Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Μαγνητική τομογραφία
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής
  • [04] Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος
  • [05] Κύπρος - ΕΕ - Σουηδία
  • [06] Αναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Στρασβούργο - Αμμάν
  • [07] Ρέππας - Δηλώσεις - Ασθένεια Προέδρου Κληρίδη
  • [08] Υπουργός Υγείας - Υγεία Προέδρου Δημοκρατίας Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 04/05/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     550.17 (-0.23)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £33,758,464
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  6,224,731  645.29 (  0.38)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  3,112,769  366.23 ( -0.80)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  1,671,124  394.04 (  0.32)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  1,650,727  181.34 (  0.37)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  3,166,705  494.78 ( -1.69)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  2,165,202  228.04 ( -0.52)
    Αλλες Εταιρείες          £ 13,328,622  660.64 ( -1.08)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/MM)
    Πρόεδρος Δημοκρατίας - Μαγνητική τομογραφία ΚΥΠΕ -04/05/2000 Πιο καλά από ότι ένιωθε όταν μπήκε στο ιατρικό κέντρο "Άγιος Θέρισσος" για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, δήλωσε πως ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κατά την έξοδό του μετά από τη διαδικασία της τομογραφίας, που κράτησε πέραν της μίας ώρας. "Το μόνο πράγμα που με ενόχλησε", ανέφερε ο Πρόεδρος Κληρίδης, "ήταν ένα μικρό κομμάτι βλήμα από τον καιρό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".</STRONG> (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΓ/ΜΜ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής 04/05/2000 Με σκοπό να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη κάθε επιτυχία για την εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί αύριο και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μετέβη σήμερα το απόγευμα στην κλινική "Ευγγελίστρια" ο Προέδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος κατά την αναχώρησή του δήλωσε ότι δεν είχε πολιτικό περιεχόμενο η συνομιλία τους και επανέλαβε ότι αυτή την ώρα δεν βλέπει θέμα αναπλήρωσης του Προέδρου. "Αν ο ίδιος ο Πρόεδρος κρίνει σε κάποια φάση ότι θα πρέπει να υπάρξει αναπλήρωση, δεν έχω κανένα πρόβλημα", συνέχισε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος 04/05/2000 Ψήφισμα στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου "για την καταπάτηση των δημοκρατικών αρχών από τη συνεχιζόμενη και παράνομη κατοχή τμήματος της Κύπρου από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις" υιοθέτησε η 31η συνέλευση του Σώματος, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Κατερίνα Παντελίδου συμμετέχει στη συνέλευση.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    Κύπρος - ΕΕ - Σουηδία ΚΥΠΕ - 04/05/2000 Θετική ανταπόκριση και υποστήριξη της ενταξιακής πορείας της Κύπρου διαπίστωσε κατά τις επαφές του στη Σουηδία ο επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου συναντήθηκε σήμερα με τη Σουηδή Υπουργό Εξωτερικών Anna Lindh, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της σουηδικής Βουλής, το Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ της χώρας και άλλους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)
    Αναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Στρασβούργο - Αμμάν ΚΥΠΕ - 04/05/2000 Στο Στρασβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Αναστασιάδη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοιβουλίων, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 5 και 6 Μαϊου. Η σύνοδος θα ασχοληθεί με το συμπληρωματικό ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων και των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης δημοκρατικής Ευρώπης και θα εξετάσει τα θέματα του συντονισμού δράσης μεταξύ εθνικών κοινοβουλίων, Κοινοβουλευικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων ευρωπαϊκών συνελεύσεων στη χάραξη και εφαρμογή ευρωπαϊκών κανονισμών και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσουν τα κοινοβούλια στον αγώνα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)
    Ρέππας - Δηλώσεις - Ασθένεια Προέδρου Κληρίδη ΚΥΠΕ - 04/05/2000 Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικοινώνησε χθες με την οικογένεια του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη για να εκφράσει τις ευχές του για την πορεία της υγείας του και θα επικοινωνήσει και αύριο μετά την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Πρόεδρος Κληρίδης, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας. "Θα έχουμε μια μικρή χρονική μετάθεση των δραστηριοτήτων στις οποίες παίρνει μέρος ο Κύπριος Πρόεδρος και αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο", πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε ότι "όλα αυτά θα αντιμετωπισθούν μετά την περάτωση της θεραπείας στην οποία θα υποβληθεί ο κ. Κληρίδης". (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΧ/ΜΜ) Υπουργός Υγείας - Υγεία Προέδρου Δημοκρατίας ΚΥΠΕ - 05/04/2000 Ολα είναι έτοιμα για την αυριανή εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και "όλος ο κόσμος" είναι αισιόδοξος για την έκβασή της, διαβεβαίωσαν το βράδυ ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης και ο γιατρός Ιωσήφ Κάσιος. Οι κ. Σαββίδης και Κάσιος προέβησαν σε δηλώσεις ύστερα από ιατροσυμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7.00 το βράδυ στην κλινική "Ευαγγελίστρια", κράτησε 45 περίπου λεπτά και είχε ως σκοπό τον τελικό συντονισμό των γιατρών για την αυριανή εγχείρηση.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 4 May 2000 - 18:46:10 UTC