Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-09-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό - Συνομιλίες - Πρόγραμμα Προέδρου
  • [02] Ασπίδα της ΚΟΠ - Ανόρθωση - Ομόνοια
  • [03] Ράλλυ Κύπρου 2000 - Τελευταία μέρα - Δεύτερο σκέλος
  • [04] Φεστιβάλ Αμοιβαίας Κατανόησης
  • [05] Διδυμοποίηση Λεμεσού-Χάιφας
  • [06] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας - Νέα σχολική χρονιά
  • [07] Ράλλυ Κύπρου 2000 - Δηλώσεις
  • [08] Σοσιαλδημοκράτες - Ροδουσάκης - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη
  • [09] Α' Παγκύπριο Συνέδριο Επαναπατρισθέντων

  • [01] Κυπριακό - Συνομιλίες - Πρόγραμμα Προέδρου

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Με συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 1500 ώρα Νέας Υόρκης, αρχίζει ο τέταρτος γύρος συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Στο μεταξύ, σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο προάστιο Κορώνα της Νέας Υόρκης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧΡ/ΜΑ/ΓΓ)

    [02] Ασπίδα της ΚΟΠ - Ανόρθωση - Ομόνοια

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια του ψεσινού αγώνα στο νέο ΓΣΠ για την Ασπίδα της ΚΟΠ, αφού επιβλήθηκε της Ομόνοιας με 2 - 1 και κατέκτησε τον πρώτο επίσημο τίτλο της χρονιάς.

    Με την ψέσινη αναμέτρηση άνοιξε η αυλαία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2000 - 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [03] Ράλλυ Κύπρου 2000 - Τελευταία μέρα - Δεύτερο σκέλος

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Αρχισε σήμερα το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Κύπρου 2000 με συνολικά έξι ειδικές διαδρομές, τις Βαβατσινιά-Μάντρα του Καμπιού, Αγιους Ονούφριος-Αγιοι Βαβατσινιάς, Λάγεια-Καλαβασός, Βαβατσινιά-Μάντρα του Καμπιού 2, Μαχαιράς-Αγίοι Βαβατσινιάς και Λάγεια-Καλαβασός 2.

    Συνολικά 29 αυτοκίνητα συμμετέχουν στο σημερινό σκέλος που είναι μήκους 88, 75 χιλιόμετρων και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 5 το απόγευμα. Το πρώτο αυτοκίνητο εκκίνησε στις 8 το πρωί από το χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης στο Λεμεσό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] Φεστιβάλ Αμοιβαίας Κατανόησης

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Λήδρα Πάλας το πρώτο "Φεστιβάλ Αμοιβαίας Κατανόησης", που διοργανώνεται με την υποστήριξη ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, στέλνοντας το μήνυμα, δύο μόνο ημέρες πριν την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ότι ο κόσμος θέλει να επικοινωνεί και να βρίσκεται μαζί.

    Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ, διοργανώνουν από ελληνοκυπριακής πλευράς ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και οι ΕΔΗ, και από τουρκοκυπριακής πλευράς το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)

    [05] Διδυμοποίηση Λεμεσού-Χάιφας

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Η τελετή διδυμοποίησης Λεμεσού-Χάιφας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημοτικό μέγαρο της Λεμεσού. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρέσβυ του Ισραήλ στην Κύπρο Σιέμι Τζούρ, άρχισε με τραγούδια από το νεανικό συγκρότημα "ΚΑΡΜΕΛ" της Χάιφα και την χορωδία του ΑΡΗ Λεμεσού.

    Κατά την τελετή διδυμοποίησης ο αποχωρών πρέσβυς Σιέμι Τζούρ τιμήθηκε από τους δύο δημάρχους για την προσφορά του στην σύσφιγξη των σχέσεων των δύο πόλεων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΜΑ)

    [06] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας - Νέα σχολική χρονιά

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    "Ο Ελληνισμός της Κύπρου αντιμετωπίζει για 26η κατά συνέχεια χρονιά τη φοβερή κατοχή και τα συνακόλουθά της. Γι' αυτό και επενδύει στην παιδεία που, ως αξία εθνική, οικοδομεί με βάση το παρελθόν, για να θεμελιώσει το παρόν και να σχεδιάσει το μέλλον", τονίζει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης αύριο του νέου σχολικού έτους.

