Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Βρετανία - Υφυπουργός Εξωτερικών - Βουλή - Κυπριακό
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Πορτογάλος ΥΠΕΞ
  • [04] Βασιλείου - Γκάμα - ΟΟΣΑ
  • [05] Κασουλίδης - Πορτογάλος ΥΠΕΞ
  • [06] Παντελίδου - Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος
  • [07] ΔΗΣΥ - Ημέρα Ελευθερίας Τύπου
  • [08] ΔΗΣΥ - Ημέρα Ελευθερίας Τύπου
  • [09] Φιλίππου - Διακοινοβουλευτική Ενωση - Αμμάν Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 2/5/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     553.99 ( 0.82)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £42,663,076
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  5,906,811  647.66 ( -0.41)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  2,849,803  379.69 ( -0.92)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  1,154,226  391.97 (  0.20)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  1,556,301  178.99 ( -0.05)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  2,577,066  504.52 (  0.23)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  1,604,761  228.53 (  0.21)
    Αλλες Εταιρείες          £ 23,024,388  666.03 (  4.68)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)
    (Κ) Βρετανία - Υφυπουργός Εξωτερικών - Βουλή - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 2/05/2000 Η βρετανική κυβέρνηση διά του Υφυπουργού Εξωτερικών Κιθ Βας τόνισε σήμερα την ανάγκη αναβάθμισης των συνομιλιών για το Κυπριακό στον επικείμενο τρίτο γύρο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά της να δώσει κάθε δυνατή υποστήριξη στην προσπάθειθα του ΟΗΕ για εξεύρεση δίκαιης λύσης. Ο κ. Βας μιλούσε σε συζήτηση του Κυπριακού στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην οποία συμμετείχαν συνολικά οκτώ βουλευτές, πέντε Εργατικοί και τρεις Συντηρητικοί, που ζήτησαν ενεργότερη συμβολή εκ μέρους της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών.
    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    Υπουργός Εξωτερικών - Πορτογάλος ΥΠΕΞ ΚΥΠΕ - 02/05/2000 Η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η συνεχιζόμενη προσπάθεια στη Διακυβερνητική Διάσκεψη αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις των θεσμών της ΕΕ και η διαδικασία της Βαρκελώνης στα πλαίσια της ευρωμεσογειακής συνεργασίας θα συζητηθούν κατά τις συναντήσεις του Πορτογάλου Υπουργού Εξωτερικών Ζάιμε Γκάμα με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο νησί. Σε δηλώσεις του σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Γκάμα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι τώρα "βρισκόμαστε σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή" για το Κυπριακό.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    (K) Βασιλείου - Γκάμα - ΟΟΣΑ ΚΥΠΕ - 2/05/2000 Η Πορτογαλία είναι πρόθυμη να προσφέρει στην Κύπρο πρακτική βοήθεια σε θέματα που αφορούν την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ανέφερε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με τον Πορτογάλο Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ζάιμε Γκάμα. Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος αναχωρεί για τη Σουηδία ύστερα από πρόσκληση της σουηδικής κυβέρνησης, ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι ευχαρίστησε τον κ. Γκάμα για την βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    (K) Κασουλίδης - Πορτογάλος ΥΠΕΞ ΚΥΠΕ - 2/05/2000 Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη είχε το απόγευμα ο Πορτογάλος Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζάιμε Γκάμα. Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, που διήρκεσε μία περίπου ώρα, συζητήθηκε κυρίως το Κυπριακό.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    Παντελίδου - Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος ΚΥΠΕ - 02/05/2000 Στη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα η βουλευτής Κατερίνα Παντελίδου, μιλώντας στην 31η Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, που πραγματοποιείται στη Νήσο Μαν. Η κ. Παντελίδου, η οποία εκπροσωπεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Διάσκεψη, αναφέρθηκε στις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου διά των οποίων οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις ανέλαβαν την εγγύηση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και ενότητας της Κυπριακής Δημορκατίας, και είπε ότι το Σύνταγμα δίνει προνομιακή μεταχείριση στην Τ/κ κοινότητα.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΔΗΣΥ - Ημέρα Ελευθερίας Τύπου ΚΥΠΕ - 02/05/2000 Καταδικάζοντας κάθε μορφής δίωξη και καταπίεση των δημοσιογράφων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) επισημαίνει ότι οι λειτουργοί του Τύπου παράλληλα προς την προστασία των δικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχουν σοβαρές υποχρεώσεις και ευθύνες προς την κοινωνία. Σε διακήρυξή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο ΔΗΣΥ διαβεβαιώνει τους δημοσιογράφους "για τη συμπαράστασή του στη διαφύλαξη της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθεροτυπίας, της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και της απρόσκοπτης πληροφόρησης και πρόσβασης στις πηγές των ειδήσεων".
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    (Κ) ΔΗΣΥ - Ημέρα Ελευθερίας Τύπου ΚΥΠΕ - 2/05/2000 Καταδικάζοντας κάθε μορφής δίωξη και καταπίεση των δημοσιογράφων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) επισημαίνει ότι οι λειτουργοί του Τύπου παράλληλα προς την προστασία των δικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχουν σοβαρές υποχρεώσεις και ευθύνες προς την κοινωνία. Σε διακήρυξή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο ΔΗΣΥ διαβεβαιώνει τους δημοσιογράφους "για τη συμπαράστασή του στη διαφύλαξη της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθεροτυπίας, της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και της απρόσκοπτης πληροφόρησης και πρόσβασης στις πηγές των ειδήσεων". (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ) (Κ) Φιλίππου - Διακοινοβουλευτική Ενωση - Αμμάν ΚΥΠΕ - 2/05/2000 Στην περίπτωση της Κύπρου, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ανδρέας Φιλίππου μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Θεμάτων, Διεθνούς Ασφάλειας και Αφοπλισμού στο πλαίσιο των εργασιών της 103ης Διάσκεψης της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης που πραγματοποιείται στο Αμμάν της Ιορδανίας. Οπως είπε ο κ. Φιλίππου, η περίπτωση της Κύπρου υπογραμμίζει την ανάγκη για αποφασιστικές ενέργειες εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για σεβασμό του διεθνούς δικαίου. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ) ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 2 May 2000 - 17:46:08 UTC