Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-03-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] Επέτειος 25ης Μαρτίου - Παρέλαση - Εκδηλώσεις
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Αθήνα - Κυπριακό
  • [04] Ευρωπαίος Επίτροπος - Ντενκτάς
  • [05] Ούγγροι βουλευτές - Επίσκεψη
  • [06] Υπουργός Παιδείας - Πανηγυρικός - 25η Μαρτίου
  • [07] Πρόεδρος Βουλής - Μηνύματα - Ελλάδα - 25η Μαρτίου
  • [08] Κινητοποίηση - Περίπτωση μικρού Αντρέα
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος - 25η Μαρτίου
  • [10] Ελληνας πρέσβης - Μικρός Αντρέας
  • [11] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΕΕ Ποδόσφαιρο ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Με πέντε αγώνες ανοίγει σήμερα η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος. Στις 2.30 η ΑΕΛ αντιμετωπίζει την Ομόνοια, ενώ στις 3.30 ο ΑΠΟΕΛ τον Εθνικό Ασσιας, ο Εθνικός Αχνας τον Απόλλωνα και η Νέα Σαλαμίνα τον ΑΠΟΠ.</STRONG> Τέλος, στις 7.00 το βράδυ η Ενωση Νέων Παραλιμνίου αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)</STRONG> (Κ) Επέτειος 25ης Μαρτίου - Παρέλαση - Εκδηλώσεις ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα δεχθεί στις 11.00 σήμερα το πρωί το χαιρετισμό της παρέλασης μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, σωματείων και οργανώσεων από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πλαισιώνουν ο Αρχιεπίσκοπος Χυσόστομος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Αναστασιάδης, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης και άλλοι επίσημοι.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Αθήνα - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη του Κυπριακού εμφανίστηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στην Αθήνα ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. Ο κ. Χριστόφιας, εξέφρασε την αγωνία του για το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί το Κυπριακό "στις καλένδες" μετά τη Συμφωνία του Ελσίνκι, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εμφανίστηκε επίσης ανήσυχος και για την εμφάνιση απόψεων, πού, είτε παραπέμπουν σε λύση του Κυπριακού αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε προσεγγίζουν μαξιμαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (K) Ευρωπαίος Επίτροπος - Ντενκτάς ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε χθες ότι οι επαφές του με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεχιστούν και αυτό όχι υπό την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά ως ψευδοκράτος και μέσω της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο. Ο κ. Ντενκτάς μιλούσε πριν τη συνάντησή του το βράδυ με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, ενώ όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια δείπνου.
    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ)
    Ούγγροι βουλευτές - Επίσκεψη ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Τετραμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας, υπό τον Πρόεδρό της Ιστβαν Σζεντ-Ιβάνι, φθάνει σήμερα το μεσημέρι στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αύριο Δευτέρα η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Σώματος Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)
    (Κ) Υπουργός Παιδείας - Πανηγυρικός - 25η Μαρτίου ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Ο αγώνας του '21 δεν είναι παρελθόν, είναι παρόν και μέλλον, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Παδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης στον πανηγυρικό που εκφώνησε κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στη Λευκωσία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "ο Τούρκος θα φύγει" από την Κύπρο. Τα διδάγματα του '21 "ενεργοποιούν τις ελπίδες του σήμερα, μηνύματα ιερά από θυσίες, αγωνίες και αγώνες από το Ζάλογγο, την Αλαμάνα, τη Γραβιά, το Μανιάκι, τα Δερβενάκια, το Κούγκι, το Μεσολόγγι, σύμβολα αιώνια της ιστορίας του Εθνους", επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Μηνύματα - Ελλάδα - 25η Μαρτίου ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία ο κυπριακός λαός θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο για ευόδωση των προσπαθειών και των αγώνων του, τη σταθερή και σθεναρή συνπαράσταση της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού σε συγχαρητήρια τηλεγραφήματά του προς τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής της χώρας. Στο τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο κ. Κυπριανού σημειώνει ότι "στη σημερινή κρίσιμη και ιστορικά και εθνικά πολυσήμαντη συγκυρία, ο Ελληνισμός έχει ανάγκη τα μηνύματα και τα διαδάγματα της εθνικής εξέγερσης του 1821".
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    Κινητοποίηση - Περίπτωση μικρού Αντρέα ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Συνεχίζει και σήμερα να είναι αρθρόα η προσέλευση στο Καραϊσκάκειο Ιδρυμα ατόμων που σπεύδουν να δώσουν δείγμα αίματος για τον 6χρονο Αντρέα Βασιλείου ο οποίος χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ άτομα, κόμματα και οργανώσεις προσέρχονται στο Ιδρυμα για να δώσουν εισφορές. Την ίδια στιγμή όμως, η κινητοποίηση για τον μικρό Αντρέα στάθηκε αφορμή να βοηθηθούν άλλα δύο άτομα, μία 8χρονη και ένας 45χρονος Κύπριος από το Λονδίνο, για τους οποίους έχουν βρεθεί συμβατοί δότες. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, για τη μικρή βρέθηκαν τρεις συμβατοί δότες και για τον 45χρονο 14, δίνοντας στους γιατρούς την ευκαιρία να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή.
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ/ΜΑ/ΓΓ)
    (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Αρχιεπίσκοπος - 25η Μαρτίου ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπενθυμίζει τους αγώνες του Εθνους για ελευθερία και εθνική επιβίωση, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) Ελληνας πρέσβης - Μικρός Αντρέας ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Την τιμητική του είχε σήμερα, εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο μικρός Αντρέας Βασιλείου που χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση του μυελού των οστών, αφού ήταν καλεσμένος από τον Ελληνα Πρέσβη Κυριάκο Ρουδουσάκη να παρακολουθήσει την παρέλαση από το οίκημα της πρεσβείας. Μαζί με τον 6χρονο ήταν ο πατέρας, η μητέρα και ο παππούς του, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης ο Αντρέας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Υπουργό Παιδείας και άλλους επισήμους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)
    (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - ΕΕ ΚΥΠΕ - 25/03/2000 Η κυπριακή κυβέρνηση ελπίζει η τουρκική πλευρά να πάρει το μήνυμα της απόφασης του Ελσίνκι, το οποίο ξεκαθάρισε κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκούντερ Φερχόιγκεν. Αυτό ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου που εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επίσκεψη Φερχόιγκεν, αφού αυτή, όπως σημείωσε, έδωσε τα σωστά πλαίσια στα οποία κινούνται η ενταξιακή πορεία και οι παράλληλες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    KYPE TELOS
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 25 March 2000 - 13:02:10 UTC