Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-04-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κασουλίδης - Εμπάργκο πετρελαίου - Γιουγκοσλαβία
  • [02] Διάσκεψη Κουίν (1)
  • [03] Κασουλίδης - Τσέχος Αναπλ. Πρωθυπουργός - Διάσκεψη
  • [04] Κασουλίδης - Γιουγκοσλαβικό
  • [05] Κασουλίδης - Τζόις Κουίν
  • [06] Υπουργός Εξωτερικών - Διάσκεψη για 50χρονα ΣτΕ
  • [07] Επιτροπή Ακριτικών Περιοχών - Χριστοδούλου
  • [08] Διάσκεψη Κουίν (2)
  • [09] ΝΕΟ - Συμπαράσταση προς τους Αρμενίους
  • [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Ενωση Βιομηχάνων Κύπρου
  • [11] ΕΣΚ - Γιουγκοσλαβία - Επιθέσεις
  • [12] ΑΚΕΛ - Γενοκτονία Αρμενίων
  • [13] Βασιλείου - Γαλλία - ΕΕ
  • [14] Ζακχαίος - Συμβούλιο Αειφόρου Ανάπτυξης

  • [01] Κασουλίδης - Εμπάργκο πετρελαίου - Γιουγκοσλαβία

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη Δευτέρα θα απαντήσει η Κύπρος σε ρηματική διακοίνωση της γερμανικής προεδρίας με την οποία καλείται η Κυπριακή Δημοκρατία να απαντήσει κατά πόσο θα ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) στο θέμα του εμπάργκο πετρελαίου κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τσέχο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Εγκον Λάνσκι, ύστερα από συνάντησή τους.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι δυο χώρες θα συμμορφωθούν προς το αίτημα για εμπάργκο, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η σχετική πρόταση υπεβλήθη σήμερα με ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της γερμανικής προεδρίας.

    Η κυπριακή κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση, είπε ο κ. Κασουλίδης, διευκρινίζοντας ότι για την απάντηση θα ληφθεί "σοβαρά υπόψη το εθνικό συμφέρον", αλλά και το ποιο θα είναι το νόημα μιας τέτοιας ενέργειας, δεδεμένου, όπως εξήγησε, ότι η Κύπρος δεν παράγει πετρέλαιο και κατά συνέπεια η υιοθέτηση του εμπάργκο εκ μέρους της θα είχε μηδαμινό αποτέλεσμα.

    Ο ΥΠΕΞ υπενθύμισε επίσης ότι υπάρχει ήδη εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Γιουγκοσλαβία, στο οποίο, όπως είπε, η Κύπρος "συμμορφώνεται πλήρως".

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει προηγούμενο κατά το οποίο η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει αποφάσεις της ΕΕ που αφορούν την κοινή εξωτερική πολιτική, ο κ. Κασουλίδης είπε πως "υπήρξαν περιπτώσεις, αλλά ήταν περιπτώσεις που μπορούσε να συμβεί" αυτό.

    Ερωτηθείς, εξάλλου, τί μπορεί να επηρεάσει μια θετική απάντηση της Κύπρου, ο ΥΠΕΞ ανέφερε: "Μόνο, ίσως, πλοία με κυπριακή σημαία".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] Διάσκεψη Κουίν (1)

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζόις Κουίν, επεσήμανε την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο, χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις από τις δύο πλευρές.

    Σε δήλωσή της στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των επαφών της στην Κύπρο, η κ. Κουίν, η οποία συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, δήλωσε επίσης ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνησή της την άποψη ότι αξίζει να συνεχιστεί η διαδικασία.

    Παράλληλα είπε ότι η χώρα της δεν επιθυμεί να θέσει προϋποθέσεις στις δύο πλευρές για να τις φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Επεσήμανε ότι υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό που είναι σημαντικό είναι να αρχίσει η διαδικασία για να εντοπιστούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν.

    Είπε επίσης ότι βρισκόμαστε στις παραμονές της νέας χιλιετιρίδας και είναι σημαντικό να ξεπεραστούν τα προβλήματα για μια συνολική πολιτική λύση, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτόν τον χρόνο θα υπάρξει η μεγάλη ώθηση για λύση του Κυπριακού.

