Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-02-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστασιάδης - Πρωθυπουργός Νότιας Αυστραλίας
  • [02] Χριστόφιας - Εκ του σύνεγγυς συνομιλίες
  • [03] Μουράτοφ - Σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας
  • [04] Μουράτοφ - S300
  • [05] Ντε Σότο - Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις
  • [06] Μουράτοφ - Τσετσενικό
  • [07] Νίκος Κλεάνθους - Εκ του σύνεγγυς συνομιλιών
  • [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] Κυπριανού - Υγεία - Επιστροφή
  • [10] Χριστόφιας - Βουρτς - Διάσκεψη Τύπου (2)
  • [11] Τζεμ - Φερχόιγκεν - Κυπριακό
  • [12] ΑΔΗΚ - Συνομιλίες
  • [13] Νέοι Ορίζοντες - Συνομιλίες
  • [14] ΚΕΑ - Συνομιλίες
  • [15] Νέος Αυστραλός Υπατος Αρμοστής
  • [16] Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας - ΗΕ - Κύπρος
  • [17] Συνομιλίες - Πηγές
  • [18] Βουλή - Φάκελος Κύπρου
  • [19] Ρέππας - Παπανδρέου - Κυπριακό

  • [01] Αναστασιάδης - Πρωθυπουργός Νότιας Αυστραλίας

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της οποίας προϊσταται θα "εξακολουθήσει τις προσπάθειές της για υποστήριξη του αγώνα για την επανένωση της Κύπρου", έδωσε ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Τζον Ολσεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, έδωσε

    Εκφράζοντας την ελπίδα όπως οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες καταλήξουν σε "μια μόνιμη λύση του Κυπριακού στο εγγύς μέλλον", ο κ. Ολσεν είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για το ομοσπονδιακό σύστημα που ισχύει στη χώρα του, σημειώνοντας πως την επόμενη πρωτοχρονιά, στην Αυστραλία, θα εορτάσουν τα 100χρονα της ομοσπονδίας τους, η οποία παρά τα κάποια αρχικά προβλήματα έχει λειτουργήσει πολύ καλά μέχρι τώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [02] Χριστόφιας - Εκ του σύνεγγυς συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό έχει εκτραπεί από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η εκτροπή αυτή οφείλεται στην απόφαση της Ομάδας των Οκτώ, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι από τότε μέχρι σήμερα "είμαστε μάρτυρες μιας εμφανούς εκτροπής" του πολιτικού προβλήματος, πίσω από την οποία βρίσκονται οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί.

    Ο κ. Χριστόφιας κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ελπίδα που εξέφρασε χθες ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ότι το Κυπριακό θα λυθεί έως το τέλος του 2000, τις δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς ότι συζητούνται και άλλα θέματα εκτός των τεσσάρων που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου ότι η δική μας πλευρά δεν ανησυχεί από τις δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη. Ο κ. Χριστόφιας είπε πως εάν και εφόσον όλοι μαζί θα "υπερασπιστούμε τις αρχές" με βάση τις οποίες δίνουμε τη μάχη για λύση του Κυπριακού και λαμβάνοντας υπόψη την "απαράδεκτη, εντελώς αδιάλλακτη και διχοτομική πολιτική και φιλοσοφία της Αγκυρας και του Ντενκτάς" είναι σαφές πως οι συνομιλίες που διεξάγονται "δεν μπορούν να δώσουν τους καρπούς που είναι αναγκαίοι για λύση του Κυπριακού μέχρι το 2000".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [03] Μουράτοφ - Σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας έχουν μια πάρα πολύ καλή βάση, νομοθετική, πολιτική και οικονομική και έχουν πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον, δήλωσε σήμερα ο αποχωρών Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ.

    Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο και αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας κατά τα τρία χρόνια που βρισκόταν στο νησί, ο κ. Μουράτοφ είπε επίσης πως "η Ρωσία διαβλέπει τη συνέχιση αυτής της καρποφόρας συνεργασίας σε όλους τους τομείς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] Μουράτοφ - S300

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο αποχωρών Πρέσβης της Ρωσίας Γκεόργκι Μουράτοφ δήλωσε σήμερα πως θα ήταν ανειλικρινής αν έλεγε πως δέκτηκε με χαρά την απόφαση για εγκατάσταση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S300 στην Κρήτη αντί στην Κύπρο.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έδωσε με την ευκαιρία της αποχώρησής του την Παρασκευή από την Κύπρο, ο κ. Μουράτοφ είπε ωστόσο πως "ήταν μια συμβιβαστική λύση η οποία ικανοποίησε και την κυπριακή κυβέρνηση και τη ρωσική κυβέρνηση και άλλους παράγοντες".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [05] Ντε Σότο - Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις

