Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-09-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες - Εθνικό Συμβούλιο
  • [02] Συνομιλίες - Τ/Κ ηγέτης
  • [03] Συνάντηση - Κύπρος - Ειρήνη στο Αφγανιστάν
  • [04] ΝΕΟ - Κυπριακό - Συνομιλίες - Σύγκληση Βουλής
  • [05] Τ/Κ επιχειρηματίας - Κατεχόμενα
  • [06] Λαθρομετανάστες - Επιτετραμμένος Λιβάνου
  • [07] Οικολογοι - Κυπριακό - Κυβέρνηση Ενότητας
  • [08] Λαθρομετανάστες - Επεισόδια

  • [01] (K) Συνομιλίες - Εθνικό Συμβούλιο

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Στο μεταξύ, χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Γερμανίας για το Κυπριακό Πίτερ Βίτιγκ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Συνομιλίες - Τ/Κ ηγέτης

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε χθες ότι δεν συζητά το εδαφικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και ισχυρίστηκε πως το θέμα θα συζητηθεί όταν γίνει αποδεκτή η θέση πως το εδαφικό είναι στη δική του δήθεν κυριαρχία.

    Ο κατοχικός ηγέτης μιλούσε μετά από συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στο ξενοδοχείο του, ενώ αργότερα χθες μετέβη στα Ηνωμένα Εθνη για 60λεπτη συνάντηση με τον κ. ντε Σότο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Συνάντηση - Κύπρος - Ειρήνη στο Αφγανιστάν

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα η 4η Συνάντηση για την Εγκαθίδρυση Ειρήνης στο Αφγανιστάν, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, με παρουσίαση των πορισμάτων των ειρηνευτικών αντιπροσωπειών που στάληκαν στους Ταλιμπάν και τη Βόρεια Συμμαχία, καθώς και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    Η συνάντηση για την Εγκαθίδρυση της Ειρήνης στο Αφγανιστάν άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και αποτελεί ένα εργαστήρι για την επίλυση της διαμάχης στο Αφγανιστάν και ένα μηχανισμό για την προώθηση συμφιλίωσης και κατανόησης στη χώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) ΝΕΟ - Κυπριακό - Συνομιλίες - Σύγκληση Βουλής

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Εκτακτη συνεδρία της Βουλής για συζήτηση των εξελίξεων των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη και υιοθέτηση ειδικού ψηφίσματος ζητούν οι Νέοι Ορίζοντες με ανακοίνωσή τους.

    Θεωρούν, επίσης, αναγκαίο όπως γίνει και στην Ελλάδα ειδική συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το Κυπριακό, διότι "μόνο έτσι θα δοθούν τα σωστά μηνύματα προς το εσωτερικό αλλά κυρίως προς τους Αγγλοαμερικανούς και όσους παράγοντες απεργάζονται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Τ/Κ επιχειρηματίας - Κατεχόμενα

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Οι Τ/κ εφημερίδες προβάλλουν το θέμα της διαφυγής του Τ/Κ επιχειρηματία Ελμάς Γκιουζέλγιουρτλου στις ελεύθερες περιοχές και γράφουν ότι αυτός βρίσκεται τώρα στη Ρωσία.

    Για το θέμα, ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στη Ρωσία, όπου μετέβη μέσω Λονδίνου, και πως δεν σκέπτεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα στο εγγύς μέλλον.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Λαθρομετανάστες - Επιτετραμμένος Λιβάνου

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Σήμερα αναμένεται η απάντηση των λιβανικών αρχών αναφορικά με το θέμα των 266 λαθρομεταναστών, κυρίως αραβικής καταγωγής, που έφτασαν στην Κύπρο την Τετάρτη και βρίσκονται τώρα υπό φρούρηση στο λιμάνι Λεμεσού.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο επιτετραμμένος του Λιβάνου στην Κύπρο Constantin Tabet είπε ότι ο ίδιος έχει δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές της χώρας του και σήμερα αναμένει την απάντησή τους αναφορικά με το θέμα εφαρμογής διμερούς συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για παράνομους αλλοδαπούς.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Οικολογοι - Κυπριακό - Κυβέρνηση Ενότητας

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Θεωρώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ιδιαιτέρως δραματικές και κρίσιμες, οι Οικολογοι Περιβαλλοντιστές παρεμβαίνουν και ζητούν επιστροφή της πολιτικής ηγεσίας στην Κύπρο, διάλυση της παρούσας κυβέρνησης και σύσταση Κυβέρνησης Ενότητας και Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής, ενώ έχουν ήδη αρχίσει επαφές με κόμματα και άλλες οργανώσεις για την αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των πολιτών.

    "Παράλληλα", δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία παρίσταντο και ο Κεντρικός Οργανωτικός Κυριάκος Τσιμίλλης μαζί με τη Συντονίστρια Εύη Θεοπέμπτου, "απαιτείται η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του λαού, η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και η μαζική κινητοποίηση των πολιτών".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Λαθρομετανάστες - Επεισόδια

    ΚΥΠΕ - 16/09/2000

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στο πλοίο όπου βρίσκονται υπό φρούρηση οι 266 λαθρομετανάστες αραβικής καταγωγής, όταν τους αναφέρθηκε πως θα διεξαχθεί έρευνα κατά τη μεταβίβασή τους σε μεγαλύτερο πλοίο στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού.

    Οι λαθρομετανάστες, αντιδρώντας στο θέμα της έρευνας, εξεγέρθησαν ρίχνοντας εύφλεκτο υγρό στο σώμα τους, χαράζοντας το κορμί τους με μαχαίρια και ανεβαίνοντας στα κατάρτια του πλοίου, όπου βρίσκονταν.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 16 September 2000 - 12:02:08 UTC