Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Υπουργός Εργασίας - Υπουργοί Υεμένης και Ιράν
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Ισραήλ - Αναχώρηση
  • [05] Κύπρος - Εξαγωγές
  • [06] ΕΕ - Υπό ένταξη χώρες - Συνάντηση στην Πάφο
  • [07] ΚΥΠΕ - RIA Novosti - Πρωτόκολλο
  • [08] Τ/Κ - Λήδρα Πάλας - Αιμοδοσία (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Η τουρκική πλευρά είναι υπό κατηγορία γιατί αναζητεί λύση συνομοσπονδίας στο Κυπριακό και αν διαπράξουμε και εμείς το ίδιο σφάλμα, αυτό θα σήμαινε την καταστροφή του κυπριακού προβλήματος, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντα ενώπιον του Πρύτανη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε να είχε μια ενιαία πολιτική στο Κυπριακό. Οπως είπε "αν διαπράξουμε το ίδιο σφάλμα, το ενδιαφέρον που κοπιάσαμε να δημιουργήσουμε θα σβήσει και θα είμαστε και εμείς υπό κατηγορία, όπως και η τουρκική πλευρά, γιατί αναζητεί συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία όπως ορίζουν τα ψηφίσματα των ΗΕ."
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     459.80 (-1.96)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £17,104,502
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 7,630,536  577.14 ( -1.54)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 1,168,047  331.30 ( -2.26)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £   741,091  330.68 ( -0.90)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £   606,472  140.08 ( -2.92)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £   553,463  341.11 ( -7.03)
    Εμπορικές Εταιρείες      £   726,289  187.11 ( -2.36)
    Αλλες Εταιρείες          £ 3,827,075  473.55 ( -1.28)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105.00  ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΜ)
    Υπουργός Εργασίας - Υπουργοί Υεμένης και Ιράν ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας συζήτησε σήμερα κατά τη διάρκεια χωριστών συναντήσεων με τους Υπουργούς Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Δημοκρατίας της Υεμένης Μοχάμεντ Αμπντούλλα Αλ Μπαντάνικαι Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ιράν Χουσέιν Καμάλι τις προοπτικές συνεργασίας της Κύπρου με την Υεμένη και το Ιράν στον τομέα των κοινωνικών ασφαλίσεων. Οπως δήλωσε ο κ. Μουσιούττας έχει δρομολογηθεί η σύνταξη σχεδίου συμφωνίας κοινωνικής συνεργασίας Κύπρου και Υεμένης στους τομείς των κοινωνικών ασφαλίσεων και των κοινωνικών υποθέσεων ως επίσης η ετοιμασία διμερούς συμφωνίας Κύπρου και Ιράν στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
    (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Ισραήλ - Αναχώρηση ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Αναχώρησε το απόγευμα για το Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης για "να διαδραματίσουμε ένα ρόλο στην περιοχή, αφού δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις με όλες τις γειτονικές μας χώρες" και για να καλυφθεί η περιφερειακή πτυχή του Κυπριακού, όπως είπε. Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν την αναχώρησή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι άνκαι η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας δεν φαίνεται να στρέφεται εναντίον της Κύπρου, εντούτοις "αυτού του είδους οι στρατιωτικές συμμαχίες δεν πρέπει να γίνονται, διότι αντί να εμπεδώσουν την ειρήνη στην περιοχή θα δημιουργήσουν μπλοκ".
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)
    (K) Κύπρος - Εξαγωγές KYΠΕ - 28/03/2000 Το 1998 η Κύπρος πραγματοποίησε εξαγωγές αγαθών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) ύψους 400 εκατoμμυριών ευρώ ενώ οι εισαγωγές που έκανε έφτασαν τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι είχε ένα εμπορικό έλλειμμα της τάξης των 1,7 δις ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τις εμπορικές συναλλαγές ΕΕ-Κύπρου.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΠ/ΡΑΓ)
    (Κ) ΕΕ - Υπό ένταξη χώρες - Συνάντηση στην Πάφο ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Η Κύπρος θα φιλοξενήσει στις 30 και 31 Μαρτίου στην Πάφο τη συνάντηση των Επικεφαλής των Ενταξιακών Συνομιλιών των έξι υπό ένταξη χωρών, στα πλαίσια της καθορισμένης διαδικασίας μεταξύ της πρώτης ομάδας των έξι κρατών, για ανταλλαγή απόψεων στα κοινά θέματα που αφορούν την πορεία ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη Διακυβερνητική Διάσκεψη σχετικά με τη μεταρρύθμιση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων κατά το 2000.
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)
    (K) ΚΥΠΕ - RIA Novosti - Πρωτόκολλο ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία πρωτόκολλο - συμπληρωματικό της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν κατά τη διάρκεια τελετής στα γραφεία του ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Ανθος Λυκαύγης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του RIA Novosti Αλεξέι Βόλιν.
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    (Κ) Τ/Κ - Λήδρα Πάλας - Αιμοδοσία ΚΥΠΕ - 28/03/2000 Συνεχίστηκε και σήμερα στο Λήδρα Πάλας η προσέλευση Τ/Κ, οι οποίοι πρόθυμα προσέτρεξαν να προσφέρουν αίμα για να σώσουν ένα συνάνθρωπο τους, όπως οι ίδιοι δήλωναν χαρακτηριστικά. "Σήμερα ήρθα να δώσω αίμα για τον Ανδρέα και καλώ όλους να λάβουν μέρος σε αυτή την εκστρατεία και να δείξουν ευαισθησία στο όνομα της ανθρωπιάς, για να σωθούν τα δύο παιδιά", είπε η Σαμπριγιέ Σαράτσογλου, μητέρα του μικρού Κεμάλ, που μαζί με τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου έγιναν τα πρόσωπα που ξύπνησαν το αίσθημα της ανθρωπιάς όχι μόνο στις δύο κοινότητες της Κύπρου, αλλά και στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 28 March 2000 - 18:46:12 UTC