Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Νέο Στάδιο ΓΣΠ
  • [02] Πετόσφαιρα - Αποτελέσματα
  • [03] Τσαγγαρίδης - Σύλληψη
  • [04] Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία - Σύνοδος
  • [05] Σογιέρ - Ψευδοκυβέρνηση - Επικρίσεις
  • [06] ΔΗΣΥ - Επέτειος ίδρυσης ΟΗΕ
  • [07] Απόδημες Ελληνίδες - Συνδιάσκεψη
  • [08] Χατζηδάκης - Πύλα
  • [09] Κυπριανού - Νιώτης - Κυπριακό
  • [10] Ελληνοπόντιοι - Κυπριανού - Νιώτης
  • [11] Θάνατος Ορείτη

  • [01] Ποδόσφαιρο - Νέο Στάδιο ΓΣΠ

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εγκαινιάζονται σήμερα στο νέο Στάδιο ΓΣΠ οι αίθουσες "Δημοκρατίας" και "Λυκούργου Αρχοντίδη". Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 14:00, πριν τον αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού, που αρχίζει στις 15:30, για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

    Στις 15:30 αρχίζουν, επίσης, οι αγώνες Ανόρθωση - Ενωση Νέων Παραλιμνίου (Αντώνης Παπαδόπουλος), Απόλλων - ΑΕΛ (Τσίρειο), και Αναγέννηση - ΑΠΟΠ (Δερύνεια), ενώ ο αγώνας ΑΕΚ - Ομόνοια (ΓΣΖ) αρχίζει στις 19:00.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] Πετόσφαιρα - Αποτελέσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας ανδρών σημειώθηκαν χθες το βράδυ τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 0 - 3 σετ Παφιακός - Απόλλων 3 - 0

    Αναγέννηση - Μαραθώνιος 3 - 0 Ανόρθωση - Αχιλλέας 3 - 0 σετ

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Τσαγγαρίδης - Σύλληψη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 60χρονος Ανδρέας Τσαγγαρίδης, επιχειρηματίας από τη Λευκωσία, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών, που διερευνά η Αστυνομία.

    Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι η υπόθεση αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών και υποκίνηση δημόσιου λειτουργού στην ενέργεια αυθόρμητης πράξης, κατά κατάχρηση της αναγόμενης στα καθήκοντά του εξουσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία - Σύνοδος

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία το Β' Μέρος της Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, σκοπός της συμπληρωματικής Συνόδου είναι η αξιοποίηση των πορισμάτων των ομάδων εργασίας, με στόχο την ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου εγγράφου εισηγήσεων για τους τρόπους με τους οποίους η Κύκπρος μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Σογιέρ - Ψευδοκυβέρνηση - Επικρίσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σαμπίτ Σογιέρ επέκρινε χθες την ψευδοκυβέρνηση για την κατάσχεση των κονιάκ που πρόσφερε το ΑΚΕΛ στην αντιπροσωπεία του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας, σε συνάντηση που είχαν στην Πύλα.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο επέκρινε, επίσης, τις παράνομες "αρχές" στα κατεχόμενα επειδή στο οδόφραγμα ελέγχουν τις γυναίκες, προσθέτοντας ότι οι μέθοδοι αυτές εφαρμόζονταν στο Μεσαίωνα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] ΔΗΣΥ - Επέτειος ίδρυσης ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει την ελπίδα ότι "οι προσπάθειες του ΟΗΕ θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο για την Κύπρο όσο και για όλη την ανθρωπότητα γενικότερα".

    Σε διακήρυξή του για τη συμπλήρωση 54 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι "σανίδα σωτηρίας και στήριγμα των προσπαθειών του κυπριακού ελληνισμού είναι ο ΟΗΕ", προσθέτοντας ότι δυστυχώς τα ψηφίσματα του ΟΗΕ "δεν έχουν ανταπόκριση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [07] Απόδημες Ελληνίδες - Συνδιάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει και μπορεί να διαδραματίσει η απόδημη Ελληνίδα στη διατήρηση της ταυτότητας, υπογράμμισαν οι επίσημοι που απηύθυναν χαιρετισμούς σε συνδιάσκεψη που άρχισε σήμερα τις εργασίες της στη Λευκωσία, την οποία διοργανώνει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού με θέμα "Η Απόδημη Ελληνίδα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα".

    Στο χαιρετισμό του, που διάβασε ο Προεδρικός Επίτροπος για Θέματα Αποδήμων Μανώλης Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι σήμερα ο κυπριακός απόδημος ελληνισμός στην Ευρώπη αριθμεί περίπου 315 χιλιάδες Ε/κ και ανά το παγκόσμιο γύρω στους 510 χιλιάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [08] Χατζηδάκης - Πύλα

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Διάλεξη με θέμα "Συνύπαρξη μια λέξη που θα θυμόμαστε" έδωσε χθες βράδυ στο μικτό χωριό Πύλα ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

    Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της δικοινοτικής ομάδας για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρευρέθηκαν εκατό περίπου Ε/Κ και Τ/Κ μέλη διαφόρων δικοινοτικών ομάδων, ανάμεσα στους οποίους ακαδημαϊκοί κι επιχειρηματίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [09] Κυπριανού - Νιώτης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την εκτίμηση ότι "διερχόμαστε μια λεπτή φάση στο Κυπριακό", εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης, προσθέτοντας ότι οι απόψεις και εκτιμήσεις που ανταλλάσσει κατά καιρούς με προσωπικότητες της Κύπρου "μας επαναθεμελιώνουν την συναντίληψη, την ταυτότητα στρατηγικής και τη συναπόφαση να προωθούμε πάντα στη πρώτη μας και ψηλή προτεραιότητα, την υπόθεση της Κύπρου".

    Ο κ. Νιώτης, που μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για τις πρωτοβουλίες που πήρε πρόσφατα για τα εθνικά θέματα το ελληνο-αμερικανικό λόμπι κατά την ετήσια Συνδιάσκεψή του που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [10] Ελληνοπόντιοι - Κυπριανού - Νιώτης

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την εκτίμηση ότι σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα ληφθούν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αρμονικής ενσωμάτωσης των τρίων περίπου Ελλήνων του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονται στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γρηγόρης Νιώτης.

    Από την πλευρά του και μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον κ. Νιώτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού είπε ότι για το θέμα είχε χθες σύσκεψη στην Πάφο με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και βουλευτές, προσθέτοντας πως η απόφαση που λήφθηκε είναι να μεθοδευτεί η ένταξη των Ελλήνων του Πόντου στο κοινωνικό σύνολο στην Πάφο.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

    [11] Θάνατος Ορείτη

    Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εχασε χθες βράδυ τη μάχη με τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας Σώτος Ορείτης, ο οποίος ασχολήθηκε με τη συγγραφή κυπριακών ηθογραφιών, επιθεωρήσεων, κωμωδιών και όλα τα είδη θεατρικών έργων.

    Ο Ορείτης γεννήθηκε το 1930 στο Καϊμακλί. Το 1974 έχασε το σπίτι του και πήγε ως πρόσφυγας στο χωριό Νήσου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 23 October 1999 - 13:02:15 UTC