    Γενεύη,Ελβετία,01/02/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Η μία πλευρά δεν γνωρίζει τι συζητεί η άλλη στις συναντήσεις με το ΓΓ του ΟΗΕ ή τον εκπρόσωπό του, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης μετά τη δεύτερη συνάντησή του στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που συνεχίστηκαν σήμερα στη Γενεύη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, που κράτησε περίπου 90 λεπτά, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε επίσης πως δεν έχει λεχθεί οτιδήποτε στην πλευρά μας σχετικά με την αξίωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για κυριαρχία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΓΠ)

    [06] Μουράτοφ - Τσετσενικό

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το θέμα της Τσετσενίας πρέπει να λυθεί με πολιτικά μέσα αλλά όχι με διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες που οργάνωσαν τον πόλεμο στο βόρειο Καύκασο, δήλωσε σήμερα ο αποχωρών Πρέσβης της Ρωσίας Γκεόργκι Μουράτοφ.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο κ. Μουράτοφ είπε επίσης πως "έχουν παρθεί σημαντικά μέτρα από την πλευρά της ρωσικής κυβέρνησης για την προσέγγιση εκείνων των ανθρώπων που κατά λάθος λόγω αφέλειας ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση και έκαναν αντίσταση εναντίον των ομοσπονδιακών στρατευμάτων και της τσετσενικής αστυνομίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [07] Νίκος Κλεάνθους - Εκ του σύνεγγυς συνομιλιών

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Απαράδεκτες" χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους τις θέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς που συζητούνται ως μέρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, οι οποίες, όπως είπε δεν θα έπρεπε "με κανένα τρόπο να βρίσκονται στο τραπέζι και να συζητούνται" με τον εκπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

    Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Κλεάνθους είπε ότι "οπωσδήποτε χρειάζεται μια συγκεκριμένη δράση και τακτική από τη δική μας πλευρά που έστω και πρόχειρα θα μπορούσε να υιοθετηθεί η συμπερίληψη" στα θέματα που συζητούνται και του ψηφίσματος 1250 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                581.86  (2.74)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 24,239,416
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £ 8,696,568    682.46 (   1.22)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £ 1,916,919    477.46 (   2.15)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   937,180    327.23 (   4.22)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   709,216    197.28 (   8.14)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £ 2,511,599    525.26 (   6.03)
            Εμπορικές Εταιρείες        £ 1,822,443    251.05 (   9.52)
            Αλλες Εταιρείες            £ 6,411,458    678.39 (   3.46)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΧ)

    [09] Κυπριανού - Υγεία - Επιστροφή

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού επιστρέφει την Παρασκευή στην Κύπρο, ύστερα από την εγχείρηση καρδίας στην οποία υποβλήθηκε στην κλινική Cleveland Foundation στο Οχάιο των ΗΠΑ.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο κ. Κυπριανού αναχωρεί σήμερα στις 13:00 (ώρα Οχάιο) για τη Νέα Υόρκη, απ' όπου στις 17:00 θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [10] Χριστόφιας - Βουρτς - Διάσκεψη Τύπου (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Εντελώς "απαράδεκτη" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Φράνσις Βουρτς, την προϋπόθεση που έθεσαν ορισμένες χώρες της Ευρώπης για λύση του κυπριακού προβλήματος πριν να γίνει η ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Βουρτς χαρακτήρισε την προϋπόθεση αυτή "ως να προσέφεραν στην Τουρκία δικαίωμα βέτο" για την ένταξη της Κύπρου, προσθέτοντας πως συχνά πολλά κράτη της Ευρώπης αλλά και η ίδια η ΕΕ έχουν "επιδείξει υπερβολική ανεκτικότητα έναντι της Τουρκίας".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [11] Τζεμ - Φερχόιγκεν - Κυπριακό

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το Κυπριακό ως θέμα που αφορά τα "δύο μέρη στο νησί", ενώ ενθαρρύνει την Τ/κ πλευρά για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον αρμόδιο για τη διεύρυνση Γερμανό Επίτροπο Γκούντερ Φερχόιγκεν.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [12] ΑΔΗΚ - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα εκφράζει την "έντονη ανησυχία του" για τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν περί συζήτησης και άλλων θεμάτων, πέραν των τεσσάρων γνωστών θεμάτων, στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, που διεξάγονται στη Γενεύη, "υπονοώντας προφανώς τη διεθνή αναγνώριση, ισότητα και κυριαρχία του ψευδοκράτους".

    Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα σημειώνει και την "ασαφή απάντηση του κ. Ανάν για το αν οι συνομιλίες διεξάγονται μέσα στα πλαίσια των ειλημμένων αποφάσεων και ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περί Κύπρου φανερώνει μια νέα πρακτική διεθνή προσέγγιση μιας πιθανής λύσης", προσθέτοντας ότι ο κ. Ανάν "εκφεύγει από τις καθορισμένες αρμοδιότητές του".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/MX)

    [13] Νέοι Ορίζοντες - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι Νέοι Ορίζοντες υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους πως ο Πρόεδρος Κληρίδης "στρουθοκαμηλίζει και παραπλανεί όταν ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει πρόσθετα θέματα, αιτήματα που έθεσε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στις συνομιλίες".

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν "παραδέχθηκε την ύπαρξη πρόσθετων θεμάτων, που αφορούν την αναγνώριση, ξεχωριστή κυριαρχία και ίση αριθμητική εκπροσώπηση, συστατικά του ελβετικού μοντέλου."

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [14] ΚΕΑ - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) θα στηρίξει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη "μακριά από δημαγωγικές και κινδυνολογικές προβλέψεις αλλά και θριαμβολογίες" αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος αναφορικά με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη.

    Το ΚΕΑ εκφράζει εξάλλου την "έντονη ανησυχία του για τις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συζήτησης της πρότασης" του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς "για αναγνώριση του ψευδοκράτους ανέφερε πως "δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών'".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [15] Νέος Αυστραλός Υπατος Αρμοστής

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Αλεξάντερ Ντάουνερ διόρισε τον Φρανζ Γιόχαν Ινγκρουμπερ ως Υπατο Αρμοστή της χώρας στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι "οι σχέσεις της Αυστραλίας με την Κύπρο είναι θερμές και φιλικές, βασισμένες στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών των δύο χωρών και την κοινή θεσμική κληρονομιά".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το γραφείο του κ. Ντάουνερ, "η Αυστραλία έχει υποστηρίξει σθεναρά τις διεθνείς προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό" και πιο πρόσφατα με το διορισμό ειδικού αντιπροσώπου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [16] Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας - ΗΕ - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Χρηματική βοήθεια ύψους 284 χιλιάδων δολαρίων θα παραχωρήσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για επανεκτίμηση των υδάτινων πόρων της Κύπρου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, "κύριος στόχος της βοήθειας είναι η βελτίωση στη διαχείρηση των υδάτινων πόρων σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή στην οποία βρίσκεται τώρα η Κύπρος ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [17] Συνομιλίες - Πηγές

    Γενεύη,Ελβετία,01/02/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Οι συζητήσεις στις εκ του σύνεγγυς συνομιλιές για το Κυπριακό αφορούν λύση ομοσπονδίας και τα τέσσερα κεφάλαια που καθόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις δύο πλευρές, πριν την έναρξη του πρώτου γύρου των συνομιλιών.

    Αυτό ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες επεσήμαναν ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις που ενδεχομένως να υποβάλουν τα Ηνωμένα Εθνη σε κατοπινό στάδιο δεν μπορούν να βρίσκονται εκτός των πλαισίων των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    [18] Βουλή - Φάκελος Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Συνήλθε σήμερα η Ειδική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το θέμα του Φακέλου της Κύπρου και ενώπιόν της κλήθηκαν και κατέθεσαν ο Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Χρήστος Βάκης και η συνεργάτιδα του Αρχιεπισκόπου και τότε αξιωματικός στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Βάσω Λοϊζιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βάκης, ενώπιον της Επιτροπής, αναφέρθηκε στις συνθήκες απαγωγής του από την παράνομη οργάνωση ΕΟΚΑ Β', ενώ η κ. Λοϊζιά αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είχε η ΚΥΠ για εκδήλωση πραξικοπήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΜ/ΜΧ)

    [19] Ρέππας - Παπανδρέου - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,01/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Θετικό χαρακτήρα έχει για την ελληνική κυβέρνηση η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ότι προσδοκά δίκαιη λύση του Κυπριακού εντός του έτους, διότι κατά την εκτίμηση του Ελληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα, αποτελεί μια μορφή πίεσης προς την τουρκική πλευρά να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι επίλυση του Κυπριακού είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ που προβλέπουν μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 1 February 2000 - 18:46:12 UTC