    Η κ. Κουίν αναχωρεί από την Κύπρο σήμερα το απόγευμα ενώ ο Σερ Ντείβιντ θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Κυριακή για ιδιωτικούς λόγους.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ακολουθήσει εκτενέστερη είδηση

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [03] Κασουλίδης - Τσέχος Αναπλ. Πρωθυπουργός - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πολύ κοντά είναι οι θέσεις της Κύπρου και της Τσεχίας στο Γιουγκοσλαβικό δήλωσε σήμερα ο Τσέχος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Εγκον Λάνσκι, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δυο χώρες θα μπορούσαν ακόμα και να μεσολαβήσουν μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών.

    Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ύστερα από συνάντησή τους, ο κ. Λάνσκι τόνισε ότι οι δυο χώρες δεν έχουν μεταξύ τους κανένα πρόβλημα.

    Ο Τσέχος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο σε μια "πολύ παράξενη περίοδο για την Ευρώπη" και πρόσθεσε ότι συνεχίσθηκαν οι "χρήσιμες και θετικές συζητήσεις" που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΕΞ στη Τσεχία.

    Υπήρξε "κοινό έδαφος στα περισσότερα θέματα που συζητήσαμε", τόνισε ο κ. Λάνσκι, στα οποία περιλαμβάνονταν ζητήματα αμοιβαίου συμφέροντος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η συζήτηση των εν λόγω θεμάτων δεν διήρκεσε πολύ, αφού "σε διμερές επίπεδο, οι δυο χώρες δεν έχουν προβλήματα μεταξύ τους".

    Ο κ. Λάνσκι πρόσθεσε ότι συζητήθηκε η κοινή ενταξιακή πορεία των δυο χωρών και η "τραγική κατάσταση στα Βαλκάνια, τη Γιουγκοσλαβία και γύρω απ' αυτή", επισημαίνοντας ότι οι απόψεις Κύπρου και Τσεχίας είναι "πολύ κοντά, αν όχι ταυτόσημες".

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες, δεδομένου ότι η χώρα του είναι νέο μέλος του ΝΑΤΟ, σε αντίθεση προς την Κύπρο, η οποία διαθέτει περισσότερη ελευθερία κινήσεων ως προς τη λήψη αποφάσεων, αλλά και τη δυνατότητα μεσολάβησης στο Γιουγκοσλαβικό, όπως στην περίπτωση του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού.

    Ο κ. Λάνσκι ανέφερε ότι οι συζητήσεις για το Γιουγκοσλαβικό μεταξύ Κύπρου και Τσεχίας είναι χρήσιμες και για τις δυο χώρες, ενώ θα μπορούσαν να αποδεικτούν χρήσιμες και για τα αντιμαχόμενα μέρη της κρίσης, δεδομένων των ειδικών σχέσεων και των ιστορικών δεσμών και των δυο, με τη Γιουγκοσλαβία.

    Υπενθυμίζοντας τις ήδη εν εξελίξει "αξιόλογες", όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες για το Γιουγκοσλαβικό, ο κ. Λάνσκι είπε ότι και η χώρα του έχει κάποιες "ιδέες" ως προς "το τι μπορεί να γίνει και πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε λύση".

    "Είμαστε έτοιμοι", επεσήμανε, "να παρουσιάσουμε ιδέες μόλις μπορέσουν να αρχίσουν συνομιλίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και/ή σε ευρύτερα πλαίσια μεταξύ των αντιμαχομένων μερών".

    Κύπρος και Τσεχία έχουν την ικανότητα να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης, ακόμα και να μεσολαβήσουν, λόγω της γνώσης που έχουν για το βαλκανικό περιβάλλον και την ιστορία των εθνοτήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Λάνσκι.

    Αναφερόμενος δε στη χώρα του, είπε ότι αυτή δεν αποτελεί σημαντική στρατιωτική δύναμη ώστε να συμβάλλει με στρατιωτική παρουσία στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, αλλά μπορεί να συμβάλλει με την "πείρα" της στα προβλήματα της περιοχής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα η κοινή ενταξιακή πορεία των δυο χωρών, αλλά και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [04] Κασουλίδης - Γιουγκοσλαβικό

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι ξένες κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης για το Γιουγκοσλαβικό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αγνοεί καθόλου το λαϊκό αίσθημα στην Κύπρο και έχει αναλάβει μια προσπάθεια να εξηγήσει προς όλους τους ξένους το "δικαιολογημένο" αυτό αίσθημα.

