Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασκηση Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος '99"
  • [02] Διεθνής Αμνηστία Κύπρου - Εκδήλωση
  • [03] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Βρετανός Υπατος Αρμοστής
  • [04] ΔΗΚΟ - Πρέσβης Ελλάδας - Σεισμοπαθείς
  • [05] Λονδίνο - Συνάντηση - Υπόθεση Λοϊζίδου
  • [06] Κύπρος - Ελλάδα - Σεισμός - Βοήθεια
  • [07] Δεκέλεια - Θανατηφόρο δυστύχημα (2)
  • [08] Παπανδρέου - Κασουλίδης - Μήνυμα
  • [09] "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999" - Διάσκεψη Τύπου
  • [10] Δεκέλεια - Θανατηφόρο δυστύχημα (3)
  • [11] Υπουργός Οικονομικών - ΚΕΒΕ
  • [12] Πρόεδρος Βουλής - Συρία - Επαφές
  • [13] Αποστολάκης - Αφιξη

  • [01] Ασκηση Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος '99"

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, τον υψηλό βαθμό εκπαίδευσης, την άψογη συνεργασία και συντονισμό των δυνάμεων, είχε να επιδείξει η σημερινή μέρα της στρατιωτικής άσκησης "Νικηφόρος '99", σε περιοχή της Λάρνακας, την οποίαν παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου.

    Οπως ανέφερε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πριν από την έναρξη της άσκησης, η "Νικηφόρος '99", αποτελεί μια σύγχρονη άσκηση και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μοναδική καινοτομία στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση της.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [02] Διεθνής Αμνηστία Κύπρου - Εκδήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με το σύνθημα "Ολοι διαφορετικοί - Ολοι ίσοι" και με σκοπό την προώθηση του πνεύματος σεβασμού και κατανόησης του διαφορετικού άλλου που έχει το δέρμα του χρώμα διαφορετικό, μιλά μια γλώσσα ξένη και λατρεύει έναν άλλο Θεό, η Διεθνής Αμνηστία Κύπρου διοργανώνει διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με σκοπό να φέρει το κυπριακό κοινό πιο κοντά στις κουλτούρες άλλων χωρών.

    "Το διαφορετικό χρώμα, εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία ή πολιτισμός δεν καθιστούν κάποιους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο ίσους", δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας Κύπρου και από τους κύριους οργανωτές της εκδήλωσης Σόφη Κουμίδου, προσθέτοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι το ίδιο σεβαστά για όλους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [03] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Βρετανός Υπατος Αρμοστής

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση συμμερίζεται τις ανησυχίες πολιτικών ηγετών ότι η τουρκική πλευρά προσπαθεί να μεταθέσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό πλησιέστερα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι και θα προσπαθήσει να αποφύγει την καθυστέρηση της εκδήλωσης της νέας πρωτοβουλίας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Υπατου Αρμοστή της Βρετανίας Εντουαρντ Κλέι για ανάπτυξη της πρωτοβουλίας περί το τέλος αυτού του χρόνου ή τις αρχές του επομένου, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι "η κυβέρνηση δεν είναι ενήμερη οποιασδήποτε αλλαγής ή οποιουδήποτε σχεδίου για χρονική μετάθεση συνομιλιών ή άλλων προσπαθειών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [04] ΔΗΚΟ - Πρέσβης Ελλάδας - Σεισμοπαθείς

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συμβολική οικονομική βοήθεια ύψους 1000 λιρών για ανακούφιση των σεισμοπαθών της Αττικής επέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κλεάνθους, στον Πρέσβη της Ελλάδας Κυριάκο Ροδουσάκη.

    Ο κ. Κλεάνθους, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή του κόμματος Στάθη Κιττή, είπε ότι η χρηματική βοήθεια είναι έμπρακτη αλλά και συμβολική για να επανοτονίσει τα αισθήματα αλληλεγγύης, συμπάθειας και συμπόνοιας στους σεισμοπαθείς.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] Λονδίνο - Συνάντηση - Υπόθεση Λοϊζίδου

    Λονδίνο,Βρετανία,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η στάση της βρετανικής κυβέρνησης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, ενόψει της αυριανής συνάντησης της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν χθες το απόγευμα στο Λονδίνο ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου Μιχάλης Ατταλίδης και ο Βρετανός Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Τζέφρι Χουν.

    Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εποικοδομητική και είπε ότι αυτή είχε προγραμματιστεί προ πολλού για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [06] Κύπρος - Ελλάδα - Σεισμός - Βοήθεια

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τον αυθορμητισμό, την ευαισθησία και την καθολική συμπαράσταση του κυπριακού λαού προς τους σεισμόπληκτους της Αττικής επεσήμανε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η βοήθεια από την Κύπρο σε είδος και σε χρήματα συνεχίζει να προσφέρεται.

    Ο κ. Ροδουσάκης αναφέρθηκε στη συγκινητική περίπτωση Κυπρίας γυναίκας που πρόσφερε χρηματικό ποσό από τη σύνταξή της και σε άλλη περίπτωση μικρού παιδιού ενάμιση χρόνων, που μη έχοντας τίποτε άλλο να δώσει, πρόσφερε την κούκλα του για τα παιδιά στην Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [07] Δεκέλεια - Θανατηφόρο δυστύχημα (2)

    Λάρνακα,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τέσσερις νεκροί και ένας ελαφρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του νέου οδικού δυστυχήματος που συνέβηκε νωρίς το απόγευμα στο δρόμο Δεκέλειας - Αμμοχώστου, στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο ενοικιάσεως που επέβαιναν οι τέσσερις με κατεύθυνση την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ξέφυγε της πορείας του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] Παπανδρέου - Κασουλίδης - Μήνυμα

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ελληνική κυβέρνηση προσεγγίζει θετικά το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την επανέναρξη των συνομιλιών και χαιρετίζει την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει με εποικοδομητική διάθεση σ' αυτές τις συνομιλίες.

    Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμα προς τον ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη με την ευκαιρία της 39ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [09] "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999" - Διάσκεψη Τύπου

    Λεμεσός,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή του διότι η Κύπρος έχει επιτελέσει και πάλι μια θετική συμβολή στη διεθνή ναυτιλία, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Βάσος Πύργος σε διάσκεψη Τύπου για τα αποτελέσματα του συνεδρίου "Ναυτιλιακή Κύπρος 1999".

    Ο κ. Πύργος είπε ότι "η μαζική συμμετοχή στο συνέδριο αναπτερώνει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΑ/ΜΜ)

    [10] Δεκέλεια - Θανατηφόρο δυστύχημα (3)

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μεσήλικες Βρετανοί τουρίστες είναι τα τέσσερα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα στο δρόμο Δεκέλειας - Αμμοχώστου, στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων.

    Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Βάσεων Ρομπ Νιντ, ο οποίος είπε ότι τα δύο ζευγάρια των Βρετανών τουριστών διέμεναν στην Αγία Νάπα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [11] Υπουργός Οικονομικών - ΚΕΒΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε νέες αποφάσεις για την αναβάθμιση της οικονομίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ.

    Οπως αναφέρει, αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου για τις κυβερνητικές προθέσεις γύρω από την οικονομία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [12] Πρόεδρος Βουλής - Συρία - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου της Συρίας Αbdel Kader Qaddourah τόνισε ότι οποιαδήποτε λύση εξευρεθεί τελικά για το Κυπριακό πρέπει να βασίζεται οπωσδήποτε στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς νομιμότητας γενικότερα.

    Ο κ. Qaddourah μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Συρία και είχε επίσης σήμερα στη Δαμασκό χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Συρίας Abdel Halim Khaddam και τον Πρωθυπουργο της χώρας Mahmoud Al Zoebi.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [13] Αποστολάκης - Αφιξη

    Λάρνακα,Κύπρος,05/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων "είναι δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα", δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αποστολάκης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα σταθμεύσουν στην στρατιωτική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, ύστερα από τις τουρκικές αντιδράσεις και ιδιαίτερα τις δηλώσεις Ετζεβίτ, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι "εμείς σχεδιάζουμε τις κινήσεις των ελληνικών Δυνάμεων και την άσκηση σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα και δεν μας αφορούν ούτε αλλάζουν τίποτα οι δηλώσεις του κ. Ετζεβίτ και του κ. Ντενκτάς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 5 October 1999 - 17:46:13 UTC