Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνας Πρωθυπουργός - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [02] Ράλλυ - Εκκίνηση
  • [03] Τούρκος Πρόεδρος - Αμερικανός Πρόεδρος - ΓΓ ΟΗΕ
  • [04] Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής
  • [05] Κύπρος - ΕΕ - Προγράμματα
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή
  • [07] ΓΓ ΟΗΕ - Εκθεση - Κύπρος
  • [08] Τιμές Συναλλάγματος Opening
  • [09] Πρώτος Αντιπρόεδρος ΕΔΗ - Κυπριακό
  • [10] Τ/κ Τύπος - Συλλαλητήριο
  • [11] Διεθνές Ράλλυ Κύπρος
  • [12] Ράλλυ - Εκτός αγώνα ο Schwartz
  • [13] ΥΠΑΜ - Στρατιωτικές σχολές
  • [14] Ράλλυ Κύπρος 2000 - Τέταρτη ειδική διαδρομή
  • [15] Τ/Κ πολιτικοί - Κυπριακό - Ψευδοκράτος - Εσωτερικά
  • [16] Ομιλος Λαϊκής - Αποτελέσματα α' εξαμήνου
  • [17] Κατεχόμενα - Δημοσκόπηση - ΕΕ - Ενταξη
  • [18] Κύπρος - Ιταλία - Κοινοβούλια - Συνεργασία
  • [19] Γιώργος Βασιλείου - Τελ Αβίβ
  • [20] Ράλλυ Κύπρος 2000 - Αποχωρήσεις
  • [21] Ράλλυ - Εκτός αγώνα ο Γκρόνχολμ
  • [22] Κυπριακές Αερογραμμές - Αεροσκάφος - Εκπρόσωπος Τύπου
  • [23] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας
  • [24] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Βουλευτής ΔΗΚΟ
  • [25] Χρηματιστήριο - Συνέχεια στην άνοδο
  • [26] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - ΗΠΑ
  • [27] Υπουργός Συγκοινωνιών - Ρωσία
  • [28] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Βρετανία - Πρόσκληση

  • [01] (Κ) Ελληνας Πρωθυπουργός - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ικανοποίηση εξέφρασε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στην οποία συζήτησαν το Κυπριακό, αλλά επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναμένει πλέον πράξεις. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι συζήτησε επίσης το Κυπριακό με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Εξάλλου προσφωνώντας την Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Χιλιετία χθες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε αναφερόμενος στα άλυτα προβλήματα, ότι ένα δείγμα της αναποτελεσματικότητας του διεθνούς οργανισμού και της μη εφαρμογής των ψηφισμάτων του είναι και το Κυπριακό και τόνισε πως αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχισθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] (K) Ράλλυ - Εκκίνηση

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Δόθηκε σήμερα το πρωί από τη Λεμεσό η εκκίνηση του Ράλλυ Κύπρος 2000 το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλήματος απ' όλο τον κόσμο, αφού για πρώτη φορά είναι μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

    Με 52 συμμετοχές το Ράλλυ Κύπρος εκκίνησε με πρώτο οδηγό τον Φινλανδό Μάρκους Γκρόνχολμ της Peugeot στις 8 το πρωί έξω από το χώρο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, ενώ σε τρία λεπτά ακολούθησε ο οδηγός της Subaru Ρίτσιαρντ Μπερνς. Ακολούθησε ο Κόλιν Μακρέι ο Κάρλος Σάινθ επίσης με Ford, ο Τόμι Μάκινεν με Mitsubishi, ο Γιούχα Κάνκουνεν με Subaru και ο Ντιτιέρ Οριόλ με SEAT.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Τούρκος Πρόεδρος - Αμερικανός Πρόεδρος - ΓΓ ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Το Κυπριακό συζήτησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αχμετ Νεζντέτ Σεζέρ κατά τη διάρκεια χωριστών συναντήσεων που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Ο Σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον για θέματα εθνικής ασφαλείας Πίτερ Κρόουλι δήλωσε πως ο Πρόεδρος Κλίντον ενεθάρρυνε τον Τούρκο Πρόεδρο όπως αυτός με τη σειρά του ενθαρρύνει την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΚ/ΓΠ)

    [04] (K) Πρόεδρος ΗΠΑ - Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Βουλής

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ότι εργάζεται για την Κύπρο, ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο οι ενέργειές του θα είναι επιτυχείς.

    Σε σύντομη συνομιλία, που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο ξενοδοχείο Γουόλντορφ Αστόρια με τον Πρόεδρο Κληρίδη, όπου διαμένουν και οι δύο ηγέτες με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Χιλιετίας, ο κ. Κλίντον είπε "εργάζομαι για σας."

