Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-04-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση
  • [02] Ποδόσφαιρο
  • [03] Επαναπατρισθέντες - Επιχορήγηση διδάκτρων
  • [04] Επαναπατριζόμενοι Κύπριοι - Στρατιωτική θητεία
  • [05] ΧΑΚ - Πέντε χρηματιστηριακά γραφεία Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση ΚΥΠΕ - 02/04/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη όπου στις 4 Απριλίου θα τελέσει τα εγκαίνια των κυπριακών γκαλερί στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Οι κυπριακές γκαλερί θα φιλοξενήσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που μετέφερε στις ΗΠΑ το 19ο αιώνα ο Αμερικανός Πρόξενος στο νησί Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    Ποδόσφαιρο ΚΥΠΕ - 02/04/2000 Η Ανόρθωση ηττήθηκε χθες βράδυ με 3 - 2 από τον Απόλλωνα στον αγώνα τους για την 22η αγωνιστική του Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας. Εξάλλου, στους άλλους χθεσινούς απογευματινούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: AEK - Αλκή 4 - 2 ΑΠΟΠ - ΑΕΛ 2 - 0 Αναγέννηση - ΑΠΟΕΛ 5 - 0 Η 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος συνεχίζεται σήμερα με δύο αγώνες. Στο νέο ΓΣΠ η Ομόνοια αντιμετωπίζει την Ενωση Νέων Παραλιμνίου και στο "Αμμόχωστος" η Νέα Σαλαμίνα τον Ολυμπιακό.</STRONG> Οι αγώνες αρχίζουν στις 5 το απόγευμα. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ) Επαναπατρισθέντες - Επιχορήγηση διδάκτρων ΚΥΠΕ - 02/04/2000 Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του τη διαμόρφωση της επιχορήγησης των διδάκτρων των παιδιών επαναπατρισθέντων Κυπρίων αποδήμων. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι με 450 λίρες θα επιχορηγείται το κάθε παιδί επαναπατρισθέντων Κυπρίων που φοιτά στο τρέχον έτος σε Γυμνασιακή ή Λυκειακή τάξη εγγεγραμμένου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ιδιωτικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης ή στην έβδομη τάξη εγγεγραμμένου στο Υπουργείο Παιδείας ιδιωτικού σχολείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και που προέρχεται από σχολείο της αλλοδαπής, του οποίου η γλώσσα διδασκαλίας δεν είναι η ελληνική και με την άφιξή του στην Κύπρο άρχισε άμεσα να φοιτά στα πιο πάνω σχολεία.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ)
    Επαναπατριζόμενοι Κύπριοι - Στρατιωτική θητεία ΚΥΠΕ - 02/04/2000 Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του τη μείωση της στρατιωτικής θητείας επαναπατριζομένων Κυπρίων στρατεύσιμων και παιδιά επαναπατριζομένων που είχαν τη μόνιμη διαμονή τους στο εξωτερικό οικογενειακώς, για περίοδο πέραν των 10 χρόνων. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επαναπατρισθέντες Κύπριοι, ανάλογα με την ηλικία τους κατά την ημερομηνία εγκατάστασής τους στην Κύπρο, θα υπηρετούν στρατιωτική θητεία από τρεiς μέχρι 18 μήνες. (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ) ΧΑΚ - Πέντε χρηματιστηριακά γραφεία ΚΥΠΕ - 02/04/2000 Από αύριο θα βρίσκονται και πάλι στο πάτωμα τα πέντε χρηματιστηριακά γραφεία, από τα οποία το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) είχε αποφασίσει να μην αποδέχεται την υποβολή ή αποδοχή προσφορών για χρηματιστηριακές συναλλαγές, επειδή το ποσοστό των χρεωστών τους υπερβαίνει το 50% του καθαρού τους κεφαλαίου. Τα πέντε χρηματιστηριακά γραφεία είναι το Benchmark Securities Ltd, Εθνική Χρηματιστηριακή Κύπρου Λτδ, Severis & Athienitis Securities Ltd, Parma Brokerage Ltd και Citi Principal Investments Ltd. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ) ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 2 April 2000 - 12:02:09 UTC