    Σε ότι αφορά τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι "είναι σωστή διότι αντικρίζει όλες τις πτυχές του θέματος, τη διεθνή νομιμότητα, το ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης".

    Κληθείς να πει ποιά είναι η επίσημη θέση της κυπριακής κυβέρνησης, όπως διατυπώνεται στα έγγραφά της προς τους Ευρωπαίους, ο ΥΠΕΞ ανέφερε πως "εμείς απαντούμε ότι η διεθνής νομιμότητα καλύπτεται με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι επιθυμούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις και δηλώνουμε εκείνα τα οποία έχουμε δηλώσει δημόσια".

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με το έγγραφο της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ για τη στάση της Κύπρου απέναντι στο Γιουγκοσλαβικό, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι το έγγραφο της ΕΕ δεν λέει τίποτ' άλλο "παρά εκείνο το οποίο δημόσια η Πρέσβης της Γερμανίας έχει πει", ότι δηλαδή "εξέφρασαν κάποια ανησυχία για τη θέση που πήρε το κυπριακό Κοινοβούλιο".

    Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Αμερικανού Πρέσβη Κένεθ Μπριλ ότι "άλλο Κύπρος και άλλο Κόσοβο" στην ερώτηση αν θα προβληθούν προς την Τουρκία τα ίδια αιτήματ που προβάλλονται αυτή τη στιγμή προς την Γιουγκοσλαβία για αποχώρηση στρατευμάτων, επιστροφή προσφύγων και εγκατάσταση πολυεθνικής δύναμης, ο κ. Κασουλιδης είπε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να δεχθεί ότι Κύπρος και Κόσοβο είναι το ίδιο.

    "Οι αρχές όμως είναι οι ίδιες", επεσήμανε ο ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι αυτό που επισημαίνεται είναι "τα δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στην Κύπρο" όσο και εις βάρος των μειονοτήτων στην ίδια την χώρα.

    Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπήρχε σε κάποιο στάδιο μια τάση παρασιώπησης της πτυχής εκείνης που αναφερόταν σε διάφορες ωμότητες (από το καθεστώς Μιλόσεβιτς) σε βάρος των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου και απηύθυνε έκκληση όπως παρουσιάζονται προς την κυπριακή κοινή γνώμη τα γεγονότα όλα και όλες οι πτυχές του δράματος, ασχολίαστες, ώστε να διαμορφώνει ο κάθε ένας τη δική του γνώμη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] Κασουλίδης - Τζόις Κουίν

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζόις Κουίν επαναβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας της να εργασθεί εντατικά για τις προσπάθειες αναζήτησης λύσης του Κυπριακού ως επίσης και ότι η Βρετανία υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κύπρου για ένταξη της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε "πολύ ενδιαφέρουσα" την πρωϊνή συνάντηση της κ. Κουϊν με τον Πρόεδρο Κληρίδη, στην οποία συμμετείχε μαζί με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και είπε ότι η Βρετανίδα αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η διεθνής κοινότητα εργάζεται παρασκηνιακά για να πετύχει επανάληψη συνομιλιών.

    "Αυτές οι προσπάθειες", πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης, "θα ενταθούν μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στην Αγκυρα και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, είτε εντός του καλοκαιριού που ήταν ο αρχικός στόχος, είτε με κανένα δυο μήνες διαφορά".

    Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες αυτές θα καρποφορήσουν. "Προσδοκούμε προς τη Βρετανία, λόγω των ειδικών σχέσεων που έχει με την Κύπρο, ότι θα ασκήσει την ανάλογη επιρροή της ως μια των τριών μεγάλων της ΕΕ για να υποστηρίξει την ένταξη της Κυπρου στην ΕΕ", πρόσθεσε.

    Ακόμη παρατήρησε ότι "εξακολουθεί να είναι θέση της Βρετανίας πως παρόλο του ότι είναι προτιμότερη η λύση του Κυπριακού πριν από την ένταξη της Κϋπρου εντούτοις αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση".

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της κ. Κουϊν ότι οι ιδέες Γκάλι είναι υλικό από το οποίο κάποιος μπορεί να προσκομίσει διάφορες ιδέες για την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν απορρίπτει τις ιδέες Γκάλι αλλά πιστεύει ότι πρέπει να αναδιαμορφωθούν "για να είναι συμβατές με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, για να διασφαλίζουν τη λειτουργικότητα του κράτους και για να ανταποκρίνονται στην προστασία της ύπαρξης του κυπριακού κράτους συμμορφούμενη μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών".

