Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-11-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [02] Κατεχόμενα - Ταλάτ - Πρέσβειρα Τσεχίας - Κυπριακό
  • [03] Κασουλίδης - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [04] Κατεχόμενα - Τουρκικά πολεμικά πλοία
  • [05] Τ/κ Τύπος - Ισλαμική Διάσκεψη
  • [06] ΥΠΕΞ - Ισλαμική Διάσκεψη - Κύπρος - Κατάρ
  • [07] Κατεχόμενα - Νέα κόμματα
  • [08] Κατεχόμενα - Δημοκρατικό Κόμμα
  • [09] Αυστρία - Τραίνο - Φωτιά
  • [10] Κατεχόμενα - Ψευδοβουλή - "Στρατιωτική θητεία"
  • [11] Αντιπρόσωπος Κύπρου - ΟΗΕ - Ειδική Επιτροπή

  • [01] Πρόεδρος Βουλής - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Κάποια σημεία παρουσιάστηκαν επί το καλύτερον στο τελευταίο άτυπο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) του ΟΗΕ, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι αλλάζει η βάση και η φιλοσοφία του διαλόγου, όπως αυτή τέθηκε με την εναρκτήρια δήλωση του Κόφι Ανάν στη Νέα Υόρκη, δήλωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, αναχωρώντας για την Αθήνα.

    Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι έχει σημειωθεί πρόοδος ουσιαστική προς τη σωστή κατεύθυνση στις συνομιλίες, ενώ πρόσθεσε πως αν στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ερχομένου Δεκεμβρίου υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη είτε υπό τη μορφή "αντέντουμ" είτε υπό μορφή ενσωμάτωσης της εναρκτήριας δήλωσης του ΓΓ του στη Νέα Υόρκη, τότε τίθεται και θέμα διακοπής των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [02] Κατεχόμενα - Ταλάτ - Πρέσβειρα Τσεχίας - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί εδώ και τώρα και το νησί θα πρέπει να επανενωθεί και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), δήλωσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ύστερα από συνάντησή του στα κατεχόμενα με την Πρέσβειρα της Τσεχίας στην Κύπρο Vera Jerabkova.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ δήλωσε στη συνάντηση ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών οδηγούν στο πιο πάνω συμπέρασμα.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [03] Κασουλίδης - Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Ως ένα έγγραφο που περιέχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης το κείμενο που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έδωσε στις δυο πλευρές στη Γενεύη, ενώ οι θέσεις του κ. Ανάν θεωρούνται - όπως είπε - "για τη δική μας πλευρά ικανοποιητικές", αλλά δήλωσε ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς".

    "Είναι ένα έγγραφο που περιέχει αρκετά θετικά, τα οποία πρέπει να εργασθούμε για να κατοχυρωθούν", δήλωσε ο κ. Κασουλίδης λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Πάφου χθες βράδυ ερχόμενος από τη Γενεύη, προσθέτοντας ότι "είναι ένα έγγραφο που όμως περιέχει και κάποια αρνητικά, τα οποία πρέπει να εργασθούμε για να βελτιωθούν, διότι στόχος μας και σκοπός μας σ' αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι η συνεχής βελτίωση της δικής μας θέσης".

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] Κατεχόμενα - Τουρκικά πολεμικά πλοία

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Σήμερα το πρωί αναμενόταν να αποπλεύσουν από το κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου οι τέσσερεις φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που είχαν καταπλεύσει στα πλαίσια της άσκησης "Βάρβαρος 2000", όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [05] Τ/κ Τύπος - Ισλαμική Διάσκεψη

    ΚΥΠΕ -11/11/2000

    Αρχίζει αύριο στη Ντόχα του Κατάρ η Σύνοδος Κορυφής της Ισλαμικής Διάσκεψης, στην οποία συμμετέχει και το ψευδοκράτος διά του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, υπό το καθεστώς του παρατηρητή, όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος.

    Ο κ. Ντενκτάς θα επιστρέψει από τη Ντόχα στα κατεχόμενα προτού τερματιστούν οι εργασίες της Συνόδου, λόγω των εορτασμών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [06] ΥΠΕΞ - Ισλαμική Διάσκεψη - Κύπρος - Κατάρ

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Ως "μη φιλική πράξη" χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης την άρνηση της κυβέρνησης του Κατάρ να επιτρέψει την παρουσία επίσημης αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως παρατηρητών στην Ισλαμική Διάσκεψη που πραγματοποιείται εκεί.

    Κληθείς χθες βράδυ, στο αεροδρόμιο Πάφου, να σχολιάσει την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης του Κατάρ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Τουρκία τελικά επέλεξε να παρεμποδίσει την εκεί παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, "διότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δύναμη των επιχειρημάτων μας με αντεπιχειρήματα και χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μέσα".

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [07] Κατεχόμενα - Νέα κόμματα

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Το υπό ίδρυση στα κατεχόμενα κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υιοθετεί το φιλελευθερισμό και ως πρότυπό του έχει το νεοϊδρυθέν στην Τουρκία Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, όπως ανακοίνωσε η γραμματεία του, το νέο κόμμα θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το Κόμμα της Αναγέννησης (των εποίκων) το οποίο συγχωνεύθηκε στο παρελθόν με το Δημοκρατικό.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [08] Κατεχόμενα - Δημοκρατικό Κόμμα

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Στις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιθεί το συνέδριο του Τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος για εκλογή νέου αρχηγού, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπέβαλε παραίτηση από αρχηγός του κόμματος ο Σερντάρ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [09] Αυστρία - Τραίνο - Φωτιά

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Περίπου 180 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σε τραίνο στο οποίο ξέσπασε σήμερα φωτιά, σε σήραγγα των αυστριακών Αλπεων, κοντά στο Σάλτσμπουργκ, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση διάσωσης στην οποία μετέχουν εκτός των άλλων και 13 ελικόπτερα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [10] Κατεχόμενα - Ψευδοβουλή - "Στρατιωτική θητεία"

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Η ψευδοβουλή ψήφισε το λεγόμενο "περί στρατιωτικής θητείας νόμο", σύμφωνα με τον οποίο η "θητεία" μειώνεται από τους 24 μήνες στους 18, υπό την προϋπόθεση ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε έμψυχο υλικό, όπως γράφει ο Τ/κ Τύπος.

    Οι απόδημοι Τ/Κ θα δικαιούνται να εξαγοράσουν τη λεγόμενη "θητεία" τους έναντι 4.000 λιρών Βρετανίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [11] Αντιπρόσωπος Κύπρου - ΟΗΕ - Ειδική Επιτροπή

    ΚΥΠΕ - 11/11/2000

    Το Κυπριακό παραμένει άλυτο παρά τα τόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ, λόγω της τουρκικής στάσης, τόνισε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή του ΟΗΕ Γιώργος Κασουλίδης σε ομιλία του χθες για το θέμα των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του Διεθνούς Οργανισμού.

    Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε στην ομιλία του ότι όσο η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων δεν βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η διεθνής κοινότητα ανέχεται την αδιαλλαξία και τη μη συμμόρφωση προς τα ψηφίσματα, τα προβλήματα θα παραμένουν άλυτα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 11 November 2000 - 13:02:03 UTC