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Προγράμματα

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρέσβης Θεόφιλος Θεοφίλου μονόγραψε τη Συμφωνία για συμμετοχή της Κύπρου στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σωκράτης ΙΙ, Leonardo da Vinci II και "Νεολαία".

    Από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Συμφωνία μονόγραψε ο Διευθυντής της Μονάδας Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Giuseppe Massangioli. Η Συμφωνία καλύπτει την περίοδο 2001- 2006.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Μέλη της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για το ενδιαφέρον της Επιτροπής για λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας πως η συνεισφορά τους στις συνομιλίες διαφαίνεται μέσω του Προεδρικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ Αλφρεντ Μόουζες, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε χθες στο ξενοδοχείο του τετραμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ήταν η εκτελούσα χρέη Εκτελεστικού Διευθυντή Σιούλα Μπαχάτ, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Πρώτος Αντιπρόεδρος ΕΔΗ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό, που σαν πρωτοβουλία ξεκίνησε από το ΓΓ του ΟΗΕ, προτού μας απασχολήσει το θέμα των γύρων των συνομιλιών.

    Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως αναμένεται ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τα Ηνωμένα Εθνη θα αποδώσουν τις ευθύνες "σε εκείνη την πλευρά που δεν δείχνει αυτήν την πολιτική βούληση, κάτι που ασφαλώς", όπως σημείωσε, "θα μετρήσει τόσο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την ΕΕ και προφανώς και με το περιεχόμενο της εταιρικής συμφωνίας όσο και για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου η οποία ασφαλώς θα πρέπει να παραμείνει απρόσκοπτη και ανεξάρτητη από οποιονδήποτε αποτέλεσμα των διακοινοτικών συνομιλιών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Τ/κ Τύπος - Συλλαλητήριο

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    "Οργή" είναι ο πρωτοσέλιδος ολοσέλιδος τίτλος της Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις" για το θέμα του χθεσινού συλλαλητηρίου στα κατεχόμενα στο οποίο συμμετείχαν πέντε περίπου χιλιάδες καταθέτες σε τράπεζες των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με αποτέλεσμα να χάσουν τις οικονομίες τους.

    Οι διαδηλωτές κάλεσαν την ψευδοκυβέρνηση και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς σε παραίτηση.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Διεθνές Ράλλυ Κύπρος

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ολοκληρώθηκαν τρεις από τις εννέα ειδικές διαδρομές του πρώτου μέρους του Διεθνούς Ράλλυ Κύπρος, που άρχισε σήμερα το πρωί, ενώ ήδη ξεκίνησε η τέταρτη ειδική διαδρομή.

    Στο συνολικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής προηγείται ο Κάρλος Σάινς, με δεύτερο τον Κόλιν Μακρέι, και οι δύο οδηγοί της Φορντ, και ακολουθεί ο Μάρκους Γκρόνχολμ της Πεζιό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Ράλλυ - Εκτός αγώνα ο Schwartz

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Ο οδηγός της Skoda Armin Schwartz που συμμετείχε στο Ράλλυ Κύπρος έχει τεθεί εκτός αγώνα κατά τη δεύτερη ειδική διαδρομή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο του Schwartz βγήκε από το δρόμο. Ο ίδιος και ο συνοδηγός του Manfred Hemer δεν έπαθαν τίποτα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΓΠ)

    [11] (Κ) ΥΠΑΜ - Στρατιωτικές σχολές

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Αν ο Κυπριακός Ελληνισμός χρειαστεί να δώσει μάχη για προστασία της ελευθερίας του, της εθνικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του και των ζωτικών του συμφερόντων, θα το πράξει με τη συμπαράσταση της Ελλάδας και μέσα στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων για φοίτηση στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2000 - 2001, ο κ. Χάσικος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ανάμεσά τους υπάρχουν και γυναίκες, γεγονός που τόνισε ιδιαίτερα σε δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Τάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος το χαρακτήρισε "θετικό στοιχείο για την Εθνική Φρουρά".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Ράλλυ Κύπρος 2000 - Τέταρτη ειδική διαδρομή

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Με πρώτο τον Κάρλος Σάινς, δεύτερο τον Κόλιν Μακρέι και οι δύο με αυτοκίνητα Φορντ και τρίτο τον Ρίτσιαρντ Μπερνς με Σουμπαρού ολοκληρώθηκε η τέταρτη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Κύπρος 2000.

