Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιρανή - Ναρκωτικά - Οκραήμερη κράτηση
  • [02] Ελληνας Πρωθυπουργός - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ
  • [03] Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου - ΕΕ - Τουρκία
  • [04] Ανάν - Ντενκτάς
  • [05] Δικοινοτική εκδήλωση - Αχμέτ Σαντί
  • [06] Ανάν - Ντενκτάς - Δηλώσεις
  • [07] Ανάν - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [08] Λυσσαρίδης - Αθήνα - Κυπριακό - ΟΗΕ
  • [09] Αμερικανικά πολεμικά σκάφη - Λιμάνι Λεμεσού
  • [10] Δημοσιογραφική διάσκεψη Ανάν (1)
  • [11] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Ελσίνκι
  • [12] Δημοσιογραφική διάσκεψη Ανάν (2)

  • [01] Ιρανή - Ναρκωτικά - Οκραήμερη κράτηση

    Λάρνακα,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον της Ιρανής στην κατοχή της οποίας ανευρέθηκαν δυόμισι κιλά γραμμάρια ηρωίνης.

    Η 55χρονη Ιρανή Hadavand Kayvamdokht, κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, θα αναχωρούσε στις 9.30 το πρωί για την Αθήνα με τελικό προορισμό το Τορόντο του Καναδά. Υστερα από αστυνομικό έλεγχο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας βρέθηκαν στην κατοχή της 4 ρούχινες συσκευασίες ραμμένες με βελόνι μέσα στις οποίες υπήρχε συνολικό βάρος 2,542 γραμμαρίων ηρωίνης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑ/ΜΧ)

    [02] Ελληνας Πρωθυπουργός - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης δήλωσε σήμερα ότι "η λύση του Κυπριακού συμβάλλει στην ειρήνη και στη συνεργασία, στο να ξεπεραστούν οι αντιπαλότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο εθνότητες στο νησί" και πρόσθεσε ότι "όλοι πρέπει να επιδιώκουμε και να προωθούμε το ξεπέρασμα των διαφορών".

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός που μιλούσε σε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης προς τα μέλη της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα, είπε ότι η επίλυση του "πολιτικού προβλήματος στην Κύπρο καθορίζεται από το πολιτικό πλαίσιο που έχουν θέσει οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών" σημειώνοντας ότι η Ελλάδα συμφωνεί απόλυτα με τις επανειλημμένες δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη ότι δηλαδή αυτές οι αποφάσεις και αυτά τα ψηφίσματα καθορίζουν τη στάση του.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [03] Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου - ΕΕ - Τουρκία

    Λευκωσία,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή της από τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για τις προοπτικές πλήρους ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου (ΕΑΚ).

    Αφού επισημαίνει ότι μετά από την επιτυχημένη πολιτική της ελληνικής διπλωματίας δεν επαναφέρεται πλέον ως προϋπόθεση η προηγούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος, η ΕΑΚ τονίζει πως "η δέσμευση της Τουρκίας στο άρμα της Ευρώπης πρέπει να σημαίνει και δέσμευση της Ευρώπης για σωστή αντιμετώπιση του Κυπριακού, που καθίσταται τώρα τμήμα των ευρύτερων ευρωπαϊκών προβλημάτων, στη βάση της διακηρυγμένης πολιτικής της Ενωσης για σεβασμό του διεθνούς δικαίου."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [04] Ανάν - Ντενκτάς

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,14/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Αρχισε πριν από λίγο στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην παρουσία και του ειδικού του συμβούλου του ΓΓ για το Κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο.

    Ο Ντενκτάς δεν προέβη σε δηλώσεις προσερχόμενος στη συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τριάντα περίπου λεπτά, ανάφερε ωστόσο ότι θα προβεί σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΦΖ/ΜΧ)

    [05] Δικοινοτική εκδήλωση - Αχμέτ Σαντί

    Λονδίνο,Βρετανία,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ε/Κ και Τ/Κ συμμετείχαν από κοινού σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο για τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαντί, του Τ/Κ συνδικαλιστή ο οποίος στις δεκαετίες του '40 και του '50 αγωνιζόταν για τη φιλία και συνεργασία μεταξύ των εργατών των δύο κοινοτήτων.

