Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Κρανιδιώτης - Κυπριακό
  • [02] Ομογένεια - Βρετανία - Εκδηλώσεις
  • [03] Βρετανίδα ΥΦΕΞ - Τουρκία - Επαφές - Κυπριακό - ΕΕ
  • [04] Χριστοφίδης - Κύπρος - Αντιπροεδρία ΟΥΝΕΣΚΟ
  • [05] Λυσσαρίδης - Κούβα - Κάστρο
  • [06] Κυπριανού - ΔΗΚΟ - Κυπριακό
  • [07] ΔΗΚΟ - Ετζεβίτ - Ανακοίνωση

  • [01] Εκπρόσωπος - Κρανιδιώτης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει την πορεία της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ο κ. Σερέζης είπε συγκεκριμένα ότι "εκείνο που προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι αν μπορεί να διασφαλίσει, έναντι κάποιων ανταλλαγμάτων ας το πω έτσι, την απρόσκοπτη πορεία της Κύπρου προς την ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [02] Ομογένεια - Βρετανία - Εκδηλώσεις

    Λονδίνο,Βρετανία,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τελετή για την έπαρση της κυπριακής σημαίας στο οίκημα του Θεάτρου Τέχνης στην περιοχή Κάμντεν Τάουν του Λονδίνου, άρχισε χθες βράδυ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ομογένειας με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974.

    Ακολούθησε εκδήλωση με ομιλίες από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων, τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, Χάρη Σοφοκλείδη, το Σύμβουλο Τύπου της Αρμοστείας της Δημοκρατίας, Σωτήρη Γιωργαλλή, που εκπροσωπούσε τον Υπατο Αρμοστή και εκπροσώπους των παραρτημάτων των κυπριακών πολιτικών κομμάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [03] Βρετανίδα ΥΦΕΞ - Τουρκία - Επαφές - Κυπριακό - ΕΕ

    Λονδίνο,Βρετανία,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βελτιώση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και την καθιέρωση θετικής στάσης έναντι των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού έθεσε η Βρετανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόϊς Κουίν, σαν παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Η βρετανική αυτή θέση τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρους διπλωματικούς κύκλους, κατά τις χθεσινές συνομιλίες της κ. Κουίν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Ισμαήλ Τζεμ στην Αγκυρα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [04] Χριστοφίδης - Κύπρος - Αντιπροεδρία ΟΥΝΕΣΚΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος έχει εκλεγεί στην αντιπροεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων ΟΥΝΕΣΚΟ και θα είναι υπεύθυνη για την περιφέρεια της Ευρώπης.

    Η εκλογή του βουλευτή και Α' Αντιπροέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργου Χριστοφίδη, ως αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την επόμενη τετραετία έγινε κατά τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΟΥΝΕΣΚΟ, που έληξε σήμερα στο Αικατερίνεμπεργκ της Ρωσίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν 300 και πλέον αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [05] Λυσσαρίδης - Κούβα - Κάστρο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αλληλεγγύη του στον αγώνα του κυπριακού λαού εξέφρασε και πάλι ο Πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη μίας εβδομάδας στη χώρα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα όπου φιλοξενείτο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ενημέρωσε τον Φιντέλ Κάστρο για τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [06] Κυπριανού - ΔΗΚΟ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η επικείμενη συνεδρία της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης πιθανό να δώσει και άλλα δυσάρεστα μηνύματα όσον αφορά το Κυπριακό, δήλωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Σπύρος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι η τουρκική πλευρά προεξοφλεί αποτυχία και της νέας προσπάθειας στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [07] ΔΗΚΟ - Ετζεβίτ - Ανακοίνωση

    Λευκωσία,Κύπρος,13/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Κόλαφο σε όσους είχαν τη ψευδαίσθηση ότι με την πολιτική και την τακτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια θα οδηγείτο το πρόβλημά μας σε καλύτερη πορεία", χαρακτήρισε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι δεν υπάρχει πλέον κυπριακό πρόβλημα διότι έχει λυθεί με την τουρκική εισβολή του 1974.

    Ανακοίνωσή του κόμματος αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ θεωρεί επίσης τις δηλώσει Ετζεβίτ "ως μια σαφή απόδειξη της έλλειψης βούλησης από πλευράς των ισχυρότερων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας να απευθυνθούν με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα προς την τουρκική πλευρά, ώστε να την πείσουν ή να την πιέσουν να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 13 July 1999 - 17:46:14 UTC