Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΑΚ - Πετόσφαιρα
  • [02] Εκπρόσωπος - Θάνατος αλλοδαπού
  • [03] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες - Εκκληση
  • [04] Εκπρόσωπος - Επιστολή - Διάψευση
  • [05] Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - ΕΕ - Αμυνα και Ασφάλεια
  • [06] Εκπρόσωπος - ΚΕΠΠΑ
  • [07] Τ/Κ - Μεταμόσχευση - Λευχαιμία
  • [08] Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Συνέντευξη
  • [09] Συνομιλίες - Ντε Σότο - Ντενκτάς
  • [10] Μάκινεν - Ράλλυ Κύπρος

  • [01] (Κ) ΑΕΑΚ - Πετόσφαιρα

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Την έκτη θέση ανάμεσα σε 38 χώρες κατέλαβε η ομάδα της πετόσφαιρας της Αθλητικής Ενωσης Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΚ), στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50χρονα από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αστυνομικών Αθλητικών Ενώσεων (USPE), που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 17 και 23 Ιουλίου 2000, στην πόλη AVILA της Ισπανίας.

    Η ΑΕΑΚ συμμετείχε επίσης στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου ανδρών με δύο αθλητές - μέλη της, οι οποίοι κατέλαβαν την 36η και 40η θέση ανάμεσα σε 85 αθλητές.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Θάνατος αλλοδαπού

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Ποινικός ανακριτής θα διερευνήσει το τραγικό περιστατικό του θανάτου αλλοδαπού από τη Σρι Λάνκα και για το θέμα θα εκδοθεί ειδική ανακοίνωση από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος χειρίζεται το θέμα, δήλωσε σήμερα από τη Γενεύη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Χαρακτηρίζοντας το θέμα "πολύ σοβαρό" και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαπέτρου υπογράμμισε πως η συνεργασία για τη διαλεύκανσή του είναι πλήρης και είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που η εκτελεστική εξουσία ικανοποιεί την εισήγηση του Βοηθού Εισαγγελέα για διορισμό ποινικού ανακριτή".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνομιλίες - Εκκληση

    KYΠΕ - 28/07/2000

    Εκκληση προς τα κόμματα και τα ΜΜΕ να αποφεύγουν τις εκτιμήσεις όσο διεξάγονται οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στη Γενεύη, απηύθυνε σήμερα η κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε πως αυτό δεν βοηθά την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται και ότι είναι έξω από το θετικό κλίμα που δημιούργησε η παρουσία και συνεργασία με πολιτικούς αρχηγούς στους χειρισμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Επιστολή - Διάψευση

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου διέψευσε σήμερα την ύπαρξη επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, στην οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, απειλεί με αποχώρηση από τις συνομιλίες.

    "Δεν θέλω να προσθέσω οτιδήποτε άλλο στα όσα είπα στη χθεσινοβραδυνή μου δήλωση," είπε, υπογραμμίζοντας ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τις συνομιλίες" και πως η χθεσινή του διάψευση εξακολουθεί να ισχύει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών - ΕΕ - Αμυνα και Ασφάλεια

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Σταθερός μας στόχος παραμένει η ένταξη μιας ενωμένης και αποστρατικοποιημένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση τονίζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, εξ αιτίας της τουρκικής αρνητικότητας, οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να μπορούν να προσμετρώνται στην ευρωπαϊκή στρατιωτική εξίσωση και να συνυπολογίζονται στο ευρωπαϊκό συλλογικό σύστημα ασφάλειας.

    Το Κίνημα καλεί την κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα της συμμετοχής της Κύπρου στο ευρωπαϊκό σύστημα άμυνας και ασφάλειας ενώπιον των πολιτικών δυνάμεων τόσο σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου όσο και της Βουλής για συζήτηση και διαμόρφωση κοινών θέσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - ΚΕΠΠΑ

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Τη θέση ότι η συμμετοχή της Κύπρου σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, περιλαμβάνομένης της ΚΕΠΠΑ, ενισχύει την ευρωπαϊκή της πορεία και έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της χώρας, εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε δηλώσεις του στη Γενεύη, ο κ. Παπαπέτρου είπε επίσης ότι σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποστρατικοποίηση της Κύπρου δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα από μέρους της ΕΕ για μη συμμετοχή Κυπρίων αξιωματικών στις δυνάμεις της.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Τ/Κ - Μεταμόσχευση - Λευχαιμία

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Η μεταμόσχεση μυελού των οστών, που επρόκειτο να γίνει αυτή τη βδομάδα, στο νεαρό Τ/Κ Κεμάλ Σαράκογλου στο Λονδίνο έχει αναβληθεί λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    "Ο Κεμάλ Σαράκογλου επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών αυτή τη βδομάδα. Δυστυχώς υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του (υποφέρει από λευχαιμία) και η μεταμόσχευση δεν μπορεί να γίνει," αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΜ/ΜΧ)

    [08] (Κ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ - Συνέντευξη

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Εγγραφο προς το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με το οποίο του ζητείται να εργαστεί σκληρά για την προώθηση μιας δίκαιης και συνολικής λύσης στο Κυπριακό απέστειλε σήμερα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, σύμφωνα με τον αρχηγό του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Σε δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου LGR, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι το έγγραφο περιλαμβάνει το αίτημα των δημοκρατικών οργανώσεων στα κατεχόμενα για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης και τονίζει ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα πρέπει να μετατραπούν σε απευθείας, ώστε να βρεθεί λύση προς αυτή την κατεύθυνση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Συνομιλίες - Ντε Σότο - Ντενκτάς

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Πολλές πιέσεις έχουν ασκήσει οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να αλλάξει τη στάση του στο Κυπριακό, ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι ΗΠΑ παρουσιάζονται να συμφωνούν με τις θέσεις και τη στάση της Ε/κ πλευράς.

    Εξάλλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο είχε σήμερα 35λεπτη συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Τ/Κ ηγέτης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ/ΜΜ)

    [10] (Κ) Μάκινεν - Ράλλυ Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 28/07/2000

    Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου Φινλανδός Τόμι Μάκινεν βρίσκεται για λίγες μέρες στην Κύπρο, όπου μαζί με το συνοδηγό του Ρίστο Μανισενμάκι οδήγησαν το αυτοκίνητο Mitsubishi σε επιλεγμένες από τους διοργανωτές διαδρομές, ενόψει του φετινού αγώνα του Ράλλυ Κύπρου.

    Σε δηλώσεις του, ο Μάκινεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIA να συμπεριλάβει την Κύπρο στον παγκόσμιο αγωνιστικό ημερολόγιο και είπε ότι οι πολλές στροφές, η ζέστη και η σκόνη κάνουν τον αγώνα να μην μοιάζει με κανένα άλλο του παγκοσμίου αγωνιστικού ημερολογίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 28 July 2000 - 17:46:09 UTC