Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-07-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης ΗΠΑ
  • [02] Κυπριανού - Κυπριακό
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] ΠΣΕΚΑ - Σπυρίδων - Τουρκική εισβολή
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Μήνυμα - Τουρκική εισβολή
  • [06] Συντηρητικό Κόμμα - Τουρκική εισβολή
  • [07] Ετζεβίτ - Ντενκτάς - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [08] Ρώσος αξιωματούχος - Κυπριακό
  • [09] Ουκρανική τράπεζα - Παραχώρηση άδειας
  • [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Αποκαλυπτήρια Πλάκας Αγνοουμένων
  • [11] Καλιφόρνια - Ημέρα για την Κύπρο
  • [12] Αμερική - Εκδηλώσεις Ομογένειας
  • [13] Μήνυμα Σοφοκλείδη - Τουρκική εισβολή

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης ΗΠΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι ΗΠΑ εργάζονται "σοβαρά, σταθερά" και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για μια συνολική διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό το Φθινόπωρο και δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για δημόσιες δηλώσεις που κατά καιρούς γίνονται από τους Τούρκους ή άλλους για το πρόβλημα.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης Κένεθ Μπριλ, μετά από την αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειές της στους στόχους που έχουν τεθεί για το Φθινόπωρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [02] Κυπριανού - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για "25 χρόνια υπάρχει διεθνής προδοσία εναντίον της Κύπρου και των αρχών της ηθικής και του δικαίου" και όχι μόνο προδοσία της χούντας και εισβολή της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν αναμένει να αλλάξει στάση η Τουρκία στο Κυπριακό, αφού, όπως είπε δεν την πιέζει κανείς.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                212.83  ( 4.91)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 37,628,624
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £10,602,421  274.51 ( 5.37)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £   916,593  104.11 ( 9.19)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   491,537   95.26 ( 2.63)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £ 1,504,787  104.53 ( 1.23)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £ 8,381,282  193.30 ( 5.74)
            Εμπορικές Εταιρείες        £ 3,015,359  114.85 (-1.09)
            Αλλες Εταιρείες            £ 2,947,186  189.37 ( 5.31)
    
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΑΧΡ)

    [04] ΠΣΕΚΑ - Σπυρίδων - Τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρει ότι η ομογένεια έχει για 25 χρόνια αγωνιστεί στο εξωτερικό για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι ο αγώνας σήμερα είναι εναντίον της απάθειας.

    Σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο κ. Κρίστοφερ αναφέρει ότι "άνκαι με την πάροδο των χρόνων δεν έχουμε τρομαχθεί από την επιτυχία του τουρκικού λόμπι ή τη γενική αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας, πολλοί από εμάς έχουμε κυριευθεί από αυταρέσκεια, το αίσθημα ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλαχθούν, και το αίσθημα ότι η ενέργειά μας θα πρέπει να κατευθυνθεί αλλού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [05] Πρόεδρος Βουλής - Μήνυμα - Τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού κάλεσε σήμερα ομολόγους του σε εθνικά κοινοβούλια και Προέδρους διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού.

    Στο μήνυμά του, ο κ. Κυπριανού σημειώνει ότι η συμβολή τους αυτή θα είναι ταυτόχρονα και συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη και στήριξη του κύρους των συλλογικών οργάνων της διεθνούς κοινότητας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [06] Συντηρητικό Κόμμα - Τουρκική εισβολή

    Λονδίνο,Βρετανία,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Κυπριακού, υπογραμμίζει σε δήλωσή του με την ευκαιρία της 25ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Τζον Μέιπλς, σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής.

    Σημειώνει επίσης ότι είναι σημαντικό όπως αυτή την επέτειο τα ενδιαφέρομενα μέρη "επαναλάβουν την προθυμία τους για εξεύρεση λύσης".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    [07] Ετζεβίτ - Ντενκτάς - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παράνομη συμφωνία "ειδικών σχέσεων" μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους θα υπογραφεί σύντομα, ανακοίνωσαν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ και ο Τ/Κ ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς.

