Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-09-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεστιβάλ Αγίας Νάπας - Παρουσίαση
  • [02] Σημίτης - Παπανδρέου - Κυπριακό
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] Υπουργός Εσωτερικών - Παράνομοι μετανάστες
  • [05] Συνάντηση για Ειρήνη στο Αφγανιστάν - Συμπεράσματα
  • [06] ΑΔΗΚ - Συνομιλίες - Κυπριακό
  • [07] Γενικός Εισαγγελέας - Διακρατική Προσφυγή
  • [08] Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [09] Υπ. Εσωτερικών - Πρέσβης Κίνας - Κυπριακό
  • [10] Κύπριοι βουλευτές - Λονδίνο - Κοινοπολιτεία
  • [11] Υπάτη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Εκκληση
  • [12] Συνομιλίες - Πρόεδρος Κληρίδης - Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ
  • [13] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες
  • [14] Εκπρόσωπος Τύπου ΓΓ ΟΗΕ - Συνομιλίες
  • [15] Πρόεδρος Κληρίδης - Συμβούλιο Ασφαλείας - Επιστολή

  • [01] (Κ) Φεστιβάλ Αγίας Νάπας - Παρουσίαση

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Το πρόγραμμα του ετήσιου φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Νάπας που διοργανώνεται από τις 22 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της Αγίας Νάπας, τα εγκαίνια του οποίου θα τελέσει ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, παρουσιάστηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στη Λευκωσία.

    Οπως δήλωσε η Δήμαρχος Αγίας Νάπας Βαρβάρα Περικλέους κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, θα γίνει ταυτόχρονα προσπάθεια όπως προβληθεί μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις και με τη διανομή διαφωτιστικού υλικού και το εθνικό μας πρόβλημα στους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν την Αγία Νάπα.

    (ΚΥΠΕ/ΧΧ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Σημίτης - Παπανδρέου - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Υψιστη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και η Ελλάδα δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο να μην προωθηθεί αυτή η λύση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, μετά από συνάντηση διαρκείας δύο ωρών που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με βάση τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Νέα Υόρκη, και το Γιουγκοσλαβικό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [03] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     374.19 (-0.62)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £21,017,522
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  1,552,621  484.50 (-0.40)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  1,173,753  273.35 ( 1.06)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    379,333  213.56 (-3.04)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  2,141,697  116.00 (-0.69)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £    686,923  269.38 (-0.99)
    Εμπορικές Εταιρείες      £    747,208  114.13 (-2.24)
    Αλλες Εταιρείες          £ 13,372,838  414.02 (-0.91)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (K) Υπουργός Εσωτερικών - Παράνομοι μετανάστες

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Δυο ενδεχόμενα εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με την προσωρινή παραμονή των παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στη Λεμεσό, μετά τη βύθιση του καραβιού που τους μετέφερε στα ανοικτά της Πάφου την περασμένη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Αναλόγως της απάντησης που αναμένει να πάρει αύριο από τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς του Λιβάνου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, οι αλλοδαποί θα μετεπιβιβασθούν σε μεγαλύτερο πλοίο και θα παραμείνουν φρουρούμενοι στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, ή θα αποβιβασθούν στην ξηρά, αν κριθεί ότι ο χρόνος παραμονής τους στην Κύπρο θα παραταθεί.

    Οπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο του με τον Πρέσβη της Κίνας Γιν Ζούο Ζιν, το γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες ξεκίνησαν από το Λίβανο αποδεικνύουν πέραν των 14 καταθέσεων που δόθηκαν χθες και άλλη μια "πολύ σημαντική" κατάθεση που δόθηκε σήμερα, από κάτοικο του Λιβάνου που βρίσκεται μαζί με τους μετανάστες και η οποία περιέχει "νέα αδιαμφισβήτητα στοιχεία".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Διακρατική Προσφυγή

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Χωρίς την παρουσία της Τουρκίας ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η ακρόαση για την Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, που αφορά πέντε βασικά κεφάλαια για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την κατοχική δύναμη.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη για να παρουσιάσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι "το Δικαστήριο αφού άκουσε τις θέσεις και την επιχειρηματολογία μας επεφύλαξε την απόφασή του επί της προσφυγής μας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Συνεχίζονται σήμερα οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό με συνάντηση που θα έχει στις 11:30 ώρα Νέας Υόρκης (18:30 ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Εξάλλου, στις 15:30 ώρα Νέας Υόρκης (22:30 ώρα Κύπρου), ο κ. ντε Σότο θα συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/MA)

    [07] (Κ) Υπ. Εσωτερικών - Πρέσβης Κίνας - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Η Κίνα υποστηρίζει ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να εξευρεθεί μέσω των συνομιλιών και να στηρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Αυτά ανέφερε ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Aiguo απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Κύπριοι βουλευτές - Λονδίνο - Κοινοπολιτεία

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στην 46η Διάσκεψη του Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στη Βρετανία μεταξύ 20 και 29 Σεπτεμβρίου.

    Πρόκειται για τους βουλευτές Χρήστο Πουγουρίδη, Αριστοφάνη Γεωργίου, Μάρκο Κυπριανού και Δημήτρη Ηλιάδη που θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη, την έναρξη της οποίας θα κηρύξει η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ και την οποία θα προσφωνήσουν ο Πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Ντον Μακίνον.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Υπάτη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Εκκληση

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Εκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη να συμβάλει και η Κύπρος, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, απευθύνει η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας διαμαρτυρίας κατά της βίας εναντίον μελών της.

    Σε ανακοίνωσή της, η UNHCR αναφέρει ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε διάφορες χώρες, θα επιδώσει επιστολή προς τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου "να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να προβληματιστούν για τις θυσίες των εργαζομένων των Ηνωμένων Εθνών σε ανθρωπιστικούς τομείς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Συνομιλίες - Πρόεδρος Κληρίδης - Ειδικός Σύμβουλος ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ 20/09/2000

    Αρχισε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Εισερχόμενος, ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν προέβη σε δηλώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 20/09/2000

    Ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Σε σύντομες δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που κράτησε πέραν της μίας ώρας, και απαντώντας σε ερώτηση εάν γνωρίζει πότε ολοκληρώνεται αυτός ο γύρος, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε: "Οχι ακόμα, με βεβαιότητα θα είναι και την ερχόμενη εβδομάδα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος Τύπου ΓΓ ΟΗΕ - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 20/09/2000

    Οι χθεσινές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο με εκπροσώπους των τριών εγγυητριών δυνάμεων ήταν μέρος της τακτικής ενημέρωσης που έχει ο κ. ντε Σότο με τις τρεις χώρες.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φρεντ Εκχαρντ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ασύνηθες σε αυτές τις συναντήσεις και αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε για αυτές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συμβούλιο Ασφαλείας - Επιστολή

    ΚΥΠΕ - 20/09/2000

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του να δράσει αποτελεσματικά για να επαναφέρει το στάτους κβο ως είχε στα Στροβίλια.

    Σε επιστολή του στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, Πρέσβη του Μάλι Μόκταρ Κουέιν, ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρεται στην ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 16 Σεπτεμβρίου και σημειώνει ότι λόγω των συνομιλιών περίμενε υπομονετικά για αρκετό χρόνο, ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να προβεί σε βήματα που θα επανέφεραν την κατάσταση στα Στροβίλια ως είχε, πριν τη μετακίνηση των τουρκικών στρατευμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 20 September 2000 - 20:46:07 UTC