Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Παιδείας - Κίνα - Επαφές
  • [02] Εκπρόσωπος - Κόμματα - Εθνικό Συμβούλιο
  • [03] Εκπρόσωπος - Ζήνωνος - Αγνοούμενοι
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Εκταφές λειψάνων
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - Ιρλανδία - Μνημόνιο Συνεργασίας
  • [06] Ρωσία - Τσετσενία - Βομβαρδισμοί
  • [07] Οικολόγοι - Ακιουγιου - Εκδήλωση
  • [08] Διεύρυνση - Επίτροπος Φερχιούγκεν - Τουρκία
  • [09] Κυπριανού - Κυπριακό - Εγκλωβισμένοι - Εποικοι
  • [10] Υπουργός Εξωτερικών - Επιτροπή Υπουργών ΣτΕ

  • [01] Υπουργός Παιδείας - Κίνα - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις σχέσεις Κύπρου και Κίνας, με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού, συζήτησε στο Πεκίνο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης, ο οποίος εκτελεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του.

    Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Κινεζικού Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Tie Mu'er, την Υφυπουργό Παιδείας Wei Yu, και την Υφυπουργό Πολιτσμού Meng Xiaosi, οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και υποστήριξη προς την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και το αδέσμευτο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] Εκπρόσωπος - Κόμματα - Εθνικό Συμβούλιο

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει τις απόψεις της για το ποια κόμματα θα μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και θα τις θέσει ενώπιον του σώματος για λήψη αποφάσεων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε ερώτηση γιατί δεν έχει συζητηθεί ακόμη στο Εθνικό Συμβούλιο το θέμα των κριτηρίων για συμμετοχή κομμάτων στο σώμα, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι υπάρχει πίεση χρόνου δεδομένων και των εξελίξεων που χρειάζονταν συζήτηση και διευκρίνισε ότι το θέμα των κριτηρίων "θα συζητηθεί στη συνέχεια".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [03] Εκπρόσωπος - Ζήνωνος - Αγνοούμενοι

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της οικογένειας του 16χρονου το 1974 Ζήνωνα Ζήνωνος οδυνηρή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως το γεγονός ότι ο μέχρι προ τινος αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός στις ελεύθερες περιοχές, προσφέρει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά για υπόσκαψη των προσπαθειών για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Σε ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επανανοίξει τους φακέλους των νεκρών της εισβολής, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι με τις εκταφές και τις εξετάσεις που γίνονται, γίνεται μια προσπάθεια να τεκμηριωθεί το αίτημα για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Εκταφές λειψάνων

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το επιστημονικό εργαστήριο στο οποίο φυλάσσονται τα λείψανα των εκταφέντων από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας και το κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα επισκευθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης το Σάββατο το πρωί.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και στο χώρο του εργαστηρίου θα τελεσθεί τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόσοτομο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Οικονομικών - Ιρλανδία - Μνημόνιο Συνεργασίας

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μνημόνιο συνεργασίας για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) υπέγραψαν σήμερα το απόγευμα στο Δουβλίνο ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης και ο Ιρλανδός ομόλογός του Charlie McCreevy.

    Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι το Μνημόνιο είναι σημαντικό γιατί ενισχύει τη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων μέσα στο πλαίσιο της διαδικασίας εναρμόνισης της Κύπρου με την ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [06] Ρωσία - Τσετσενία - Βομβαρδισμοί

    Γκρόζνι,Ρωσία,04/11/1999 (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ)

    Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τα περίχωρα του Γκρόζνι, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό τους γύρω από την τσετσενική πρωτεύουσα, αφού προηγουμένως απέκλεισαν την οδική αρτηρία που οδηγεί στη γειτονική πόλη Αλκάν Καλά.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο ρωσικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν με περίπου δώδεκα πυραύλους το χωριό Κρασναρμεγιόσκογιε νοτιοδυτικά του Γκρόζνι, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο Ρασφότ - Μπακού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο που εκινείτο σε αυτή την οδική αρτηρία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [07] Οικολόγοι - Ακιουγιου - Εκδήλωση

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αντίθεσή του στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να ανεγείρει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου, εξέφρασε σήμερα το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Λευκωσίας κατά την οποία ανάρτησε πανό 10 μέτρων στο οποίο αναγραφόταν στην τουρκική το σύνθημα "Δεν θέλουμε πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου."

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κυπριακού λαού στο θέμα του Ακιουγιου και η αποστολή του μηνύματος ότι οι δήμοι της Κύπρου, με πρώτο απ' όλους το Δήμο Λευκωσίας, συντάσσονται σε αυτό τον αγώνα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [08] Διεύρυνση - Επίτροπος Φερχιούγκεν - Τουρκία

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κοινοτικός Επίτροπος, υπεύθυνος για θέματα Διεύρυνσης, Γκούντερ Φερχιούγκεν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία γιατί δεν πληροί τα πολιτικά κριτήρια όμως επεσήμανε ότι γεωπολιτικοί και στρατηγικοί λόγοι δημιουργούν την ανάγκη να υποστηριχθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Αγκυρας.

    Σε ομιλία του στη Χάγη με θέμα "Διεύρυνση: Ταχύτητα και Ποιότητα", ο κ. Φερχιούγκεν είπε επίσης ότι οι χώρες της πρώτης ομάδας (Κύπρος, Εσθονία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβενία), έχουν σαφέστατο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [09] Κυπριανού - Κυπριακό - Εγκλωβισμένοι - Εποικοι

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η αποσύνδεση του Κυπριακού από την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι "αδιανόητη", υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού.

    Μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Κύπρος δεν θα έχει πλέον διαπραγματευτική δυνατότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [10] Υπουργός Εξωτερικών - Επιτροπή Υπουργών ΣτΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,04/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τον ηγετικό ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών αρχών και του κανόνα δικαίου στα κράτη μέλη του, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών της 105ης Συνόδου της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ στο Στρασβούργο.

    Σημείωσε, επίσης, τη μοναδικότητα που έχει το ΣτΕ όσον αφορά τη δυνατότητα της ατομικής προσφυγής των πολιτών των κρατών μελών του και την ευθύνη και το καθήκον που έχει η Επιτροπή Υπουργών να διασφαλίσει το σεβασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γεγονός που θα ενισχύσει και θα προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του ΣτΕ και του Δικαστηρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 4 November 1999 - 18:46:11 UTC