    "Κύριο μέλημά μας και βασική προτεραιότητά μας", προσθέτει, "είναι η εθνική και φυσική μας επιβίωση. Αυτήν θα την πετύχουμε, αν συντηρούμε τη μνήμη και την ταυτότητά μας, αν συνδεόμαστε άρρηκτα με τον πολιτισμό μας και ιδιαίτερα τη γλώσσα μας. Από τις θεμελιώδεις αυτές αρχές δεν είναι δυνατό να ξεφύγει η ελληνορθόδοξη παιδεία μας όσο κι αν πολλαπλασιασθεί η ανθρώπινη γνώση".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [07] Ράλλυ Κύπρου 2000 - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα διαθέτουν οι ειδικές διαδρομές στην Κύπρο, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρωτοπόρος στο Ράλλυ Κύπρου 2000, Ισπανός οδηγός της Ford, Κάρλος Σάινθ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι σημερινές ειδικές είναι πιο βατές, ενώ μερικές έχουν λιγότερα εμπόδια.

    Μιλώντας για την πρωτοπορία που έχει πάρει στον αγώνα, με αποτέλεσμα να ξεκινάει πρώτος στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλλυ, ο Σάινθ εξέφρασε την πεποίθεση ότι το αυτοκίνητο που ξεκινάει πρώτο δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα απέναντι στα υπόλοιπα, είπε ωστόσο ότι η μόνη διαφορά είναι ότι κανείς δεν έχει οδηγήσει αυτές τις ειδικές με μεγάλη ταχύτητα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Σοσιαλδημοκράτες - Ροδουσάκης - Μνημόσυνο Κρανιδιώτη

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Με το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη πριν από ένα χρόνο η γραμμή συνεργασίας Αθηνών - Λευκωσίας έχασε το σταθεροποιητικό, ενωτικό της κρίκο, τόνισε σήμερα ο αποχωρών Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης, στο μνημόσυνο του τέως Ανπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας που διοργάνωσε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών στην Εκκλησία Αρχαγγέλου στον Αρχάγγελο.

    Στην τελευταία του ομιλία στην Κύπρο, από την οποία αναχωρεί σήμερα το βράδυ, ο κ. Ροδουσάκης σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ποιοτικό άλμα του Ελληνισμού μετά το 1974, που επιτεύχθηκε με την "επίσημη είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση", φέρει τη σφραγίδα του Γιάννου Κρανιδιώτη και αναφέρθηκε σε ορατές αναλογίες μεταξύ Γιάννου Κρανιδιώτη και Ελευθέριου Βενιζέλου σε συσχετισμό πάντα με τις ιστορικές συνθήκες των εποχών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [09] Α' Παγκύπριο Συνέδριο Επαναπατρισθέντων

    ΚΥΠΕ - 10/9/2000

    Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει θεσμό το Συνέδριο Επαναπατρισθέντων Κυπρίων, που θα διεξάγεται μία φορά κάθε δύο χρόνια ανέφερε σήμερα πριν την έναρξη των εργασιών του Α' Παγκύπριου Συνεδρίου Επαναπατρισθέντων Κυπρίων, ο Προεδρικός Επίτροπος για Θέματα Επαναπατρισθέντων και Παλλινοστούντων, Μανώλης Χριστοφίδης, ο οποίος σημείωσε ότι από το Δεκέμβριο ξεκινούν και τα συνέδρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Νέων Κυπρίων.

    Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαναπατρισθέντων Κυπρίων, Κυριάκος Τσολάκης, τόνισε ότι τα προβλήματα των επαναπατρισθέντων πρέπει να αρχίζουν να λύνονται πριν ο απόδημος έρθει στην Κύπρο και ότι πρέπει να γίνει σωστή διαφώτιση και να ιδρυθούν πολιτιστικά κέντρα στις παροικίες μας στο εξωτερικό.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 10 September 2000 - 12:02:11 UTC