    Ο Αντρέας Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Αντρέα Αχιλλέως και με αυτοκίντητο Mitsubishi Lancer Evolution 6 είναι εκτός αγώνα από τη δεύτερη ειδική διαδρομή. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Τ/Κ πολιτικοί - Κυπριακό - Ψευδοκράτος - Εσωτερικά

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Σε έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το ψευδοκράτος θα οδηγήσουν η χωρίς καθυστέρηση επίλυση του Κυπριακού και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και όχι οι πρόωρες "εκλογές", σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ/κ Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας (ΚΠΕ).

    Όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος, το Κίνημα εκφράζει την πεποίθηση ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο Κυπριακό κατά τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, "παρά την αδιάλλακτη στάση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και του περιβάλλοντός του".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Ομιλος Λαϊκής - Αποτελέσματα α' εξαμήνου

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Αύξηση ύψους 91,3% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2000 τα κέρδη του Ομίλου Λαϊκής, ενώ το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους αυξήθηκε συνολικά κατά 148,2%.

    Με βάση την έκθεση αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2000 το κέρδος από τις εργασίες ανήλθε στα 62,9 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με 32,9 εκατομμύρια λίρες που ήταν πέρσι την ίδια περίοδο και το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε στα 47,4 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με 19, 1 εκατομμύρια λίρες που ήταν πέρσι.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [15] (K) Κατεχόμενα - Δημοσκόπηση - ΕΕ - Ενταξη

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Το 97% των Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις", που συνεχίζει και σήμερα να δημοσιεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της η εταιρεία "COMAR".

    Ποσοστό 42,7% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα ήθελε την ένταξη μετά την επίλυση του Κυπριακού, ενώ το 21,3% επιθυμεί την ένταξη εδώ και τώρα, ακόμα και χωρίς τη λύση.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Τελ Αβίβ

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Στο Τελ Αβίλ μεταβαίνει την Κυριακή ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος θα συμμετάσχει στην τρίτη ετήσια συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του "Κέντρου Ειρήνης Σιμόν Πέρες".

    Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Βασιλείου αναφέρει ότι ο τέως Πρόεδρος θα μεταβεί και στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του παλαιστινιακού κράτους Γιάσερ Αράφατ.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Ράλλυ Κύπρος 2000 - Αποχωρήσεις

    ΚΥΠΕ 8/09/2000

    Αρκετές αποχωρήσεις είχαμε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ειδικών διαδρομών της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Κύπρος 2000.

    Μέχρι στιγμής στη συνολική κατάταξη της τέταρτης ειδικής διαδρομής προηγείται ο Κάρλος Σάινς της Ford ακολουθεί το δεύτερο αυτοκίνητο της Ford με τον Κόλιν Μακρέι, με τρίτο τον Ρίτσιαρντ Μπερνς της Subaru.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [18] (Κ) Ράλλυ - Εκτός αγώνα ο Γκρόνχολμ

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Ενώ συνεχίζεται η πέμπτη ειδική διαδρομή Μηλικούρι - Μονασιηλάκα, ο οδηγός της Peugeot Μάρκους Γκρόνχολμ, ο οποίος είχε περάσει στην έκτη ειδική διαδρομή Παναγιά - Σελλάι του Σταχτού, αποχώρησε λόγω βλάβης στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου του.

    Στην πέμπτη ειδική διαδρομή προηγήθηκε ο Ρίτσαρντ Μπερνς της Subaru με δεύτερο τον Γκρόνχολμ και τρίτο τον Κάρλος Σάινς της Ford.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [19] (K) Κυπριακές Αερογραμμές - Αεροσκάφος - Εκπρόσωπος Τύπου

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών Αίρμπας Α-320, που βρισκόταν εν πτήσει προς το Μιλάνο με 165 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, επέστρεψε σήμερα στη βάση του, λόγω τεχνικού προβλήματος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια της πτήσης.

    Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελή, "η βλάβη συνέβη σε ένα από τα τρία υδραυλικά συστήματα του αεροπλάνου, δηλαδή υπήρχαν ακόμη δύο εφεδρικά", ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την προσγείωση, την οποία χαρακτήρισε "άψογη".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [20] (K) Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Στις 13:20 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις πιο κάτω τιμές (fixing) που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές τους πέραν των Λ.Κ. 10.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    -----------------------------------------------------------------
                       Τηλεγραφικά εμβάσματα         Επιταγές
                     Πώληση       Αγορά           Πώληση      Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Ελλην. Δραχμή    589,3600   591,7100        589,3600   594,7100
    Ευρώ               1,7435     1,7504          1,7435     1,7534
    Δολάριο ΗΠΑ        1,5221     1,5281          1,5221     1,5316
    Στερλίνα           1,0688     1,0730          1,0688     1,0755
    -----------------------------------------------------------------
    

