Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας - Αρχηγός ΓΕΕΦ
  • [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κηδεία Πάλμα - Κυπριακό
  • [03] Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες
  • [04] Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Επέτειος Ανεξαρτησίας

  • [01] (Κ) Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας - Αρχηγός ΓΕΕΦ

    ΚΥΠΕ - 30/09/2000

    Η Ελλάδα συμπορεύεται σε κάθε προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα και κυρίως για το Κυπριακό, σε πλήρη αρμονική συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτριος Αποστολάκης.

    Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε τα πιο πάνω απαντώντας στον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, ο οποίος επεσήμανε ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) λειτουργεί, αναπροσαρμόζεται προς τις καταστάσεις όταν και όπως απαιτείται και ενισχύεται με την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, του ΓΕΕΦ και των Γενικών Επιτελείων των κλάδων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κηδεία Πάλμα - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 30/09/2000

    "Αυτό που χρειάζεται σ' αυτή την κρίσιμη καμπή του εθνικού μας θέματος είναι να οικοδομήσουμε την ενότητα στο εσωτερικό μας μέτωπο και να εφαρμόσουμε στην πράξη την αρχή ότι το Κυπριακό δεν προσφέρεται ούτε για κομματική ούτε για προσωπική εκμετάλλευση από κανένα", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε επικήδειο λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του ήρωα Ανδρέα Πάλμα, που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην περιοχή του Αγίου Παύλου Λευκωσίας, ο κ. Παπαπέτρου απέρριψε ισχυρισμούς περί διολίσθησης σε θέσεις συνομοσπονδίας κατά τον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, σημειώνοντας ότι στη Νέα Υόρκη "άρχισαν ουσιαστικές συζητήσεις για το Κυπριακό" και ότι οι φωνές που στρέφονται κατά της ελληνικής κυβέρνησης "προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην υπόθεση της Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες

    ΚΥΠΕ - 30/09/2000

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου επεσήμανε σήμερα τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί ο Κύπριος φορολογούμενος με εκατομμύρια λίρες σε περίπτωση που δεν δεχθεί ο Λίβανος την επιστροφή των 275 λαθρομεταναστών που βρίσκονται υπό φρούρηση στο Λιμάνι Λεμεσού, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι το θέμα θα οδηγηθεί σε αυτό το αδιέξοδο.

    Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι "υπήρξαν τις τελευταίες 15 περίπου μέρες δύο κρούσματα αρκετά ανησυχητικά για λαθρομετανάστες", επισημαίνοντας ότι το πρώτο αφορά τους 275 λαθρομετανάστες και το δεύτερο τους 30 λαθρομετανάστες, οι οποίοι "χάλασαν εσκεμμένα" τη μηχανή του πλοίου στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Επέτειος Ανεξαρτησίας

    ΚΥΠΕ - 30/09/2000

    Η λύση του Κυπριακού θα είναι δίκαιη και βιώσιμη και θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ή δεν θα υπάρξει καθόλου, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα ότι σήμερα κρίνεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας.

    Σε μήνυμά του για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι με την ενίσχυση της ενότητας μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για μια ενωμένη και δημοκρατική Κύπρο, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδο όλων των πολιτών της, Ε/Κ και Τ/Κ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 2 October 2000 - 22:00:32 UTC