Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-12-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξ Υπουργών Επιτροπή - Αλλοδαποί - Αποφάσεις
  • [02] Εγκληματικότητα και Νέοι - Ερευνα
  • [03] Υπουργός Οικονομικών - Συντεχνίες - Φορ. Ελαφρύνσεις
  • [04] ΝΕΟ - Πολιτική κυβέρνησης
  • [05] Εκπρόσωπος - Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [06] Υπουργός Εμπορίου - Πρέσβεις - Λιβυής - Γερμανίας
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρεσβεία Ιαπωνίας

  • [01] Εξ Υπουργών Επιτροπή - Αλλοδαποί - Αποφάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η εξ υπουργών επιτροπή για την απασχόληση των αλλοδαπών στην Κύπρο αποφάσισε σήμερα να παρατείνει το μορατόριουμ για την είσοδο ξένων εργαζομένων στην Κύπρο, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αποφάσισε επίσης να αρχίσει απογραφή των Ελληνοποντίων από την 1η Ιανουαρίου και να μην αποδεχθεί το αίτημα ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων διασκέδασης για αύξηση του αριθμού αλλοδαπών εργαζομένων σ' αυτά.

    Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μετά τη σύσκεψη της επιτροπής στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, είπε ότι τα όποια προβλήματα υπήρξαν με τους Ποντίους έχουν ήδη αντιμετωπισθεί και "η συνεργασία των ίδιων των Ποντίων και των οργανώσεών τους είναι πάρα πολύ καλή".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [02] Εγκληματικότητα και Νέοι - Ερευνα

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης των κρατουμένων νέων μετά την αποφυλάκισή τους με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, είναι το κυριότερο συμπέρασμα έρευνας τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών.

    Η έρευνα διεξήχθη από το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ), σε συνεργασία με τη διοίκηση των Κεντρικών Φυλακών, τον Οργανισμό Νεολαίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [03] Υπουργός Οικονομικών - Συντεχνίες - Φορ. Ελαφρύνσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων του 2000 υπέρ των εργαζομένων για κάλυψη του πληθωρισμού της τελευταίας τετραετίας είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

    Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Κληρίδης είπε πως συζητήθηκε το αίτημα των τριών οργανώσεων όσον αφορά τις φορολογικές ελαφρύνσεις υπέρ των εργαζομένων για το 2000 και διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση, αλλά αναλήφθηκε και από τις δύο πλευρές να αξιολογήσουν τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι καθόσον "υπάρχει διαφορά στην εκτίμηση των προτάσεων".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [04] ΝΕΟ - Πολιτική κυβέρνησης

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Το τρίδυμο Κληρίδη - Βασιλείου - Παπαπέτρου βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη και διολισθαίνει ασταμάτητα στον εθνικό κατήφορο των απαράδεκτων συμβιβασμών που τις παρουσιάζουν με το μανδύα του έντιμου συμβιβασμού", υποστηρίζουν οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) με ανακοίνωσή τους.

    Αναφερόμενοι σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη στάση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό, οι ΝΕΟ υποστηρίζουν ακόμη ότι "δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο κ. Παπαπέτρου ότι η ετοιμότητα του Ντενκτάς να συνομιλήσει με την ΕΕ εναρμονίζεται πλήρως με τη λογική της χωριστής διαπραγμάτευσης και την εμπέδωση ξεχωριστών οντοτήτων".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [05] Εκπρόσωπος - Οικουμενικός Πατριάρχης

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ως θετική τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τόσο στο Κυπριακό όσο και στις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια της τακτικής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση αναμένει τη μελέτη σκοπιμότητας και τις εκτιμήσεις που θα της σταλούν από το Πατριαρχείο για την αναστήλωση του ναού του Αγίου Δημητρίου, για την οποία η κυπριακή πολιτεία θα αναλάβει τα έξοδα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [06] Υπουργός Εμπορίου - Πρέσβεις - Λιβυής - Γερμανίας

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων Κύπρου - Λιβυής και των εμπορικών και τουριστικών σχέσεις Κύπρου - Γερμανίας συζήτησε με τους πρέσβεις των δύο χωρών στη Λευκωσία ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε χωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα μαζί τους.

    Στη συνάντησή με τον Λίβυο πρέσβη Khalifa Ahmed Bazelya έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Εκθεση της Τρίπολης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 μες 20 Απριλίου 2000 καθώς και στην προγραμματισμένη εμπορική αποστολή για είδη ένδυσης και υπόδησης που θα γίνει περί τα τέλη Μαϊου 2000 και στην οποία θα συμμετάσχουν 35 Κύπριοι βιομήχανοι.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρεσβεία Ιαπωνίας

    Λευκωσία,Κύπρος,21/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή του για "το ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας όσον αφορά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας για επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα", εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Μιλώντας σε δεξίωση του Πρέσβη της Ιαπωνίας στη Λευκωσία για την επέτειο της ενθρόνισης και τα γενέθλια του Αυτοκράτορα Ακιχίτο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "παρά τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, οι χώρες μας και οι λαοί τους διατηρούσαν πάντα δεσμούς φιλίας και συνεργασίας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 December 1999 - 18:46:30 UTC