Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟ - Κουτσού - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Ντενκτάς - Κυπριακό - Δηλώσεις
  • [03] Λονδίνο - Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού - Κύπρος
  • [04] ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - ΟΑΣΕ
  • [05] ΟΑΣΕ - Αρθρο - Κυπριακό - Τουρκικές θέσεις
  • [06] Ταλάτ - Επικρίσεις κατά Ντενκτάς
  • [07] Κύπρος - Νεπάλ - Πρέσβειρα
  • [08] Παπαδόπουλος - Ομιλία - ΜΚΕ Κύπρου - ΕΕ
  • [09] Βουλή - Ψευδοκράτος - Καταδίκη - Πολυτεχνείο - Μάτσης
  • [10] Κληρίδης - Ομιλία - ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου

  • [01] ΝΕΟ - Κουτσού - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες διαφωνούν "και με τη διαδικασία και με την ουσία" των συνομιλιών της 3ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κουτσού, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκφράσει τις αμφιβολίες του για την επιτυχία αυτής της συνάντησης και "να ζητήσει να έρθει εδώ να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις".

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κουτσού επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για "συνεχή ανάκληση των δεσμεύσεων και των προϋποθέσεων από την ημέρα που εξελέγη στη δεύτερη θητεία του" και τον κάλεσε να καταθέσει την εντολή.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [02] Ντενκτάς - Κυπριακό - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ)

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο άμεσων συνομιλιών με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σε περίπτωση που σημειωθεί πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς διακοινοτικές συνομιλίες οι οποίες θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    "Αν σημειωθεί πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και αν υπάρξουν προϋποθέσεις για άμεσες συνομιλίες, δεν θα πούμε αντίο", δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [03] Λονδίνο - Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού - Κύπρος

    Λονδίνο,Βρετανία,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της κυπριακής συμμετοχής στην Παγκόσμια Εκθεση Τουρισμού στο Ερλς Κορτ στο Λονδίνο.

    Το περίπτερο της Κύπρου στην έκθεση είναι πολύ εντυπωσιακό και το ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες της Βρετανίας και άλλες χώρες όπως τις ΗΠΑ και την Ινδία είναι αυξημένο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [04] ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - ΟΑΣΕ

    Κωνσταντινούπολη,Τουρκία,18/11/1999 (ΚΥΠΕ - Ρόιτερ)

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κοφι Ανάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να παρακαθήσουν σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο μπορεί να σημαίνει την αρχή του τέλους για το Κυπριακό.

    Προσφωνόντας τη διάσκεψη κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ανάν είπε, "προσωπικά ευελπιστώ ότι αυτή η ανανεωμένη προσπάθεια θα είναι η απαρχή του τελευταίου κεφαλαίου αυτής της μακρόχρονης διένεξης". "Στο νέο αιώνα πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο" ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι "τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [05] ΟΑΣΕ - Αρθρο - Κυπριακό - Τουρκικές θέσεις

    Κωνσταντινούπολη,Τουρκία,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρθρο με την υπογραφή του Τ/κ ηγέτη Ντενκτάς κυκλοφόρησαν στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ οι Τούρκοι με σκοπό την προβολή των τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με το άρθρο, που είναι κοινή έκδοση της "Χουριέτ" της Κωνσταντινούπολης και της αγγλόφωνης "Turkish Daily News", ο Ντενκτάς επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά τον ισχυρισμό του ότι δεν υπάρχει "κυπριακό έθνος" αλλά δήθεν "δύο λαοί πολιτικά ίσοι και κυρίαρχοι". "Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα", ισχυρίζεται ο κατοχικός ηγέτης, "πρέπει να βασίζεται μια μελλοντική λύση στην Κύπρο."

    (ΚΥΠΕ/ΜΧΡ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [06] Ταλάτ - Επικρίσεις κατά Ντενκτάς

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό θα μπορούσε να λυθεί με σιωπηρή διπλωματία, αλλά ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, όπως κάνει πάντα, προβάλλει εμπόδια και προκαλεί κρίση.

    Αυτό αναφέρει σε χθεσινή γραπτή ανακοίνωσή του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι στόχος του Ντενκτάς είναι να φράσσει το δρόμο για λύση αποσκοπώντας στη διατήρηση του στάτους κβο.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [07] Κύπρος - Νεπάλ - Πρέσβειρα

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία Ρέα Γιορδαμλή επέδωσε σήμερα στο Κατμαντού τα διαπιστευτήριά της στο Βασιλιά του Νεπάλ Α.Μ. Birendra Bir Bikram Sham Dev, ως η νέα Πρέβειρα της Δημοκρατίας στο Νεπάλ.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Βασιλιάς του Νεπάλ ζήτησε από την κ. Γιορδαμλή να διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους θερμούς του χαιρετισμούς και εξέφρασε την ευχή όπως σύντομα εξευρεθεί μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [08] Παπαδόπουλος - Ομιλία - ΜΚΕ Κύπρου - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση ότι η "καθ'οιονδήποτε τρόπο σύνδεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) με την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος προσφέρει έδαφος για περαιτέρω έξαρση της τουρκικής αδιαλλαξίας" εξέφρασε σήμερα ο συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Συνόδου της ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τόσο η Επιτροπή όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν κατ'επανάληψη "τονίσει εμφαντικά ότι ούτε η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ούτε και η ίδια η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, συναρτώνται ή συνδέονται καθ'οιονδήποτε τρόπο με την επίλυση του Κυπριακού".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [09] Βουλή - Ψευδοκράτος - Καταδίκη - Πολυτεχνείο - Μάτσης

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εντονα και με κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε και φέτος η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων την ανακήρυξη του κατοχικού ψευδοκράτους και απαίτησε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού, ενώ παράλληλα απότισε φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου και στον ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Κυριάκο Μάτση.

    Μιλώντας στη σημερινή συνεδρία της Βουλής, ο αναπληρωτής Πρόεδρός της Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι είναι αδιανόητο και άδικο να δεχτούμε λιγότερα από όσα δικαιούται να απολαμβάνει κάθε ελεύθερος λαός, δεδομένου του γεγονότος ότι είμαστε τα θύματα ενός προβλήματος που δημιούργησε η Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [10] Κληρίδης - Ομιλία - ΜΚΕ ΕΕ - Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,18/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) "είναι μια πολιτική επιλογή που προσφέρει νέες συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας" τόσο για τους Ε/Κ όσο και για τους Τ/Κ "και αναμένουμε ότι θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για να μεταβάλει τα δεδομένα και να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού" δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Μιλώντας στις εργασίες της 16ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Κύπρου στο Στρασβούργο, ο κ. Κληρίδης είπε ότι παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου "εάν η ΕΕ στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ένταξη της Κύπρου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα είναι αναπόφευκτη, τότε η λογική λέει ότι η Τουρκία θα προτιμήσει να ενταχθεί μια ενωμένη Κύπρος, συγκυβερνόμενη από Ε/Κ και Τ/Κ παρά να αφήσει να ενταχθεί η Κύπρος χωρίς λύση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο οι Ε/Κ θα έχουν λόγο στα δρώμενα της Ευρώπης".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 18 November 1999 - 18:46:21 UTC