Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Αρχιεπίσκοπος - Αμυνα
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Ελληνες Πρωταθλητές - Τηλεγράφημα
  • [03] Μουσιούττας - Ανεργία - Σύσκεψη
  • [04] Μακάμπι 85 - Ζαλγκίρις 76
  • [05] Κυπριανού - Δηλώσεις
  • [06] Συνάντηση Κουκ - Κρανιδιώτη
  • [07] ΔΗΣΥ - Πολιτ. Γραφείο - Απόφαση - Μητσόπουλος

  • [01] Εκπρόσωπος - Αρχιεπίσκοπος - Αμυνα

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου διευκρίνισε σήμερα ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου αναφορικά με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο κ. Παπαπέτρου σχολίαζε παρατηρήσεις δημοσιογράφων ότι ο κ. Χάσικος ενεθάρρυνε με τις δηλώσεις του την ευχή που εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ότι το Δόγμα μπορεί να γίνει και επιθετικό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] Πρόεδρος Βουλής - Ελληνες Πρωταθλητές - Τηλεγράφημα

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Ελληνες πρωταθλητές που πήραν μέρος στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού με το οποίο εκφράζει συγκίνηση και θαυμασμό για την επιτυχία τους.

    "Παρόλο ότι είχατε να ανταγωνιστείται με μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού, καταφέρατε να ξεδιπλώσετε όλες τις αρετές του ελληνισμού και να κάνετε να μιλά όλος ο κόσμος για σας και την Ελλάδα, κάνοντας μας όλους να νιώθουμε εθνικά υπερήφανους", αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [03] Μουσιούττας - Ανεργία - Σύσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ανεργία σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 1999 ανέρχεται στο 3,6% και η αυξητική της τάση που παρατηρήθηκε πέρυσι συνεχίστηκε, αλλά επιβραδύνεται, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας.

    Ο κ. Μουσιούττας μιλούσε στους δημοσιογράφους ύστερα από ενδοϋπηρεσιακή σύσκεψη, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της τακτικής παρακολούθησης της ανεργίας, και στην οποία πήραν επίσης μέρος το Γραφείο Προγραμματισμού και η Αρχή Βιομηχανικής Κατάρτισης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [04] Μακάμπι 85 - Ζαλγκίρις 76

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι νίκησε 85 - 76 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζαλγκίρις Κάουνας Λιθουανίας στη Λευκωσία σήμερα το απόγευμα.

    Ο αγώνας ήταν μέσα στο πλαίσιο του τουρνουά καλαθόσφαιρας "Καρέττα", που διεξάγεται στο κλειστό στάδιο "Ελευθερία" με τη συμμετοχή υψηλού επιπέδου ομάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [05] Κυπριανού - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν υπάρχει μέτωπο ή συνασπισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι άλλοι χρησιμοποιούν τη λέξη μέτωπο για να δημιουργήσουν μέσα στον κόσμο του ΔΗΣΥ την ανησυχία ότι ετοιμάζεται μέτωπο εναντίον του με στόχο τη διάσπασή του.

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η ανασυγκρότηση του ΔΗΚΟ, το οποίο, όπως ανέφερε μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο Κυπριακό όσο και στα εσωτερικά θέματα του τόπου

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [06] Συνάντηση Κουκ - Κρανιδιώτη

    Λονδίνο,Βρετανία,31/08/1999 (ΚΥΠΕ - Κώστας Ιορδανίδης)

    "Η Βρετανία ενδιαφέρεται πολύ και θα εργαστεί σκληρά προκειμένου να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις (για επίλυση του Κυπριακού) κατά τρόπο που να ικανοποιεί τις προσδοκίες όλου του λαού της Κύπρου για ένα ενιαίο νησί με μία προσωπικότητα", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρόμπιν Κουκ μετά από συνομιλίες που είχε σήμερα στο Λονδίνο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννο Κρανιδιώτη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για να αναληφθεί προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν μπορεί να παραμείνει μια ανοικτή πληγή σε αυτή την περιοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΑ/ΜΧ)

    [07] ΔΗΣΥ - Πολιτ. Γραφείο - Απόφαση - Μητσόπουλος

    Λευκωσία,Κύπρος,31/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αποφασιστικότητά του να περιφρουρήσει την ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και να στηρίξει το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, τόνισε σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος με ανακοίνωσή του κατά τη σημερινή του συνεδρία, την οποία διάβασε στους δημοσιογράφους ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάσος Μητσόπουλος.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Πολιτικό Γραφείο "σέβεται και καλωσορίζει κάθε κριτική άποψη των μελών". Επισημαίνεται όμως ότι η κριτική αυτή θα πρέπει "να διατυπώνεται μέσα στα συλλογικά και θεσμοθετημένα όργανα του κόμματος, να σέβεται τη θεμελιώδη αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας ότι η πλειοψηφία διαμορφώνει την επίσημη και ακολουθητέα πολιτική του κόμματος και να εκφράζεται με τρόπο που δεν υπομονεύει την ενότητα του κόμματος και τους θεσμούς του και δεν πλήττει την αξιοπιστία του.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 31 August 1999 - 18:46:08 UTC