Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-07-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ - Επενδυτές - Διαμαρτυρία (3)
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Βρετανός Απεσταλμένος
  • [04] Ράλλυ Κύπρος - Αρμιν Σβαρτς
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Επαφές
  • [06] Συνομιλίες - Προτάσεις - Πηγές
  • [07] Πρόεδρος ΕΔΗ - Διαπραγματευτής ΕΕ για Κύπρο
  • [08] Βουλγαρική αντιπροσωπεία - Αναχώρηση
  • [09] Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - ΕΣΚ - Παλαιστίνιοι
  • [10] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ - Κυπριακό
  • [11] Αμερικανοί αξιωματούχοι - Επαφές
  • [12] Γαλλική Πρεσβεία - Αρχαιολόγοι - Κατεχόμενα - Διάψευση

  • [01] (Κ) ΧΑΚ - Επενδυτές - Διαμαρτυρία (3)

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Ο Διευθυντής του ΧΑΚ Νώντας Μεταξάς υποσχέθηκε στους επενδυτές ότι θα εξετάσει τις συγκεριμένες καταγγελίες, οι οποίες τέθηκαν υπόψη του από τους αντιπροσώπους των επενδυτών που αγανακτισμένοι εισήλθαν σήμερα, λίγο πριν από το μεσημέρι, στο γραφείο του, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τη λήψη μέτρων για ανακοπή της πτωτικής πορείας του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, ο οποίος είχε φθάσει τις 353 μονάδες στις 11:20, για να ανακάμψει στη συνέχεια και να κλείσει στις 370,72.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με το Διευθυντή του ΧΑΚ ένας από τους αντιπροσώπους των επενδυτών, ο Στέλιος Ψαράς, η σημερινή αντίδραση έγινε αυθόρμητα από τους επενδυτές και "όχι μέσω του ΠΑΣΕΧΑ (Παγκύπριου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηρίου Αξιών) γιατί είδαν αυτή την προσπάθεια που γίνεται απ' αυτά τα (χρηματιστηριακά) γραφεία, για να προσπαθήσουν να κλέψουν τους επενδυτές".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     370.72 ( 1.93)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £24,709,580
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 10,152,530  486.64 (  2.47)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  1,721,177  266.21 (  1.33)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    642,745  262.35 ( -1.52)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £    935,744  114.69 (  0.92)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  1,617,409  306.91 (  0.47)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  1,660,823  131.67 (  2.66)
    Αλλες Εταιρείες          £  7,000,621  364.71 (  1.68)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Βρετανός Απεσταλμένος

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε σήμερα ότι ο Βρετανός Ειδικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έδωσε και σε αυτόν διαβεβαιώσεις ότι η λύση του Κυπριακού θα κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, όμως επεσήμανε την ανάγκη να καθοριστεί το πλαίσιο, αφού υπάρχουν υποκειμενικές ερμηνείες.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Βρετανό διπλωμάτη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η κυπριακή αποστολή στη Γενεύη, ο κ. Λυσσαρίδης συμφώνησε με παρατήρηση ότι η πλευρά μας αγωνίζεται για τα αυτονόητα και είπε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας συμφωνήθηκε ομόφωνα μια θέση τακτικής, την οποία όμως δεν αποκάλυψε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Ράλλυ Κύπρος - Αρμιν Σβαρτς

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    "To ράλλυ στην Κύπρο έχει πολλές ομοιότητες με το ράλλυ Ακρόπολης" τόνισε ο γνωστός οδηγός της Skoda Αρμιν Σβαρτς, ο οποίος θα λάβει μέρος στο φετινό ράλλυ Κύπρου, που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Ο Σβαρτς, ο οποίος θα συμμετάσχει με το Skoda Octavia WRC, σε συνέντευξή του είπε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών στην Κύπρο αναπτύσσονται ψηλές θερμοκρασίες στη μηχανή του αυτοκινήτου, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για όλες τις ομάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε σήμερα το μεσημέρι γεύμα εργασίας με το Βρετανό Ειδικό Απεσταλμένο για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