    Απαντώντας εξάλλου σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κασουλιδης είπε ότι η Κουϊν δεν ήγειρε θέμα για τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης στο γιουγκοσλαβικό, "αλλά ήθελε να μάθει πώς η κυπριακή κοινή γνώμη, και κατά συνέπεια και ο πολιτικός κόσμος που την εκπροσωπεί, αντιμετωπίζει το γιουγκοσλαβικό θέμα".

    Πρόσθεσε πως της εξήγησε ότι ο κυπριακός λαός αντιδρά λόγω των ευαισθησιών που έχει από τη δική του εμπειρία και ιστορία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] Υπουργός Εξωτερικών - Διάσκεψη για 50χρονα ΣτΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία, ως επίσης η τοπική αυτοδιοίκηση και διάφοροι άλλοι φορείς και οργανώσεις, θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς που θα γίνουν στην Κύπρο, τον ερχόμενο μήνα, με την ευκαιρία των 50χρονων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που γιορτάζεται στις 5 Μαίου.

    Στόχος είναι η εμπλοκή στους εορτασμούς αυτούς ευρύτερων στρωμάτων του λαού σε όλα τα επίπεδα.

    Συγκεκριμένα στους εορτασμούς θα συμμετάσχουν η Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η Γενική Εισαγγελεία, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, ο Φορέας Γυναικών, ο Φορέας της Εθνικής Επιτροπής για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, η Ενωση Δήμων, ο Οργανισμός Νεολαίας, το ΓΤΠ, το Πανεπιστήμιο, η Ενωση Συντακτών και η Επιτροπή Αποκατάστασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Μιλώντας στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης για τα 50χρονα του ΣτΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι "το ΣτΕ είναι ο θεματοφύλακας των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Επίσης υπογράμμισε ότι είναι το μόνο σώμα που δίνει στον κάθε πολίτη κράτους - μέλους του το δικαίωμα να αναζητήσει επί ατομικής βάσεως δικαιοσύνη όταν οι εσωτερικές νομικές διαδικασίες δεν αποδώσουν καρπούς.

    Στη διάσκεψη μίλησαν επίσης μέλη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Κοινοβουλευτικη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Κύπρου Λέλλος Δημητριάδης.

    Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου σημείωσε ότι το ΣτΕ "καθορίζει τη δράση και γενικά το πεδίο δραστηριοτήτων του στα πλαίσια του τρίπτυχου του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της αρχής της νομιμότητας"

    Πρόσθεσε ότι έχει τη μεγαλύτερη ηθική ισχύ απ' όλους τους οργανισμούς εξαιτίας του ότι υπηρετεί αυτές τις αρχές.

    Ακόμα αναφέρθηκε στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου και στην πρακτική σημασία της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "διότι εκεί είναι που η Τουρκία θα βρεθεί πρακτικά υπό πίεση να εφαρμόσει και δεν μπορεί να μην εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου αυτού άλλως πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα συνέχισης της παραμονής της στο ΣτΕ".

    Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Στάθης Κιττής είπε ότι μέσω των πολιτικών ομάδων στο ΣτΕ καταβάλλεται προσπάθεια από τους εκπροσώπους της κυπριακης Βουλής "ώστε να προβάλουμε τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας θέσεις".

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, γίνεται δυνατή η εξουδετέρωση των προσπαθειών που συνεχώς καταβάλλει η τουρκική αντιπροσωπεία στο ΣτΕ, ιδιαίτερα με τα θέματα τα οποία μας αφορούν.

    Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Τάκης Χατζηδημητρίου σημείωσε ότι στο ΣτΕ "δεν πάμε μόνο για το Κυπριακό".

    Οπως είπε "ασχολούμαστε με τα προβλήματα της Ευρώπης που είναι αυτό που σου δίνει τη θέση σου μέσα στο ΣτΕ, διότι αν γίνεις αντιπρόσωπος ενός και μόνο θέματος έχεις καταστρέψει και το θέμα σου".