    2. Τιμές συναλλάγματος προθεσμίας Οι τιμές για συνάλλαγμα προθεσμίας ήταν ως ακολούθως:

    ------------------------------------------------------------------
                     Δολάρια ΗΠΑ      |          Στερλίνες
    ------------------------------------------------------------------
            Περιθώρια      |Ημ. Λήξης |Περιθώρια      |Ημ. Λήξης
            Πώλησης Αγοράς |          |Πώλησης Αγοράς |
    ----------------------------------|---------------------------
    01 Μήνας 0,0060 0,0000 | 12.10.00 | 0,0050 0,0000 |12.10.00
    02 Μήνες 0,0080 0,0000 | 13.11.00 | 0,0070 0,0000 |13.11.00
    03 Μήνες 0,0100 0,0010 | 12.12.00 | 0,0080 0,0000 |12.12.00
    06 Μήνες 0,0150 0,0020 | 12.03.01 | 0,0130 0,0000 |12.03.01
    09 Μήνες 0,0190 0,0030 | 12.06.01   0,0170 0,0000 |12.06.01
    12 Μήνες 0,0230 0,0050 | 12.09.01 | 0,0210 0,0000 |12.09.01
    15 Μήνες 0,0320 0,0070 | 12.12.01 | 0,0280 0,0000 |12.12.01
    18 Μήνες        0,0090 | 12.03.02 |        0,0000 |12.03.02
    21 Μήνες        0,0120 | 12.06.02 |        0,0010 |12.06.02
    24 Μήνες        0,0140 | 12.09.02 |        0,0020 |12.09.02
    ------------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [21] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Βουλευτής ΔΗΚΟ

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να καταγγείλει το βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Μάριο Ματσάκη για τις ενέργειές του, που δημιούργησαν προβλήματα, και επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του είναι εντελώς απαράδεκτη.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου αναφέρθηκε σήμερα σε "εικονική σύλληψη" του κ. Ματσάκη από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και εξέφρασε λύπη γιατί για πολλοστή φορά ο εν λόγω βουλευτής συμπεριφέρεται με "αλόγιστο και ανεύθυνο τρόπο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [22] (K) Χρηματιστήριο - Συνέχεια στην άνοδο

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στην τελευταία συνεδρία της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει με σημαντική άνοδο 11,91 μονάδων ή ποσοστό 3,15%. Η αξία των συναλλαγών, ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με χθες, διαμορφώθηκε στα 32,1 εκατομμύρια λίρες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 5,7%.

    Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνάντηση με άνοδο της τάξης του 0,81%. Διατηρώντας, στη συνέχεια, μια σταθερή ανοδική κατεύθυνση έφθασε μέχρι τις 390 μονάδες, όπου και σταθεροποιήθηκε μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης. Τελικά ο Δείκτης έκλεισε στις 390,22 μονάδες σε σχέση με 378,31 μονάδες της προηγούμενης συνάντησης, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 3,15%. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 9.137 πράξεις.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΓΠ)

    [23] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου είπε ότι η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ήταν "τυχαία συνάντηση" στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν κατά την οποία αντηλλάγησαν κάποιες φράσεις.

    "Ο Πρόεδρος Κλίντον, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, ανέφερε ότι 'εργαζόμουν σκληρά για σας σήμερα'. Τον ρώτησε ο κ. Κυπριανού κατά πόσο είχε θετικό αποτέλεσμα, και απάντησε ότι 'θα δούμε'," είπε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [24] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Ρωσία

    ΚΥΠΕ - 08/09/00

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί τη Δευτέρα για την Αγία Πετρούπολη, όπου θα πάρει μέρος στο Β΄ Διεθνές Συνέδριο για τις Μεταφορές των Ευρω-Ασιατικών χωρών, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η ανασκόπηση της εφαρμογής των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά το προηγούμενο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 1998.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [25] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Βρετανία - Πρόσκληση

    ΚΥΠΕ – 08/09/00

    Αστοχη ενέργεια θεωρεί η κυβέρνηση την πρόσκληση που απέστειλε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Εντουαρντ Κλέι σε Ε/Κ να παραστούν σε δεξίωση γνωριμίας με τον Αναπληρωή Υπατο Αρμοστή στα κατεχόμενα, με παράκληση να παρουσιάσουν την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η ενέργεια, για την οποία έγιναν παραστάσεις, δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση, και σημείωσε ότι δεν διευκολύνει τις συνομιλίες γιατί προφανώς ενθαρρύνει τον κατοχικό ηγέτη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 8 September 2000 - 12:02:10 UTC