    Παράλληλα, Τουρκία και ψευδοκράτος δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στο παρελθόν, αναφέρει κοινό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Ντενκτάς στη διάσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [08] Ρώσος αξιωματούχος - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τίτλο "Το κυπριακό πρόβλημα είναι ένας αναχρονισμός", το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RΙΑ αναφέρεται σήμερα με ειδικό αφιέρωμά του στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου, τον οποίο δεν κατονομάζει, που σημειώνει ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο το 1974 δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνο που πραγματοποίησε πρόσφατα το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

    (ΚΥΠΕ/ΧΓ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [09] Ουκρανική τράπεζα - Παραχώρηση άδειας

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παραχωρήθηκε σήμερα άδεια για εγκαθίδρυση Διεθνούς Τραπεζικής Μονάδας στην Κύπρο στην Privatbank Commercial Bank της Ουκρανίας, ένα από τα πρώτα ιδιωτικά εμπορικά τραπεζικά ιδρύματα που δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία και η οποία σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλο δίκτυο υποκαταστημάτων.

    Η Privatbank που είναι η πρώτη τράπεζα από την Ουκρανία στην οποία παραχωρήθηκε τέτοια άδεια, θα συναλλάσσεται μόνο σε ξένα νομίσματα με άλλες εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό και θα υπόκειται στον έλεγχο και εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Αποκαλυπτήρια Πλάκας Αγνοουμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι οι εκταφές στις ελεύθερες περιοχές θα δώσουν μια νέα δυναμική προώθησης του θέματος των αγνοουμένων, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε χαιρετισμό του το απόγευμα σε τελετή αποκαλυπτηρίων πλάκας των 24 Ε/Κ αγνοουμένων του Δήμου Αγίου Δομετίου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων Ε/Κ και Ελλαδιτών "εξακολουθεί για 25 τώρα χρόνια να βρίσκεται σε εκκρεμότητα" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και χειρίζεται το θέμα ως "καθαρά ανθρωπιστικό" με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και εφαρμογή του δικαιώματος των οικογενειών τους να πληροφορηθούν για την τύχη των δικών τους με πειστικά στοιχεία.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    [11] Καλιφόρνια - Ημέρα για την Κύπρο

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ημέρα Ειρήνης για την Κύπρο κήρυξε την 20η Ιουλίου 1999 ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκρέι Ντέιβις με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της Τουρκικής εισβολής στο νησί.

    Σχετική διακήρυξη της πολιτείας αναφέρει ότι μια ειρηνική, δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος θα έχει μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για όλους τους Κυπρίους καλλιεργώντας καλύτερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΑΧΡ)

    [12] Αμερική - Εκδηλώσεις Ομογένειας

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων κάλεσε τους ηγέτες των ΗΠΑ, οι οποίοι, όπως είπε, λίγο πολύ καθορίζουν τα της διεθνούς σκηνής, να πεισθούν ότι χρειάζεται αποτελεσματική δράση για να διασφαλισθεί μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Κύπρο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων μιλούσε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ομογένειας της Αμερικής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ' και για τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΑΧΡ)

    [13] Μήνυμα Σοφοκλείδη - Τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,20/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο απόδημος κυπριακός ελληνισμός απευθύνεται και πάλι στα κέντρα αποφάσεων των χωρών όπου ζει και ζητά από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, να σταματήσουν να παραμένουν θεατές στο εθνικό ξεκαθάρισμα που έγινε στην Κύπρο το 1974 και στη συνεχιζόμενη παραβίαση των διεθνών νόμων και αρχών στο νησί από την Τουρκία.

    Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του για την 25η επέτειο της τουρκικής εισβολής ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων Χάρης Σοφοκλείδης, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου για ειρηνική λύση του Κυπριακού προσκρούουν και πάλι στην τουρκική αδιαλλαξία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 20 July 1999 - 17:46:12 UTC