Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-09-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηρωες 1974 - Ταφή λειψάνων
  • [02] Επικεφαλής διαπραγματευτικής ομάδας ΕΕ - Κυπριακό
  • [03] Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων - Συνομιλίες
  • [04] Συνομιλίες - Οι θέσεις των δύο πλευρών
  • [05] ΑΚΕΛ - ΚΠΕ - Εκδήλωση επαναπροσέγγισης
  • [06] Βουλή - Αντιπροσωπεία - ΚΣΣΕ
  • [07] Ελληνας ΥΠΑΜ - Κύπρος

  • [01] (Κ) Ηρωες 1974 - Ταφή λειψάνων

    ΚΥΠΕ 24/09/2000

    Αλλοι δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής του 1974 κηδεύονται σήμερα, μετά την αναγνώριση της ταυτότητάς τους με τη μέθοδο του DNA.

    Πρόκειται για τον Ανδρέα Αντώνη Καλογήρου, από το Ριζοκάρπασο ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 23 Ιουλίου κοντά στο Γερόλακκο και τον έφεδρο δεκανέα Νικόλα Γεωργίου από τους Τρούλλους.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [02] (Κ) Επικεφαλής διαπραγματευτικής ομάδας ΕΕ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 24/09/2000

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Λεοπόλντ Μάουρερ δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στην ένταξη της χώρας.

    Σε δηλώσεις του μετά την 60-λέπτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μάουρερ έδωσε στα Ηνωμένα Εθνη και άλλους ενδιαφερόμενους μια φιλική συμβουλή, καλώντας όλους να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά την τελική λύση του προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [03] (K) Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ 24/09/2000

    Απογοήτευση και ανησυχία για τα τεκταινόμενα στη Νέα Υόρκη εξέφρασαν αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που βρίσκονται εδώ στα πλαίσια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, μερικοί από τους οποίους μιλούν για απαράδεκτες θέσεις των Ηνωμένων Εθνών, εκτροπή του πλαισίου λύσης και ενδεχόμενο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Παράλληλα τονίζουν όμως πως θα πρέπει η Ε/κ πλευρά να δώσει μάχη, να υιοθετήσει διεκδικητική πολιτική και να εργαστεί σκληρά ώστε να επιτύχει τους στόχους της, υπογραμμίζοντας ότι εναπόκειται στη στάση της Ε/κ πλευράς να αντισταθεί και να ανατρέψει την εκτροπή που υπάρχει.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [04] (Κ) Βουλή - Αντιπροσωπεία - ΚΣΣΕ

    ΚΥΠΕ 24/09/2000

    Αντιπροσωπεία της Βουλής αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγιώτη Δημητρίου, Δώρο Χριστοδουλίδη και Τάκη Χατζηδημητρίου αναχωρεί σήμερα για το Στρασβούρεγο όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 4ου μέρους της Συνόδου 2000 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 - 29 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Συνοδου θα είναι η έκθεση του κ. Χατζηδημητρίου με θέμα την έλλειψη των υδάτινων πόρων για τη γεωργία, την τήρηση των υποχρεώσσεων και δεσμεύσεων της Κροατίας ως χώρας μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, τις πρόσφατες εξελίξεις στη Τσετσενία, την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και τη Χάρτα των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [05] (Κ) Ελληνας ΥΠΑΜ - Κύπρος

    ΚΥΠΕ 24/09/2000

    Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πρώτη σταθερή αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα σχετικά με τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, ιδίως στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό.

    Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου προς τους Έλληνες ανταποκριτές και δημοσιογράφους μετά τη λήξη των εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Εκουάν της Γαλλιας, ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης "η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε η πορεία της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που προϋποθέτει την εταιρική σχέση που πρέπει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αποτελέσει το πεδίο διαμόρφωσης ευνοϊκότερων όρων για την εξέλιξη τόσο του Κυπριακού όσο και άλλων θεμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 24 September 2000 - 12:02:11 UTC