    Εχει, επίσης, προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ δείπνο του Προέδρου Κληρίδη με την Ε/κ αντιπροσωπεία, που μετέβη στη Γενεύη για τις συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Συνομιλίες - Προτάσεις - Πηγές

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Τα Ηνωμένα Εθνη εξακολουθούν να προβληματίζονται κατά πόσο θα δώσουν στις δύο πλευρές προτάσεις στο τέλος αυτού του γύρου συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, κάτι για το οποίο αρχικά υπήρχαν σαφέστατες ενδείξεις, ή εάν θα τις δώσουν τελικά στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αργότερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

    Οι ενδοιασμοί έγκεινται στο ότι αφενός ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς εμμένει στις θέσεις του, κάτι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο αν θα κατατεθούν προτάσεις στο τραπέζι χωρίς να ανατιναχθεί η όλη προσπάθεια στον αέρα, και αφετέρου τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που ίσως υπάρξουν από το γεγονός ότι θα μεσολαβήσει αρκετός χρόνος μέχρι τις επόμενες συναντήσεις το Σεπτέμβριο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [07] (K) Πρόεδρος ΕΔΗ - Διαπραγματευτής ΕΕ για Κύπρο

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Συνάντηση με τον κύριο διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κύπρο Λέοπολντ Μάουρερ, ο οποίος βρίσκεται στη Γενεύη, είχε σήμερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλείου είπε πως η παρουσία του κ. Μάουρερ στη Γενεύη αποτελεί ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να συμβάλει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Βουλγαρική αντιπροσωπεία - Αναχώρηση

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, που βρίσκονταν για επίσκεψη στη Κύπρο και αναχώρησαν το πρωί, υπογράμμισαν την αλληλεγγύη της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης και του βουλγαρικού λαού προς τον κυπριακό λαό στον αγώνα του για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ.

    Η αντιπροσωπεία, που βρισκόταν στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - ΕΣΚ - Παλαιστίνιοι

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) καταδίκασε τα πρόσφατα επεισόδια επίθεσης ενόπλων εποίκων, βοηθουμένων από Ισραηλινούς στρατιώτες, εναντίον Παλαιστινίων δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών στην πόλη Χεβρών, ενώ σε σχετικό διάβημα προέβη και η Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

    Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν έξι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις από τη μέχρι τώρα ενημέρωση "που να δικαιολογούν είτε αισιοδοξία είτε οποιαδήποτε άλλα επί της ουσίας σχόλια, τουλάχιστον επί του παρόντος", είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, σε δηλώσεις του αναφορικά με τη διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη.

    Ο κ. Μητσόπουλος εξέφρασε την ευχή "να έχει περάσει ο διάλογος σε μια πιο ουσιαστική φάση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Αμερικανοί αξιωματούχοι - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 26/07/2000

    Ο Ειδικός Συντονιστής του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τόμας Γουέστον και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ έχουν προγραμματίσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται στη Γενεύη για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Κυπριακό.

    Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν απόψε με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, και αύριο θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσο Λυσσαρίδη, τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου, και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Γαλλική Πρεσβεία - Αρχαιολόγοι - Κατεχόμενα - Διάψευση

    ΚΥΠΕ – 26/07/2000

    Η Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι Γάλλοι αρχαιολόγοι συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο σε ανασκαφές στα κατεχόμενα.

    Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Γαλλικής Πρεσβείας αναφέρεται ότι "σε ερώτηση για τη δήθεν παρουσία Γάλλων αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο της Λυών στον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας", η Πρεσβεία "διαψεύδει κατηγορηματικά ότι Γάλλοι αρχαιολόγοι συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στις ανασκαφές που ξανάρχισαν υπό τη διεύθυνση ενός Τούρκου καθηγητή".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 26 July 2000 - 17:46:07 UTC