    Είπε επίσης πως παρά το ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται με κάποια επιείκεια γιατί μέσα στο ΣτΕ υπάρχει έκφραση και των συμφερόντων των διαφόρων χωρών, "ακούγονται συνεχώς και οι φωνές ότι πρέπει να τιμωρηθεί η Τουρκία για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ έχει συμβάλει κατά τρόπο πρακτικό ιδιαίτερα στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Οπως ανέφερε, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα του ΣτΕ, η Ενωση Δήμων εξέδωσε κάποια ενημερωτικά έντυπα για τον ευρωπαϊκό χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης και το Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών του ΣτΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [07] Επιτροπή Ακριτικών Περιοχών - Χριστοδούλου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα σχέδια της Πολιτικής Αμυνας για τις ακριτικές περιοχές, και ιδιαίτερα για τα σχολεία που λειτουργούν σ' αυτές, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαίου, ενώ εντός του ερχόμενου μήνα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις προστασίας των μαθητών σε οκτώ από τα ακριτικά σχολεία, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

    Ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής (Ad Hoc) της Βουλής για τις ακριτικές περιοχές, ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές δίνουν προτεραιότητα στην προστασία του άμαχου πληθυσμού των ακριτικών περιοχών.

    Ανέφερε ακόμη ότι εντός Ιουνίου οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα γνωρίζουν ποιο θα είναι το καταφύγιο στο οποίο θα πρέπει να πάνε σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, έστω και εάν αυτά δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως.

    Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην οργάνωση πολιτικής άμυνας στις ακριτικές περιοχές και είπε χαρακτηριστικά ότι "απ' εκεί είναι που θα αρχίσουμε".

    Σε ότι αφορά άλλα προβλήματα, όπως αυτό της στέγασης αλλά και παροχής κινήτρων σε κατοίκους τέτοιων ακριτικών περιοχών με στόχο να παραμείνουν εκεί, ο κ. Χριστοδούλου πληροφόρησε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι άμεσα, σύμφωνα με οδηγίες που έχει δώσει, θα γίνει μια επανεκτίμηση για την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων σχεδίων.

    Με βάση τις διαπιστώσεις θα επεξεργαστούμε ένα ενιαίο σχέδιο πενταετούς διάρκειας για όλες τις ακριτικές περιοχές, το οποίο πέραν από κίνητρα για στέγαση θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής, είπε.

    Ο ΥΠΕΣ συμφώνησε επίσης με εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου όπως περιληφθούν στις ακριτικές περιοχές, και ουσιαστικά να τύχουν και της ανάλογης βοήθειας, οι κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, Βρυσούλλες, Αυγόρου, και Δασάκι της Αχνας, καθώς και το υπόλοιπο τμήμα του Δήμου Δερύνειας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Διάσκεψη Κουίν (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζόις Κουίν, επεσήμανε την ανάγκη για επανέναρξη άνευ όρων συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    Σε δήλωσή της στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των επαφών της στην Κύπρο, η κ. Κουίν, η οποία συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, δήλωσε επίσης ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνησή της την άποψη ότι οι προσπάθειές της θα πρέπει να συνεχιστούν.

    Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών και αυτό που είναι σημαντικό είναι να αρχίσει η διαδικασία για να εντοπιστούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν.

    Σε εναρκτήρια δήλωση την οποία ανέγνωσε, η κ. Κουίν αναφέρει ότι ο στόχος της επίσεκψής της ήταν να αποδείξει "το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και το ενεργό ενδιαφέρον της διεθνής κοινότητας στις προσπάθειες για μια συνολική λύση".

    "Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποφασισμένο να δει μια μεγάλη, διαρκή προσπάθεια αυτό το χρόνο, σε υποστήριξη της πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για μια δίκαιη και μόνιμη λύση". Επεσήμανε παράλληλα ότι τα Ηνωμένα Εθνη μπορούν να εξαρτώνται πάνω στην πλήρη υποστήριξη της Βρετανίας.

    Σημείωσε ότι ο στόχος όλων "των φίλων της Κύπρου στη διεθνή κοινότητα είναι να αρχίσουν συνομιλίες αυτό το χρόνο με τις δύο πλευρές, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να επιτευχθεί μια συνολική πολιτική λύση".

    Είπε επίσης ότι θα ήθελε η "ουσία όλων των πτυχών του κυπριακού να συζητηθεί σε βάθος, χωρίς προϋποθέσεις, και να εξευρεθεί μια λύση η οποία να αντανακλά την πολιτική ισότητα πάνω στην οποία θα βασίζεται οποιαδήποτε συμφωνία".

