Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-06-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Σοσιαλδημοκρατών - Εκλογικό συνέδριο - Εναρξη
  • [02] Συλλυπητήριο μήνυμα Προέδρου Κληρίδη - Θάνατος Ασαντ
  • [03] Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου - Ασαντ
  • [04] Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ - Θάνατος Ασαντ
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Θάνατος αλ- Ασαντ
  • [06] Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων - Δανία - ΕΕ
  • [07] Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - 1ο εκλογικό συνέδριο

  • [01] Κ. Σοσιαλδημοκρατών - Εκλογικό συνέδριο - Εναρξη ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Συνολικά 89 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται να εκλεγούν κατά το σημερινό 1ο εκλογικό συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

    Τα υπόλοιπα 31 μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη εκλεγεί από τις επαρχιακές επιτροπές.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [02] Συλληπητήριο μήνυμα Προέδρου Κληρίδη - Θάνατος Ασαντ ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Συλληπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Προέδρου της Συρίας Χάφεζ αλ - Ασαντ απέστειλε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προς τον Υπουργό παρά τω προέδρω της χώρας, Χαϊσάμ Ντουεχί, στο οποίο εκφράζει βαθειά λύπη.

    Οπως αναφέρει το συλληπητήριο μήνυμα, "με βαθύτατη λύπη λάβαμε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου ηγέτη της Συρίας, Προέδρου Χάφεζ αλ - Ασαντ, ο οποίος για πολλά χρόνια ηγείτο του λαού της Συρίας με μεγάλη αφοσίωση και σοφία".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [03] Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου - Ασαντ ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Η μακρόχρονη παραμονή στην προεδρία της Συρίας του Χάφεζ αλ-Ασαντ, ο οποίος πέθανε χθες σφράγισε τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της Κύπρου και της Συρίας και των δυο κυβερνήσεων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαπέτρου αναφέρει ότι η "κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ολόκληρος ο Κυπριακός λαός πληροφορήθηκε με αισθήματα λύπης το θάνατο του Προέδρου της Συριακής Δημοκρατίας Hafez Al-Assad".

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ)

    [04] Συλληπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ - Θάνατος Ασαντ ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Με μεγάλη αφοσίωση εργάστηκε ο Πρόεδρος της Συρίας Χάφεζ αλ-Ασαντ, για την ευημερία του λαού του και αγωνίστηκε ακούραστα για την εξεύρεση μιας δίκαιης και ειρηνικής λύσης των προβλημάτων της περιοχής, αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε συλληπητήριο μήνυμά του προς τον Σύρο ομόλογό του, Φαρούκ αλ-Σιάρα, το οποίο απέστειλε χθες βράδυ, ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι "με βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του μεγάλου ηγέτη, Χάφεζ αλ-Ασαντ, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας με μεγάλη σοφία και ευγενείς σκοπούς".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [05] Πρόεδρος Βουλής - Θάνατος αλ- Ασαντ ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Σύρου ηγέτη Χάφεζ αλ-Ασαντ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού.

    Στη γραπτή δήλωσή του για το θάνατο του Σύρου προέδρου, ο κ. Κυπριανού τονίζει τη στενή συνεργασία και τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε με τον Σύρο ηγέτη σημειώνοντας ότι "είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω προσωπικά τον Πρόεδρο Ασαντ τόσο ως Υπουργός Εξωτερικών όσο και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατηρώ τις πιο άριστες αναμνήσεις από τις επαφές και τη συνεργασία που είχαμε".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [06] Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων - Δανία - ΕΕ ΚΥΠΕ - 11/6/2000

    Η Κυβέρνηση της Δανίας υποστηρίζει τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένει τη σύντομη ένταξη της Κύπρου στην οικογένεια των κρατών-μελών δήλωσε αυτή προέβη ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών Niels Petersen προς την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κυπριακής Βουλής που επισκέφθηκε τη Δανία.

    Ο κ. Petersen υπογράμμισε επίσης τη σημασία των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι, στα οποία αναφέρεται ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπρόσθετα, ανέφερε, η Ευρώπη έχει επενδύσει πολλές ελπίδες στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [07]Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - 1ο εκλογικό συνέδριο KYΠΕ - 11/6/2000

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε σήμερα ότι οι ξένες κυβερνήσεις δεν ασκούν καμιά πίεση προς την Τουρκία και αντίθετα "σταδιακά με μικρές κατολισθήσεις, για να φαίνονται ανεπαίσθητες, προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε μια ντε φάκτο αποδοχή δύο οντοτήτων".

    Μιλώντας στο πρώτο εκλογικό συνέδριο του Κινήματος ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι το Κίνημα εδραιώνεται στην Κύπρο με αρχές προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες, με σύγχρονο λόγο διεθνώς και εσωτερικά, με ανανεωμένες δομές, με ευρύτερες προοπτικές".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 12 June 2000 - 7:00:02 UTC