Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-03-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνδιάσκεψη ΑΔΗΚ - Ντ. Μιχαηλίδης

  • [01] (Κ) Συνδιάσκεψη ΑΔΗΚ - Ντ. Μιχαηλίδης

    Λεμεσός,Κύπρος,28/03/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τον ερχόμενο Ιούνιο τοποθετείται χρονικά το πρώτο συνέδριο του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ), το οποίο πραγματοποίησε σήμερα στη Λεμεσό την παγκύπρια ιδρυτική του συνδιάσκεψη.

    Οι εργασίες άρχισαν με την εκλογή του Ντίνου Μιχαηλίδη, τέως Υπουργού Εσωτερικών, στην προεδρία της συνδιάσκεψης. Στη συνέχεια και ύστερα από σχετική πρόταση του Εντουίν Ιωσηφίδη προς τη συνδιάσκεψη, ο κ. Μιχαηλίδης εξελέγη και πρόεδρος του Κινήματος.

    Τον κ. Μιχαηλίδη πλαισίωναν οι εκπρόσωποι των επαρχιακών ομάδων πρωτοβουλίας για ίδρυση του κινήματος. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της ιδρυτικής διακήρυξης.

    Οπως ανακοινώθηκε, στις 14 Απριλίου θα εκλεγεί η προσωρινή εκτελεστική γραμματεία του ΑΔΗΚ για την προετοιμασία του πρώτου συνεδρίου.

    Στην ομιλία του στη συνδιάσκεψη, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία στην πολιτική ηγεσία και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση σε ότι αφορά τα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

    "Στόχος και φιλοδοξία μας να συμβάλουμε στο να βρεθούν οι χρυσές τομές για μια κοινά αποδεκτή στρατηγική, πολιτική, τακτική και χειρισμούς στο εθνικό μας θέμα και στα θέματα της ασφαλούς και αξιοπρεπούς πορείας μας προς την ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα," είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

    Παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία του Κινήματος, ο τέως ΥΠΕΣ ανέφερε ότι το όραμα του ΑΔΗΚ είναι "μια Κύπρος πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και κίνητρό μας βασικό η ουσιαστική και ενεργητική παρέμβαση και συμβολή μας στον ανυποχώρητο αγώνα για εθνική δικαίωση και λευτεριά της πατρίδας μας".

    Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν ένα και μοναδικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν μπορεί η Τουρκία και αυτοί που τη στηρίζουν και υποστηρίζουν να υπολογίζουν και να επενδύουν σε ρήγματα στο εσωτερικό μας μέτωπο σε θέματα που άπτονται της επιβίωσης του ελληνισμού της Κύπρου στη γη των προγόνων του.

    Η Τουρκία και οι διάφοροι μεσολαβητές, πρόσθεσε, επιβάλλεται να ακούουν από όλους και ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μια και μοναδική φωνή.

    Οσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, είπε ότι το Κίνημα θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους οργανωνμένους φορείς για εξεύρεση των χρυσών τομών με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το τί και πώς πρέπει να γίνει για το καλό του τόπου και του λαού.

    Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε εκτίμηση για τη φιλία και εμπιστοσύνη που έμπρακτα πολλοί εξέφρασαν στο πρόσωπό του τους τελευταίους οκτώ μήνες και κατέληξε "στα κόμματα όλα απλώνουμε χέρι φιλίας, συναδέλφωσης, συνεργασίας και σεβασμού", σημειώνοντας ότι "στον ίδιο στίβο βρισκόμαστε και κοινοί είναι οι αγώνες για εθνική καταξίωση και προκοπή".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΜ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 28 March 1999 - 18:46:08 UTC