Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-12-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα - Φόρουμ
  • [02] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Αγώνες
  • [03] Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα
  • [04] Ανδριανόπουλος - Κιζίλγιουρεκ - Συνεντεύξεις
  • [05] Επικεφαλής διαπραγματευτικών ομάδων - Αποφάσεις
  • [06] Κύπρος - Ρώσοι - Εκλογές για τη Δούμα
  • [07] Ελληνας ΥΠΕΞ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [08] Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό
  • [09] Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

  • [01] Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα - Φόρουμ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία σύνοδος του σοσιαλδημοκρατικού φόρουμ του υπό ίδρυση νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που απαρτίζουν η ΕΔΕΚ και η Επαλξη Ανσυγκρότησης του Κέντρου.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, στο φόρουμ θα γίνει διεξοδική συζήτηση των ιδρυτικών εγγράφων του νέου κόμματος (καταστατικό, οργανωτικό και διακήρυξη αρχών) με στόχο τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης του συλλογικού οργάνου προς το Ιδρυτικό Συνέδριο που θα γίνει το Σαββατοκυρίακο 5 - 6 Φεβρουαρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Αγώνες

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ισόπαλο 3 - 3 εξήλθε το χθεσινοβραδινό ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, που διεξήχθηκε στο νέο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.

    Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ανόρθωση - Αναγέννηση Δερύνειας: 4 - 1

    Απόλλων - Εθνικός Ασσιας: 2 - 0 Ε.Ν.Π. - Νέα Σαλαμίνα: 1 - 5

    Η 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ολοκλήρωνεται σήμερα με τους ακόλουθους αγώνες:

    Ολυμπιακός - ΑΕΛ Αλκή - ΑΠΟΠ

    Εθνικός Αχνας - ΑΕΚ Και οι τρεις αγώνες αρχίζουν σις 2.30 το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [03] Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κεραυνός νίκησε χθες βράδυ στο Στρόβολο τη Γεροσκήπου με 97 - 64 σε αγώνα για την 11η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας ανδρών.

    Η ΑΕΛ ηττήθηκε στη Λεμεσό από την ΑΕΚ με 69 - 82.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] Ανδριανόπουλος - Κιζίλγιουρεκ - Συνεντεύξεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ - Μαρία Χρυσάνθου)

    Στη νέα φάση στην οποία εισέρχονται τόσο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και το Κυπριακό μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης του Ελσίνκι αναφέρονται σε συνέντευξή τους στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, και ο Τ/Κ επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

    Καλωσορίζοντας την απόφαση του Ελσίνκι αναφορικά με την αναγόρευση της Τουρκίας σε υποψήφια για ένταξη χώρα, τόσο ο Ελληνας πρώην Υπουργός όσο και ο Τ/Κ καθηγητής σημειώνουν ότι η Αγκυρα θα υποχρεωθεί πλέον να ενδιαφερθεί για λύση του Κυπριακού εάν επιθυμεί να προχωρήσει η ευρωπαϊκή της πορεία, παρόλο που τα βήματα που θα κάνει ίσως να μην γίνουν στο άμεσο μέλλον.

    (ΚΥΠΕ/ΜX/ΜA)

    [05] Επικεφαλής διαπραγματευτικών ομάδων - Αποφάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση που έλαβαν οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη σύνοδο του Ελσίνκι ότι η Ενωση θα είναι σε θέση να δεχθεί νέα μέλη στους κόλπους της από το τέλος του 2002, εξέφρασαν οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των έξι υπό ένταξη χωρών.

    Οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων της Κύπρου, της Τσεχίας, της Εσθνονίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβενίας, οι οποίοι συναντήθηκαν από τις 16 - 18 Δεκεμβρίου στην Σλοβενία, συμφώνησαν επίσης ότι όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να στοχεύουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το αργότερο το 2001 έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη στην ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2003.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] Κύπρος - Ρώσοι - Εκλογές για τη Δούμα

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται από το πρωί σε κέντρα ψηφοφορίας σε όλες τις ελεύθερες πόλεις για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη βουλευτών της κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πολιτιστικός ακόλουθος της ρωσικής Πρεσβείας στην Κύπρο Sergei Skachjo η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα, αναφέροντας παράλληλα πως ο αριθμός των ψηφοφόρων στην Κύπρο μπορεί να ξεπεράσει τους 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [07] Ελληνας ΥΠΕΞ - Κυπριακό - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ουσιαστική θα είναι εφεξής η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κυπριακό, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως το Κυπριακό θα είναι μέρος των συζητήσεων που θα έχει η Τουρκία με την ΕΕ τόσο στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου όσο και του "οδικού χάρτη" ο οποίος διαμορφώνεται τώρα.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως η ΕΕ έχει θέσει το Κυπριακό στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου με την Αγκυρα, με αναφορά στις συζητήσεις για επίλυση του προβλήματος, ενώ τονίζει ότι η λύση του Κυπριακού θα συνάδει με το κοινοτικό κεκτημένο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΚ)

    [08] Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως εφόσον η Κύπρος θα είναι ένα κομμάτι της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ή σε ό,τι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δικαιούνται.

    Μιλώντας στο Λονδίνο σε χοροεσπερίδα του παραρτήματος του ΔΗΣΥ στη Βρετανία, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε εξάλλου στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι σημειώνοντας πως "η Τουρκία είναι κατά βάση υποχρεωμένη να θεωρεί σαν ισότιμο, υποψήφιο μέλος όχι την Ε/κ κοινότητα αλλά την Κυπριακή Δημοκρατία, το Κυπριακό κράτος".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΑ)

    [09] Λονδίνο - ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,19/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Ελσίνκι θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους μόνο αν η τουρκική πλευρά ανταποκρινόταν, αν άπλωνε το χέρι που της απλώνει η Ελλάδα, και δεν πιστέυουμε ότι το Ελσίνκι έχει δεσμεύσει ουσιαστικά την Τουρκία σε οτιδήποτε όσον αφορά την Κύπρο, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας χθες βράδυ σε χοροεσπερίδα του ΑΚΕΛ στο Λονδίνο.

    Είπε επίσης πως "η διαπίστωση του ΑΚΕΛ και μετά το Ελσίνκι είναι ότι δυστυχώς οδηγούμαστε σε παραιτέρω οπισθοδρόμηση", σημειώνοντας παράλληλα πως "δεν υπάρχουν πλάτες στον τόπο μας τόσο ισχυρές που να μπορέσουν από μόνες τους να σηκώσουν το βάρος μιας οδυνηρής λύσης όπως θα είναι η λύση στο Κυπριακό".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 19 December 1999 - 13:02:19 UTC