    Επεσήμανε ότι στο τέλος η επίτευξη οποιασδήποτε λύσης θα εξαρτάται από τους Κύπριους και τους ηγέτες τους και "κανένας δεν μπορεί να επιβάλει λύση".

    Σημείωσε επίσης ότι η επίτευξη λύσης προϋποθέτει "ευελιξία και πάρε - δώσε από τις δύο πλευρές".

    Παράλληλα είπε ότι η χώρα της εργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, για υποστήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ και ότι θα συζητήσει το Κυπριακό με τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας.

    Πρόσθεσε πως η Βρετανία υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για εμπέδωση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μέσω δικοινοτικών επαφών.

    Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε ελπίδα να διεξαχθούν δικοινοτικές συνομιλίες χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, η κ. Κουίν παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά εξέφρσε την πεποίθηση ότι "αξίζει να καταβάλει κανείς κάθε προσπάθεια".

    Αυτό το χρόνο, πρόσθεσε, "θα ήταν μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσουμε να ανανεώσουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης".

    Επεσήμανε ότι αν οποιαδήποτε πλευρά επιμένει πάνω σε προϋποθέσεις τις οποίες δεν θα αποδέχεται η άλλη, τότε δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. "Επομένως, η φράση 'χωρίς προϋποθέσεις' είναι πολύ σημαντική", είπε.

    Η κ. Κουίν απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεών της, αλλά είπε ότι "η ουσία του κυπριακού προβλήματος όπως και οι πιο σημαντικές πτυχές οι οποίες πρέπει να συζητηθούν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών παραμένουν".

    Εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει απαισιοδοξία και αναφέρθηκε στις "δύσκολες" συνομιλίες που διεξήχθησαν για το θέμα της Βορείου Ιρλανδίας, παρατηρώντας ότι όταν άρχισαν οι συνομιλίες το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα υποβοηθητικό. Η κ. Κουίν επεσήμανε την ανάγκη να "εντοπιστούν οι ευκαιρίες", εκφράζοντας την άποψη ότι αυτές υπάρχουν και ότι ο διάλογος θα πρέπει να συνεχιστεί.

    Σ' ερώτηση ποιά πιστεύει είναι τα προβλήματα που θέτουν οι δύο πλευρές και πώς μπορούν να ξεπεραστούν, η κ. Κουίν είπε ότι "υπάρχει μια μακρόχρονη ιστορία έλλειψης εμπιστοσύνης" ενώ, συνέχισε, "το βάρος του παρελθόντος είναι τόσο βαρύ που δεν μπορεί να παραγνωριστεί".

    Ωστόσο είπε ότι "στις παραμονές της νέας χιλιετηρίδας, θα πρέπει παλιά προβλήματα να επιλυθούν".

    Σ' ερώτηση πότε αναμένεται η "μεγάλη ώθηση" για το Κυπριακό, η κ. Κουίν είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει φέτος, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, η χώρα της κι άλλες χώρες οι οποίες ενδιαφέρονται για λύση, θα προσπαθήσουν να κινήσουν τη διαδικασία.

    Τέλος επανέλαβε τη θέση της Βρετανίας υπερ μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.

    Η κ. Κουίν αναχωρεί από την Κύπρο σήμερα το απόγευμα ενώ ο Σερ Ντείβιντ θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή για ιδιωτικούς λόγους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [09] ΝΕΟ - Συμπαράσταση προς τους Αρμενίους

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Αρμενίων για παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας που υπέστησαν από τους Τούρκους, όπως και στον αγώνα τους για απελευθέρωση της πατρίδας τους, εκφράζουν οι Νέοι Ορίζοντες με γραπτή τους ανακοίνωση.

    Οπως αναφέρουν, "οι παράλληλες πορείες - τραγωδίες του αρμενικού και κυπριακού λαού, σφυρηλατούν την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη των δύο λαών, αλλά και τη συνεργασία τους ενάντια στο στρατοκρατούμενο καθεστώς της Αγκυρας και της επεκτατικής πολιτικής του, που για δεκαετίες προωθεί σε βάρος των γειτονικών της λαών".

    "Η ατιμωρησία της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα οδήγησε και σε άλλες γενοκτονίες, όπως των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και στον Πόντο και σήμερα στη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Κούρδων από το ίδιο αιμοβόρο καθεστώς των Τούρκων," προσθέτουν.

