Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαπιστευτήρια Πρέσβη Λιβύης
  • [02] Διαπιστευτήρια Πρέσβη Γερμανίας
  • [03] ΕΔΗ - Πολιτικό Συμβούλιο - Απόφαση
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα AIDS - Υπουργός Υγείας
  • [06] Λοϊζίδης - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [07] Προσκύνημα - Απόστολος Ανδρέας - Επιστροφή
  • [08] Ευρωβουλή - Πρόεδροι Κοινοβουλίων υποψηφίων χωρών
  • [09] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κλεάνθους
  • [10] Βρετανικό ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Κασουλίδης

  • [01] Διαπιστευτήρια Πρέσβη Λιβύης

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο νέος πρέσβης του Λαϊκού Γραφείου της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Λαϊκής Λιβικής Αραβικής Τζαμαχιρίγια Khalifa Ahmed Bazelya υπογράμμισε σήμερα την υποστήριξη της χώρας του στην "ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του εδάφους και του λαού της" καθώς και στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού η οποία θα διασφαλίζει ασφάλεια και σταθερότητα.

    Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Bazelya διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών του για "προώθηση των διμερών καλών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ" της χώρας του και της Κύπρου, που άρχισαν, όπως σημείωσε, από τον Συνταγματάρχη Γκαντάφι και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για να φτάσουν "σε ψηλότερα και ισχυρότερα επίπεδα σε όλους τους τομείς...".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [02] Διαπιστευτήρια Πρέσβη Γερμανίας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ελπίδα ότι "η πρόσφατη βελτίωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα διατηρηθεί και θα έχει θετικές επιπτώσεις για την Κύπρο", εξέφρασε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Πέτερ Βίτινγκ.

    Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Βίτινγκ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να υπάρξουν "παραγωγικές διαπραγματεύσεις και απτά αποτελέσματα" στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η χώρα του ενθαρρύνει τον Πρόεδρο Κληρίδη να μην εγκαταλείψει το στόχο του για λύση μέσω διαπραγματεύσεων, "παρόλο που ο δρόμος είναι δύσκολος".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] ΕΔΗ - Πολιτικό Συμβούλιο - Απόφαση

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Πολιτικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) εκτιμά ότι "η ορθή απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη να αποδεχθεί την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ να προσέλθει η πλευρά μας στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να εκδηλωθεί και να προβληθεί πειστικά σε όλη τη διεθνή κοινότητα, η ετοιμότητα και η πολιτική μας βούληση για λύση στο Κυπριακό και να διαφανεί αν και η τουρκική πλευρά έχει την ανάλογη πολιτική βούληση".

    Ανακοινώνοντας την απόφαση που πήρε το ΠΓ στη χθεσινή συνεδρία του οι ΕΔΗ σημειώνουν ότι "παρ'όλες τις αρνητικές ενδείξεις από πλευράς των Τούρκων, η πλευρά μας οφείλει να προσέλθει στη Νέα Υόρκη πλήρως προετοιμασμένη απαιτώντας όπως οι συνομιλίες διεξαχθούν στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα της ΕΕ για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση

    Λάρνακα,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Παρατηρείται μεν σκλήρυνση της τουρκικής στάσης, αλλά υπάρχει και ένα ζωηρό ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα για επίλυση του Κυπριακού δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κατά την αναχώρησή του σήμερα το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε πως αναμένει από τις χώρες που υποσχέθηκαν ότι θα καταγγείλουν δημόσια τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς αν συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση του, να το πράξουν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΜΧ)

    [05] Παγκόσμια Ημέρα AIDS - Υπουργός Υγείας

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σχετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των προσβληθέντων με τον ιό του ΑIDS στην Κύπρο αναφέρει σε μήνυμά του με την ευκαιρία της αυριανής παγκόσμιας ημέρας AIDS ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει οδηγεί σε εφησυχασμό.

    Υπογραμμίζει δε την ανάγκη να παραμερισθεί κάθε φόβος και επιφύλαξη έναντι των ατόμων αυτών επισημαίνοντας "ότι οι διακρίσεις κατά των ατόμων με HIV λοίμωξη και η περιθωριοποίησή τους, όχι μόνο συνιστούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και στέρηση της στοργής που τόσο χρειάζονται, αλλά και μπορούν να ωθήσουν και μερικά από αυτά σε συμπεριφορές επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [06] Λοϊζίδης - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η εδραίωση ομαλών εργασιακών σχέσεων και η διασφάλιση σταθερής και μακροχρόνιας εργατικής ειρήνης θα είναι η κύρια φροντίδα του νέου Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρη Λοϊζίδη, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του νεοδιορισθέντος επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα.

    Ο κ. Λοϊζίδης διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει "κάθε δυνατή προσπάθεια" για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων του καθηκόντων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [07] Προσκύνημα - Απόστολος Ανδρέας - Επιστροφή

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κρατώντας κλαδιά δέντρων και πέτρες από την κατεχόμενη γη και κεριά από το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα επέστρεψαν αργά το απόγευμα στις ελεύθερες περιοχές οι 1.766 Ε/Κ προσκυνητές.

    Στις 17.30 περίπου άρχισαν να περνούν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας οι πρώτοι προσκυνητές, ενώ οι τελευταίοι πέρασαν στις 18.45.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [08] Ευρωβουλή - Πρόεδροι Κοινοβουλίων υποψηφίων χωρών

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ευχή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικυρώσει τις πρώτες εντάξεις νέων χωρών σ'αυτή τη θητεία του, εξέφρασε σήμερα η Πρόεδρος του Σώματος Nicole Fontaine, στην εναρκτήρια ομιλία της προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία διεύρυνσης.

    Οι εργασίες της 8ης συνάντησης, στην οποία συμμετέχουθν οι 10 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η Κύπρος και η Μάλτα, άρχισαν σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνονται αύριο στην έδρα της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες. Την Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Αναστασιάδης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΧ)

    [09] ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Κλεάνθους

    Λευκωσία,Κύπρος,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκος Κλεάνθους δήλωσε σήμερα ότι οι "κάποιες ίσως αιχμές που αναμφίβολα ενοχλούν τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου", οι οποίες διατυπώθηκαν στην επιστολή του Προέδρου του κόμματος Σπύρου Κυπριανού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, είναι "προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του κ. Κυπριανού, ο οποίος προφανώς έχει τη δική του πληροφόρηση" την οποία το Εκτελεστικό Γραφείο "δεν ήταν δυνατόν" να έχει.

    Μιλώντας ύστερα από απογευματινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο κ. Κλεάνθους είπε ότι οι "απόψεις που κατατέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο" τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Τάσσο Παπαδόπουλο, "ήταν οι θέσεις και απόψεις του κόμματος" τις οποίες και ο "Πρόεδρος Κυπριανού κατ'επανάλειψην έχει διατυπώσει".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [10] Βρετανικό ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Κασουλίδης

    Λονδίνο,Βρετανία,30/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πηγές του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών ανάφεραν σήμερα ότι δεν πρέπει κανείς να αναμένει πολλά από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, αλλά αν αυτές θα είναι αποτελεσματικές, τότε η διάρκεια τους θα είναι μακρόχρονη.

    Μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, περιλαμβανομένων Ελλήνων και Τούρκων μετά το γεύμα που είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Βρετανός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, η πηγή είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει αναμιχθεί η διεθνής κοινότητα για το Κυπριακό "δημιουργούν προοπτική για πραγματική πρόοδο στο Κυπριακό."

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 30 November 1999 - 21:46:15 UTC