Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-06-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Κύπρος - Επιτροπή Γεωργίας ΚΣΣΕ
  • [03] Κύπρος - Μαλάουι - Διπλωματικές σχέσεις
  • [04] Βουλή - Σύνοδος ΚΣΣΕ
  • [05] Ρωσικό ΥΠΕΞ - Πρίγκιν - Κύπρος
  • [06] Ιρλανδός Βουλευτής - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [07] Κύπρος - Ωκεανογραφική Συνάντηση - ΕΕ
  • [08] Αγνοούμενοι - Ενημέρωση οικογενειών
  • [09] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Εκδήλωση - Πολιτιστική κληρονομιά

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     505.67 (-0.02)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £44,548,132
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  6,151,871  599.48 ( -1.50)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  4,735,263  365.64 ( -0.94)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  1,465,451  369.28 (  2.49)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  5,539,076  180.40 (  0.13)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  5,078,671  442.40 ( -0.82)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  5,041,246  191.13 ( -2.45)
    Αλλες Εταιρείες          £ 11,705,861  586.65 (  4.12)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Κύπρος - Επιτροπή Γεωργίας ΚΣΣΕ ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Με την έγκριση των θεσμικών αλλαγών κατά τη γαλλική προεδρία θα διαφανεί και ο χρόνος ένταξης των υποψηφίων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο υπεύθυνος για τη διεύρυνση Επίτροπος Γκούντερ Φερχόικεν κατά τη διάρκεια των εργασιών κοινής συνεδρίας της Επιτροπής Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από κυπριακής πλευράς στη συνεδρία έλαβε μέρος ο Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της ΚΣΣΕ, Βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος σε παρέμβασή του τόνισε ότι η Κύπρος δεν συνιστά ιδιαίτερο πρόβλημα στα θέματα της γεωργίας και αναφέρθηκε στα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Κύπρος - Μαλάουι - Διπλωματικές σχέσεις ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Υπογράφηκε χθες στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη μεταξύ του Μονίμου Αντιπροσώπου Πρέσβη Σώτου Ζακχαίου και του Μονίμου Αντιπροσώπου του Μαλάουι Πρέσβη Yusuf Juwayeyi, πρωτόκολλο σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Στη διάρκεια σύντομης τελετής, μετά την υπογραφή, υπογραμμίστηκε και από τους δύο Πρέσβεις η ανάγκη στενής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης στα διεθνή βήματα και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/MM)

    [04] Κ) Βουλή - Σύνοδος ΚΣΣΕ KYΠΕ - 23/06/2000

    Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγιώτη Δημητρίου, Δώρο Χριστοδουλίδη, Στάθη Κιττή και Τάκη Χατζηδημητρίου, μεταβαίνει στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2000 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν στη Συνέλευση κατά την παρούσα Σύνοδο θα είναι, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης και η μεταβατική περίοδος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, θέμα για το οποίο εισηγητής είναι ο κ. Κιττής.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Ρωσικό ΥΠΕΞ - Πρίγκιν - Κύπρος KYΠΕ - 23/06/2000

    Τη σταθερή και αναλλοίωτη υποστήριξη της Ρωσίας στις διεθνείς προσπάθειες για την αναζήτηση δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε στις 15 Ιουνίου ανακοινωθέν σχετικά με την επίσκεψη στην Κύπρο του Ειδικού Εκπροσώπου της Ρωσίας για το Κυπριακό Βλαντίμιρ Πρίγκιν, το οποίο αφού αναφέρεται στις συναντήσεις του Ρώσου διπλωμάτη στο νησί, σημειώνει ότι σε αυτές "έγινε εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της προώθησης του Κυπριακού υπό το φως του προγραμματισμένου τρίτου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Ιρλανδός Βουλευτής - Κύπρος - Επίσκεψη ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Φτάνει αύριο στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Υπεπετροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ιρλανδικού Κοινοβουλίου Gay Mitchell, φιλοξενούμενος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ανακοίνωση της Βουλής, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Mitchell θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Κύπρος - Ωκεανογραφική Συνάντηση - ΕΕ ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Ευρωπαϊκή Ωκεανογραφική Συνάντηση Εργασίας στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος MFSPP-VOS "Μεσογειακό Σύστημα Επιχειρησιακής Παρακολούθησης και Πρόγνωσης Ωκεανογραφικών Φαινομένων" της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), πραγματοποιείται στη Λεμεσό κατά το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου.

    Στη Συνάντηση συμμετέχει ενεργά ο Κλάδος Ωκεανογραφίας του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με 30 και πλέον ερευνητικούς φορείς από 15 χώρες της ΕΕ και της Ανατολικής Μεσογείου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Αγνοούμενοι - Ενημέρωση οικογενειών ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Ολοκληρώνεται την ερχόμενη βδομάδα η ενημέρωση των οικογενειών των 126 αγνοουμένων, των οποίων οι φάκελοι δεν είχαν κατατεθεί στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Προεδρικός Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος.

    Οπως εξήγησε, ήδη έχουν ενημερωθεί οι περισσότερες οικογένειες για το περιεχόμενο των φακέλων των οικείων τους και μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης και των υπολοίπων οικογενειών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΓ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Εκδήλωση - Πολιτιστική κληρονομιά ΚΥΠΕ - 23/06/2000

    Αν η Τουρκία επιθυμεί πραγματικά να συμπορευτεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ο Αττίλας δεν έχει θέση στην Ευρώπη του πνεύματος, του διαλόγου, των ανοικτών συνόρων και του πολιστισμού.

    Αυτό τόνισε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στην εκδήλωση για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, που διοργάνωσαν στη Λευκωσία η Γραμματεία Πολιτισμού και η Γραμματεία Προσφύγων του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 24 June 2000 - 7:26:44 UTC