    Τέλος, οι ΝΕΟ αναφέρεουν ότι "στην Κύπρο της ημικατοχής, η επιμονή του αρμενικού λαού για δικαίωση θα πρέπει να αποτελεί παραδειγμα και πηγή άντλησης δύναμης, αφού η παρέλευση 84 χρόνων από την κορύφωση της τραγωδίας του με τη γενοκτονία, δεν στάθηκε ικανή να κάμψει τη θέλησή τους για επίτευξη των στόχων τους".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Ενωση Βιομηχάνων Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μελέτη που αφορά το στρατηγικό προγραμματισμό για την επιβίωση και ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας της Κύπρου, επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο Κληρίδη αντιπροσωπεία της Ενωσης Βιομηχάνων Κύπρου (ΕΒΙΚ).

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΕΒΙΚ Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι στη μελέτη που διεξήχθη από την Ενωση, "γίνονται διαγνώσεις και διαπιστώνονται πραγματικότητες που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι σκληρές".

    Είπε επίσης ότι "αντιπαραβάλλονται τα δεδομένα του κάθε κλάδου με τα αντίστοιχα δεδομένα της ΕΕ, εντοπίζονται οι αδυναμίες της κυπριακής βιομηχανίας" και καλούνται η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία αλλά και οι βιομήχανοι "να κάνουν, εκείνα που πρέπει να κάνουν, για να υπάρξει συνέχεια σ'αυτό που ονομάζουμε κυπριακή βιομηχανία".

    Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι "μακριά από μικροπολιτικές και εντυπωσιακές σκοπιμότητες, η μελέτη αποτελεί τη μοναδική που έγινε μέχρι σήμερα για το σύνολο της κυπριακής βιομηχανίας και μπορεί αβίαστα να αποτελέσει την ορθή βάση για καθοριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα βιομηχανικά πράγματα αλλά και για το γενικότερο οικονομικό μέλλον του τόπου".

    "Αυτό που τονίσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" ανέφερε, "είναι ότι η όλη προσπάθεια της ΕΒΙΚ έχει πάντα ως αποκλειστικό έρεισμα την πίστη ότι η βιομηχανική δραστηριότητα αποτελεί το μοναδικό τομέα της οικονομίας που μπορεί να παράγει εθνικό πλούτο, άσχετα από τους πολιτικούς ή ακόμα και από τους πολεμικούς κραδασμούς της περιοχής μας και συνεπώς να συντηρεί και να προάγει διαρκώς, την εθνική μας οικονομία, η οποία είναι η μοναδική ουσιαστική βάση για συνέχιση και του γενικότερου εθνικού μας αγώνα".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [11] ΕΣΚ - Γιουγκοσλαβία - Επιθέσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με αισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) τον βομβαρδισμό από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ των κεντρικών κτιρίων της κρατικής τηλεόρασης της Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι.

    Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ καταγγέλλει την ενέργεια του ΝΑΤΟ "ως δολοφονική επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος έκφρασης και ωμή καταπάτηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου".

    Σημειώνει ότι "οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αγνόησαν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και των άλλων φορέων της παγκόσμιας δημοσιογραφικής οικογένειας να αφήσουν εκτός των πολεμικών στόχων τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προχώρησαν στην αποτρόπαιη πράξη τους, θέτοντας στη γραμμή του πυρός τους δημοσιογράφους και την εργασία τους".

    Η ΕΣΚ αξιώνει "να τερματιστούν οι ανηλεείς βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, να προστατευθούν η ζωή, η αποστολή και η εργασία των δημοσιογράφων, να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα με ειρηνικά μέσα και στη βάση των αρχων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου".

    Στο μεταξύ, στις τρεις το απόγευμα σήμερα ήχησαν σειρήνες μέσω ραδιοφώνων παγκύπριας εμβέλειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ.

    Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο κρατικό ΡΙΚ πραγματοποίησαν πεντάλεπτη στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά από απόφαση των συνετεχνιών τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [12] ΑΚΕΛ - Γενοκτονία Αρμενίων

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Στίγμα στην παγκόσμια ιστορία", αποτελεί το αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στον αρμενικό λαό από την Τουρκια, τονίζει με γραπτή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 84 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "στις μέρες μας ο κουρδικός λαός υφίσταται την ίδια γενοκτονία από την Αγκυρα κάτω από τα απαθή βλέμματα των νατοϊκών συμμάχων της Τουρκίας, που κατά τα άλλα κόπτονται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι "ο τουρκικός λαός ποτέ δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερος και δεν θα απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα ενόσω οι κυβερνώντες στην Αγκυρα αρνούνται να αναγνωρίσουν την παλαιότερη και σημερινή καταπίεση άλλων λαών, περιλαμβανομένου και του κυπριακού λαού".

    Τέλος, το ΑΚΕΛ καταδικάζει για άλλη μια φορά τη γενοκτονία των Αρμενίων και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον αρμενικό λαό γενικότερα και την αρμενική κοινότητα της Κύπρου ειδικότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [13] Βασιλείου - Γαλλία - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε γενική ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτελεσθεί από πλευράς Κύπρου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και της πορείας που θα ακολουθηθεί, προέβη ο Γιώργος Βασιλείου, υπό την ιδιότητά του ως αρχηγός της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου για την ένταξη στην ΕΕ, με το Γενικό Γραμματέα της Διυπουργικής Επιτροπής για θέματα ΕΕ και Τεχνικό Σύμβουλο για θέματα ΕΕ στο Γραφείο του Γάλλου Πρωθυπουργού, Ζιαν Πιέρ Βιντάλ.

    Στη συνάντησή του με τον κ. Βιντάλ, ανασκοπήθηκε η πρόοδος της Κύπρου στις ενταξιακές διπαραγματεύσεις και η πορεία που θα ακολουθηθεί εφόσον αναμνεται ότι κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το έργο αυτό.

    Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, συναντήθηκε σήμερα επίσης με τον Υπουργό Συγκοινωνιών της Γαλλίας Ζιαν Κλωντ Γκεσό με τον οποίο συζήτησε θέματα εμπορικής ναυτιλίας.

    Ο κ. Βασιλείου αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο αύριο Σάββατο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [14] Ζακχαίος - Συμβούλιο Αειφόρου Ανάπτυξης

    Λευκωσία,Κύπρος,23/04/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο τουριστικός τομέας στην Κύπρο είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους τομείς της κυπριακής οικονομίας, σημείωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, μιλώντας στην Εβδομη Σύνοδο του Συμβουλίου Αειφόρου Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται από τις 19 μέχρι τις 30 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Ζακχαίος είπε ότι ο τουριστικός τομέας της Κύπρου συνεισφέρει πέραν του 20% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και τόνισε ότι μετά την τουρκική εισβολή του 1974, κατά την οποία η Κύπρος έχασε πάνω από 90% των τουριστικών δυνατοτήτων της, υπήρχε μεγάλη ανάγκη για άμεση αναδόμηση του τουριστικού οικοδομήματος, που χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την κυβερνητική υποστήριξη ανέκαμψε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Στη συνεχεια αναφέρθηκε στη νέα αναπτυξιακή τουριστική πολιτική για προστασία των ακτών και του φυσικού περιβάλλοντος στην οποία ενσωματώνονται περιοριστικά μέτρα καθώς και σε νομοθετικά μετρα που ρυθμίζουν την πολεοδομική πολιτική.

    Αναφέρθηκε επίσης και στα νέα μέτρα που επέβαλε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού τα οποία ρυθμίζουν την ξενοδοχειακή πολιτική και που έχουν σαν στόχο την ανάγκη βιωσιμότητας του φυσικού περιβάλλοντος και επομένως της προστασίας του.

    Ο κ. Ζακχαίος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλε η Κύπρος στο πλαίσιο της ευθυγράμμισής της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο να εισαγάγει προωθημένα Περιβαλλοντικά Συστήματα Διοίκησης τα οποία να συνάδουν με τα επίπεδα και τις κατευθυντήριες αρχές της ΕΕ.

    Αφού εξεφρασε την άποψη ότι η ανάπτυξη του τουρισμού σε μια χώρα δεν θα πρέπει να οδηγεί σε εκμετάλλευση παιδιών και γυναικών, σημείωσε ότι η Κύπρος υποστηρίζει τη δημιουργία ενός διεθνούς προγράμματος δράσης που θα ενισχύσει την αειφόρο ανάπτυξη και σε αυτό τον τομέα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)
    KΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 23 April 1999 - 17:46:11 UTC