Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα
  • [02] Αλβαρο ντε Σότο - Επίσκεψη
  • [03] Πρωταράς - Λαθρομετανάστες
  • [04] Πρόεδρος Βουλής - "Αγιος Αμβρόσιος" - Χαιρετισμός
  • [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Χαιρετισμός - "Αγιος Αμβρόσιος"
  • [06] Εξωτερικό Εμπόριο - Στατιστική - Σεπτέμβριος- Ιανουάριος
  • [07] Παγκόσμια Ενωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών - Ψηφίσματα
  • [08] Αλβαρο ντε Σότο - Αφιξη - Δηλώσεις (1)

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Ισόπαλο 2 - 2 έληξε το χθεσιδοβραδινό λευκωσιάτικο ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού, που διεξήχθη στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

    Στους άλλους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    ΑΕΛ - Παραλίμνι 1 - 0 ΑΕΚ - Δόξα 3 - 0

    ΑΕ Πάφος - Νέα Σαλαμίνα 2 - 0 Εθνικός Αχνας - Αρης 6 - 1

    Η δέκατη αγωνιστική συμπληρώνεται σήμερα με το ντέρμπι Ανόρθωση - Απόλλωνας στο στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος" και την αναμέτρηση Διγενής - Ομόνοια στο "Μακάρειο Στάδιο".

    Οι σημερινοί αγώνες αρχίζουν στις 2.30.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/MA)

    [02] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο φθάνει στις 14:00 σήμερα στην Κύπρο για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών στη Λευκωσία, μετά από συναντήσεις που είχε στο Παρίσι, την Αθήνα και την Αγκυρα, υπό το φως των απειλών της τουρκικής πλευράς σχετικά με τη συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Τη Δευτέρα το πρωί, στις 08:30, ο αξιωματούχος των ΗΕ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και στις 14:30 θα έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΙΤΣ)

    [03] (Κ) Πρωταράς - Λαθρομετανάστες

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Τριανταπέντε λαθρομετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν γύρω στις 11 χθες το βράδυ στα νοτιοανατολικά παράλια της Κύπρου εντοπίστηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και συνελήφθησαν από την Αστυνομία ενώ περιπλανούνταν στην περιοχή του Πρωταρά.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας οι λαθρομετανάστες, Ιρακινοί και Κούρδοι στην καταγωγή, τελούν υπό κράτηση. Εφθασαν στην Κύπρο με ψαρόβαρκα και ανάμεσα τους βρίσκονται δυο γυναίκες και εννιά παιδιά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - "Αγιος Αμβρόσιος" - Χαιρετισμός

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Πρώτιστο καθήκον όλων σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η άμεση αναζήτηση μιας βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης αλλά και μακροπρόθεσμης στρατηγικής και πορείας, που τελικά θα οδηγήσει σε μια εθνικά αποδεκτή, αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού σε σημερινό του χαιρετισμό κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε το σωματείο "Αγιος Αμβρόσιος" στο οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς.

    Στο χαιρετισμό του κ. Κυπριανού, που διαβάστηκε από το βουλευτή του ΔΗΚΟ Ανδρέα Μουσιούττα, επισημαίνεται ότι "σε αυτή τη διαδικασία, ούτε έμμονες ιδέες χωρούν, ούτε ψευδαισθήσεις επιτρέπονται ούτε εγωισμοί και πείσματα δικαιολογούνται", διότι "το μέλλον του τόπου είναι υπόθεση όλων των πολιτικών παρατάξεων και ολόκληρου του λαού".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Χαιρετισμός - "Αγιος Αμβρόσιος"

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Στόχος του αγώνα μας είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος της επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλάυκος Κληρίδης σε χαιρετισμό του στην αντικατοχικη εκδήλωση που πραγματοποίησε το προσφυγικό σωματείο "Αγιος Αμβρόσιος" στο οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς.

    Στο χαιρετισμός του, που διάβασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, ο Πρόεδρος Κληρίδης ευχήθηκε όπως αυτή η εκδήλωση να είναι η τελευταία που πραγματοποιείται στη μοιρασμένη Κύπρο, τη μόνη μοιρασμένη χώρα της Ευρώπης, και οι επόμενες που θα πραγματοποιηθούν να έχουν γιορταστικό χαρακτήρα για την επανένωση της πατρίδας μας.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Εξωτερικό Εμπόριο - Στατιστική - Σεπτέμβριος- Ιανουάριος

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Στα 1.714,2 εκατομμύρια λίρες ανήλθαν οι συνολικές εισαγωγές αγαθών που πραγματοποίησε η Κύπρος κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2000, σε σύγκριση με 1.398,9 εκατομμύρια που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που αναφέρει ότι το 51,9 % των εισαγωγών αυτών προέρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες μας προμήθευσαν με προϊόντα αξίας 890,4 εκατομμυρίων λιρών.

    Kατά την ίδια περίοδο οι εξαγωγές της Κύπρου αυξήθηκαν στα 457,9 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με 408,1 εκατομμύρια που ήταν κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 1999. Tο 52,6 % αυτών των εξαγωγών ή προϊόντα αξίας 90,4 εκατομμυρίων λιρών απορρόφησαν χώρες της ΕΕ ενώ το 25 % ή εμπορεύματα αξίας 42,9 εκατομμυρίων λιρών εξήχθη στις αραβικές χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/MA)

    [07] (Κ) Παγκόσμια Ενωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών - Ψηφίσματα

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Αντιπρόσωποι σοσιαλιστικών νεολαιών προερχόμενοι από 90 χώρες, που συναντήθηκαν στην Λάρνακα, εξέφρασαν την άποψη ότι στην Κύπρο, όπως και στην Μέση Ανατολή, δοκιμάζεται η δυνατότητα της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη και υποστήριξαν λύση του Κυπριακού βασισμένη στις αρχές, στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Σε ψήφισμα για το Κυπριακό που υιοθέτησαν μετά το πέρας τριήμερης συνάντησής τους στην Κύπρο, 150 περίπου μέλη 125 οργανώσεων νεολαίας, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο της Διεθνούς Ενωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY), σημειώνουν πως η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποβεί προς όφελος όλων των πολιτών της Κύπρου και καλωσορίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η νεότερη γενιά των Ε/Κ και των Τ/Κ για επικοινωνία.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Αφιξη - Δηλώσεις (1)

    ΚΥΠΕ - 03/12/2000

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο επανέλαβε σήμερα την πρόσκληση του Κόφι Ανάν για συνέχιση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, στη Γενεύη στο τέλος Ιανουαρίου, όμως δήλωσε πως υπάρχει αρκετός χρόνος και δεν αναμένει τώρα την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

    Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. ντε Σότο ανέφερε μάλιστα πως το θέμα αυτό δεν βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη των επαφών του και είπε ότι ήρθε στην Κύπρο για να δει πώς οι δύο πλευρές βλέπουν την κατάσταση και να συζητήσει, εάν το επιθυμούν, θέματα ουσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 3 December 2000 - 13:12:04 UTC