Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθήνα - Σύσκεψη - Κυπριακό
  • [02] Σοφοκλείδης - Βρετανική εφημερίδα - Διάψευση
  • [03] Υπουργός Αμυνας - Νέοι Ορίζοντες
  • [04] ΚΕΒΕ - Χρηματιστήριο
  • [05] Γουέστον - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [06] Λεμεσός - Σύσκεψη - Μέτρα

  • [01] Αθήνα - Σύσκεψη - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου είναι μεταξύ των θεμάτων τα οποία θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις επτά απόψε στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΦΖ/ΜΑ)

    [02] Σοφοκλείδης - Βρετανική εφημερίδα - Διάψευση

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) Χάρης Σοφοκλείδης διέψευσε σήμερα ισχυρισμούς στη βρετανική εφημερίδα "Sunday Telegraph" ότι το 1997 χρηματοδότησε το Εργατικό Κόμμα με ποσό 10 χιλιάδων λιρών και ότι εξήγγειλε για φέτος εισφορά ενός εκατομμυρίου λιρών προς το ίδιο κόμμα.

    Σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου (LGR), ο κ. Σοφοκλείδης διέψευσε τις πληροφορίες και χαρακτήρισε τέτοια δημοσιεύματα "ανήθικα", διότι "έχει καταντήσει η δημοσιογραφία να στηρίζεται εντελώς πάνω σε πολύ φτηνά μέσα για να κάνει μπαμ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Υπουργός Αμυνας - Νέοι Ορίζοντες

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ουσιαστική συνάντηση είχε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος με τον Πρόεδρο των Νέων Οριζόντων Νίκο Κουτσού, ο οποίος θα υποβάλει γραπτώς στον Υπουργό τις εισηγήσεις του γύρω από το θέμα της άμυνας, το οποίο θεωρεί, όπως είπε, "εθνικό θέμα".

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση με τον κ. Κουτσού, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας ότι ήταν "πολύ περισσότερο ουσιαστική, παρά εθιμοτυπική".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] ΚΕΒΕ - Χρηματιστήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Υπερ των μέτρων που λήφθηκαν για εκκαθάριση των καθυστερημένων εγγράφων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) τάσσεται το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), χαρακτηρίζοντας την απόφαση για αναστολή των εργασιών του ΧΑΚ "αδήριτη ανάγκη".

    Το ΚΕΒΕ αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι ο μεγάλος όγκος εργασίας που συσσωρεύθηκε στα χρηματιστηριακά γραφεία και στις δημόσιες εταιρείες εγκυμονούσε κινδύνους "όχι μόνο για το θεσμό του Χρηματιστηρίου, αλλά και για τους ίδιους τους επενδυτές" και καλεί όλους τους φορείς που εμπλέκονται να συνεργαστούν "ώστε στις 27 Σεπτεμβρίου να υπάρξει μια νέα αρχή".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [05] Γουέστον - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Πολύ παραγωγική και ευχάριστη" χαρακτήρισε την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο ο Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι θα εργαστεί σκληρά για μια "δίκαιη και διαρκή λύση" στο Κυπριακό.

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του, ο κ. Γουέστον είπε ότι φεύγει "με ένα πολύ θετικό συναίσθημα για το νησί", σημειώνοντας ότι αισθάνεται "πολύ ενθαρρυμένος" για το τί θα ακολουθήσει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] ΕΣΤ 3 00532 (Κ) Λεμεσός - Σύσκεψη - Μέτρα

    Λεμεσός,Κύπρος,06/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη λήψη άμεσων μέτρων για αναδόμηση της Πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό, όπως την πεζοδρομοποίηση και αυξημένη αστυνόμευση, αποφάσισε απόψε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη πόλη, υπό την προεδρία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Νίκου Κόση.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Μιλτιάδης Νεοκλέους, ο Επαρχος Λεμεσού, Χριστάκης Αθανασίου και οι επικεφαλής και μέλη των Δημοτικών Ομάδων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης είπε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν αφορούν στην αύξηση της αστυνόμευσης της περιοχής της Πλατείας Ηρώων, την πεζοδρομοποίηση της Πλατείας από αύριο, την απαγόρευση της διακίνησης οχημάτων για αρκετές ώρες και την πλήρη πεζοδρομοποίηση ορισμένων δρόμων.

    Αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή ειδικής μελέτης για όλα τα υποστατικά της Πλατείας και τη χρήση τους.

    Τέλος αποφασίστηκε όπως αύριο οριστικοποιηθεί ο χρόνος φωτισμού της περιοχής και, όπως είπε, "αν είναι δυνατόν αυτό να γίνει εδώ και τώρα".

    Ο κ. Κοντίδης σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Λεμεσού ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως στην Πλατεία Ηρώων γίνει αστυνομικός σταθμός ή παράρτημα ώστε "να υπάρχει πάντοτε διακίνηση αστυνομικών στην περιοχή".

    Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι η Λεμεσός "επενδύει στην Πλατεία Ηρώων και έχει όραμα να την φτιάξει και να την κάνει πράγματι ένα στολίδι για την πόλη".

    Σημείωσε επίσης ότι το Δημαρχείο θα προχωρήσει στην "αναδόμηση της Πλατείας Ηρώων" προσθέτοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι εάν κάποιοι δημιουργούν προβλήματα στην Πλατεία να βρούμε τρόπους να φύγουν από εκεί".

    Σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από τα μέτρα που λήφθηκαν ο κ. Κοντίδης απάντησε ότι "θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε", ωστότο είπε πως εάν και εφ'όσον αυτά τα πρώτα βήματα ξεκινήσουν σωστά "αυτή τη φορά θα νικήσουμε".

    Υπουργός Δικαιοσύνης

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι "είναι πολύ γρήγορο να πούμε σε πιο δρόμο βρίσκεται η αστυνομία" όσον αφορά τις έρευνές της για την απόπειρα δολοφονίας του Σωτήρη Αθηνή, προσθέτοντας ότι "βρέθηκαν ορισμένα τεκμήρια, έχουμε ορισμένες πληροφορίες και τις αξιολογούμε". Ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερα.

    Ο κ. Κόσης ανέφερε ότι η αστυνομία προβληματίζεται σοβαρά από τα τελευταία γεγονότα, προσθέτοντας πως "θα λάβουμε τέτοια μέτρα που ελπίζω ότι θα αποσωβήσουμε τον κίνδυνο".

    Ερωτηθείς για την αστυνόμευση της Πλατείας Ηρώων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι υπήρχθε "κάποια αστυνόμευση" προσθέτοντας όμως ότι "τώρα θα εντείνουμε τα μέτρα μας".

    Σε ερώτηση σχετικά με τα αντιαρματικά όπλα, ο κ. Κόσης απάντησε ότι "η Εθνική Φρουρά διερευνά εάν όντως έχουν χαθεί περισσότερα" και συνέστησε υπομονή μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της Εθνικής Φρουράς.

    Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι όλοι γνωρίζουν πως στη Λεμεσό "είναι περισσότερο θέμα οικογενειακής βεντέτας και δεν είναι θέμα φατριών".

    Είπε επίσης ότι "κατά καιρούς υπάρχουν κάποιες πληροφορίες" και σημείωσε πως "δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη περίπτωση (πληροφορία) ότι θα γινόταν αυτή η πράξη στο συγκεκριμένο χώρο".

    Ο κ. Κόσης ανέφερε πως "όλα βαίνουν καλώς" στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και τόνισε πως απόψε θα επισκεφθεί με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κοντίδη την Πλατεία Ηρώων.

    "Θέλουμε να στείλουμε στους εγκληματίες το μήνυμα πως θα κάνουμε την Πλατεία Ηρώων, Πλατεία Ηρώων και όχι Πλατεία Εγκλήματος", τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ταυτόχρονα ανέφερε πως "προσπάθειά μας είναι να κτυπήσουμε αυτό το κακό στη ρίζα του και η παρουσία μας εδώ αυτό" υποδηλώνει.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ /pre>
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 6 September 1999 - 18:47:20 UTC