνες    0,0160   0,0000 |11.03.99 | 0,0070   0,0000  |11.03.99
    03 Μήνες    0,0210   0,0000 |14.04.99 | 0,0100   0,0000  |14.04.99
    06 Μήνες    0,0360   0,0000 |12.07.99 | 0,0170   0,0000  |12.07.99
    09 Μήνες    0,0510   0,0000 |12.10.99 | 0,0250   0,0000  |12.10.99
    12 Μήνες    0,0670   0,0000 |11.01.00 | 0,0340   0,0000  |11.01.00
    15 Μήνες    0,0860   0,0000 |11.04.00 | 0,0450   0,0000  |11.04.00
    18 Μήνες             0,0000 |11.07.00 |          0,0000  |11.07.00
    21 Μήνες             0,0000 |11.10.00 |          0,0000  |11.10.00
    24 Μήνες             0,0000 |11.01.01 |          0,0000  |11.01.01
    ------------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 7 January 1999 - 13:12:18 UTC