Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-09-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεδρεύων Δημοκρατίας - ΓΓ ΑΚΕΛ
  • [02] Κυπριανού - Κουτσού
  • [03] Κυπριανού - Ροκόφυλλος
  • [04] Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία - Σεμινάριο - Ιταλία
  • [05] Χάσικος - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Σχολή Ικάρων
  • [06] Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο - Κλίντον - Επιστολή
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ολμπραϊτ
  • [08] Λυσσαρίδης - Κυπριακό
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ - Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή
  • [10] Κασουλίδης - Χάνεϊ - Δηλώσεις
  • [11] Φινλανδή ΥΠΕΞ - Γενική Συνέλευση - Κυπριακό

  • [01] Προεδρεύων Δημοκρατίας - ΓΓ ΑΚΕΛ

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στόχος των Αμερικανών και των Βρετανών είναι να βοηθήσουν την Τουρκία παρά την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού. Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι από τις μέχρι τώρα εξελίξεις "δεν δικαιολογείται υπερβολική αισιοδοξία" ενώ οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι επιβάλλεται να υπάρξει συλλογικότητα των πολιτικών δυνάμεων σε ό,τι αφορά το εθνικό μας θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] Κυπριανού - Κουτσού

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Νίκος Κουτσού δήλωσε πως η πλευρά μας δεν θα πρέπει να προσέλθει σε συνομιλίες που θα καλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εφόσον υπάρχει η πιθανότητα να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέμα συνομοσπονδίας και αναγνώρισης είτε του Τουρκοκύπριου ηγέτη είτε του ψευδοκράτους.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας των ΝΕΟ με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού ο κ. Κουτσού ανέφερε ερωτηθείς σχετικά πως "δεν θα πρέπει να πάμε σε συνομιλίες εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μπει θέμα συνομοσπονδίας και αναγνώρισης είτε του Ντενκτάς είτε του ψευδοκράτους", προσθέτοντας πως "είμαστε μικρή χώρα για να πάμε (σε συνομιλίες) με προοπτική να αποχωρήσουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] Κυπριανού - Ροκόφυλλος

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Χρήστο Ροκόφυλλο.

    "Αναλαμβάνετε τα νέα σας καθήκοντα μετά το κενό που προέκυψε από την τραγική και αναπάντεχη απώλεια του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη και μάλιστα σε μια περίοδο καθοριστική και δύσκολη για τα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ", γράφει ο Πρόεδρος της Βουλής.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [04] Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία - Σεμινάριο - Ιταλία

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αντιπροσωπεία του κυπριακού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιαννάκη Θωμά και Ηλία Μυριάνθους, αναχωρεί αύριο για το Ουντίνε της Ιταλίας για να συμμετάσχουν σε Διεθνές Σεμινάριο για Νέους Κοινοβουλευτικούς, που οργανώνεται από το ιταλικό Κοινοβούλιο.

    Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με την Ευρωμεσογειακή Εταιρική Σχέση, τη Δημιουργία και Σταθερότητα των Δημοκρατιών, και την Εγκαθίδρυση και Εξέλιξη των Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [05] Χάσικος - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Σχολή Ικάρων

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο είχε σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος στα πλαίσια της πενθήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, κατά την οποία επισκέφθηκε τη Σχολή Ικάρων και τη Σχολή Ευελπίδων, όπου συνομίλησε με Κύπριους φοιτητές.

    Κατά τη σημερινή τελευταία μέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Χάσικος επισκέφθηκε το πρωί τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, οι οποίες έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [06] Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο - Κλίντον - Επιστολή

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ στις ΗΠΑ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να υπάρξει πρόοδος σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο.

    Στην επιστολή, την οποίαν υπογράφει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης, σημειώνεται η συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κύπρου και η τουρκική αδιαλλαξία καθώς και οι αξιώσεις της Τουρκίας στο κυρίαρχο ελληνικό έδαφος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ολμπραϊτ

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,21/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Συνάντηση με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπραϊτ θα έχει αύριο στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Η συνάντηση θα γίνει στις 1145 τοπική ώρα (1845 ώρα Κύπρου).

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης βρίσκεται στην έδρα των ΗΕ όπου την Πέμπτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ/ΓΠ)

    [08] Λυσσαρίδης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δεν πρέπει να αναμένονται οποιεσδήποτε θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό, εκτιμά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

    "Μια αντικειμενική ανάλυση των σημερινών συνθηκών", δήλωσε ο κ. Λυσσαρίδης, "οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς δεν πρέπει να αναμένονται οποιεσδήποτε θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Οι Αμερικανοί", πρόσθεσε, "που είναι οι μόνοι που μπορούν να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία μας το είπαν καθαρά ότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [09] Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ - Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,21/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Το ρόλο που διαδραματίζει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με το διορισμό του Αλφρεντ Μόουζες ως Προεδρικού Απεσταλμένου και την επιστολή που απέστειλε η Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, επεσήμανε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

    Μιλώντας μετά από χωριστές συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Χάρις είπε ότι συζήτησαν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τις προοπτικές για πρόοδο στο Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [10] Κασουλίδης - Χάνεϊ - Δηλώσεις

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,21/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Δευτερεύουσας σημασίας θα είναι το διαδικαστικό εφόσον θα διεξάγονται συνομιλίες που στόχο θα έχουν τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μετά τη δεύτερη συνάντησή του σε δύο μέρες με το Βρετανό απεσταλμένο Σερ Ντέβιντ Χάνεϊ.

    Από την πλευρά του, ο Βρετανός διπλωμάτης δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις και περιορίστηκε να αναφέρει ότι φεύγει από τη Νέα Υόρκη ευχαριστημένος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ/ΜΜ)

    [11] Φινλανδή ΥΠΕΞ - Γενική Συνέλευση - Κυπριακό

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,21/09/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Αιμιλίας Χριστοφή)

    Εκκληση προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου "να αποδεχθούν τις προσκλήσεις για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ", απηύθυνε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Τάρτζα Χάλονεν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Στην ομιλία της εκ μέρους της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναφερόμενη στο Κυπριακό, η κ. Χάλονεν διαβεβαίωσε ότι "η ΕΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Γ.Γ. του ΟΗΕ για πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 September 1999 - 19:46:14 UTC