    Κύριοι ομιλιτές στην εκδήλωση, που διοργάνωσε επιτροπή η οποία εκπροσωπούσε Τ/κ προοδευτικές οργανώσεις και το τμήμα του ΑΚΕΛ στη Βρετανία ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος της τουρκικής εργατικής ομοσπονδίας Dev - is Ali Gulle.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑ/ΜΧ)

    [06] Ανάν - Ντενκτάς - Δηλώσεις

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,14/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Στο τραπέζι των συνομιλιών θα επιστρέψει το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του σήμερα με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Ερωτηθείς κατά πόσον θα επιστρέψει για ένα νέο γύρο συνομιλιών, ο κ. Ντενκτάς απάντησε "ναι, τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου", αλλά είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμα πού θα διεξαχθεί ο νέος γύρος των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [07] Ανάν - Πρόεδρος Κληρίδης

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,14/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Εληξε πριν από λίγο και η τελευταία συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στον πρώτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

    Μετά τη συνάντηση που κράτησε περίπου 20 λεπτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη αργότερα απόψε και επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ/ΑΑ)

    [08] Λυσσαρίδης - Αθήνα - Κυπριακό - ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σημαντικό βήμα για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης τον ΟΗΕ και κάλεσε την Ε/κ πλευρά να αξιοποιήσει κυρίως τη Γενική Συνέλευση, όπου "οι επιδράσεις είναι λιγότερο αποτελεσματικές".

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μιλούσε σε εκδήλωση σήμερα που διοργάνωσε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Διεθνής Σύνδεσμος για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο και ανέπτυξε το θέμα "Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και Κύπρος".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [09] Αμερικανικά πολεμικά σκάφη - Λιμάνι Λεμεσού

    Λευκωσία,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενα υποβρύχιο του Αμερικανικού Ναυτικού θα επισκεφθεί το λιμάνι Λεμεσού από τις 15 έως τις 20 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

    Εξάλλου στο λιμάνι Λεμεσού βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου το αντιτορπιλικό USS The Sullivans της κατηγορίας Arleigh Burke του Αμερικανικού Ναυτικού.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [10] Δημοσιογραφική διάσκεψη Ανάν (1)

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,14/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό τον Ιανουάριο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε για την ετήσια έκθεσή του για τα Ηνωμένα Εθνη.

    Στην αναφορά του για την Κύπρο, ο κ. Ανάν είπε ότι ο πρώτος γύρος των συνομιλιών διήρκησε 12 μέρες και ότι οι δύο πλευρές ενεπλάκησαν σοβαρά σ' αυτές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [11] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Ελσίνκι

    Λευκωσία,Κύπρος,14/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη "δεν απέδωσαν", εκτιμά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού προσθέτοντας ότι "η Κύπρος πλήρωσε" για να αναγορευθεί η Τουρκία υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα.

    Υποστηρίζει επίσης πως "είναι πρακτικά και ρεαλιστικά αδιανόητο να πιστεύουμε πως η Κύπρος θα μπει στην ΕΕ, εάν η Τουρκία δεν υποστεί πιέσεις για να εγκαταλείψει την πολιτική" που ακολουθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [12] Δημοσιογραφική διάσκεψη Ανάν (2)

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,14/12/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε σήμερα ότι η μείωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αποτελεί πρόοδο και χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως μία "νέα δυναμική" στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την ετήσια του έκθεση για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ανάν εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθουν σε νέο γύρο συνομιλιών τον Ιανουάριο, παρά τις διαφωνίες που εξέφρασαν ως προς τοπροσχέδιο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 14 December 1999 - 21:46:18 UTC