Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις - ΕΕ
  • [02] Οικολόγοι/Περιβαλλοντιστές - Ανθρώπινα δικαιώματα
  • [03] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ΝΕΔΗΚ - Συνέδριο
  • [04] Κύπρος - Σουδάν - Νέος Πρέσβης
  • [05] Πρόταση ΕΕ - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
  • [06] Κυπριακό - Ενημέρωση Συμβουλίου Ασφαλείας
  • [07] ΑΚΕΛ - Συνέδριο - Κ.Ε.

  • [01] (Κ) Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Δεν κατέληξαν τελικά χθες σε συμφωνία επί των θεσμικών μεταρρυθμίσεων οι ηγέτες των 15 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), και έτσι παρατείνονται για μία ακόμη μέρα οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Νίκαια, με την κατάθεση νέας πρότασης από τη γαλλική προεδρία, με στόχο να εξευρεθεί ένας κοινά αποδεκτός συμβιβασμός.

    Οπως ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη αργά χθες το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ουμπέρτ Βεντρίν, το Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου σήμερα το πρωί, επισημαίνοντας ότι οι διαφωνίες που εκφράστηκαν δεν αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην κατάληξη σε συμφωνία και ότι η διαδικασία προχωρεί προς τη σύγκλιση απόψεων των 15.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Οικολόγοι/Περιβαλλοντιστές - Ανθρώπινα δικαιώματα

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Η καθολική και χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε περίπτωση είναι πάγια πολιτική προσέγγιση του Κινήματος των Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα με την ευκαιρία της σημερινής 52ης επετείου από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οπως τονίζει το Κίνημα, "η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά, κατά το δοκούν και κατά περίπτωση", τονίζοντας ότι κάθε άλλη προσέγγιση "είναι ανεπαρκής και επικίνδυνη".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ΝΕΔΗΚ - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Στο εθνικό θέμα, στην εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, αλλά και σε εσωτερικά θέματα, όπως την καταπολέμηση της αναξιοκρατίας και το ρόλο της νεολαίας στο μέλλον του τόπου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Τάσσος Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ).

    Αναφερόμενος στο κείμενο της εταιρικής σχέσης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αυτό ούτε βελτιώνει, ούτε επιβαρύνει τα πορίσματα του Ελσίνκι, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της αναξιοκρατίας διαβεβαίωσε τη νεολαία του ΔΗΚΟ ότι το κόμμα θα καταπολεμήσει με πάθος κάθε περίπτωση αδικίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΝΕΔΗΚ στη χάραξη του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Κύπρος - Σουδάν - Νέος Πρέσβης

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Την πλήρη υποστήριξη του Σουδάν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Omar Hasan El Bashir στο νέο Πρέσβη της Κύπρου στο Χαρτούμ με έδρα το Κάιρο Δημήτρη Δρουσιώτη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση της Κύπρου στον κ. Bashir για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον της χώρας του στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

    Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σεβασμό και εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του διεθνούς οργανισμού για την Κύπρο, ο Πρόεδρος του Σουδάν είπε ότι η χώρα του "τάσσεται υπέρ μια δίκαιης λύσης του Κυπριακού, που να διασφαλίζει την ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόταση ΕΕ - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Τροποποιημένη πρόταση υπέβαλε η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για συζήτηση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσον αφορά τη σύνθεση της Ευρωβουλής και τις ψήφους της κάθε χώρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χωρίς να διαφοροποιείται η αρχική πρόταση για την Κύπρο, που προνοούσε έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τρεις ψήφους στο Συμβούλιο.

    Σύμφωνα με τη νέα πρόταση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία λαμβάνει 99 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, αντί 94 που ήταν η αρχική πρόταση, ενώ η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία παίρνουν από 74 έδρες, αντί 71.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/MM)

    [06] K) Κυπριακό - Ενημέρωση Συμβουλίου Ασφαλείας

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Ενώ αύριο ενημερώνονται τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις θέσεις και απόψεις των ενδιαφερομένων μερών για το Κυπριακό, και ειδικά της Ε/κ και της Τ/κ πλευράς, τα Ηνωμένα Εθνη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εναποθέτουν πολλές ελπίδες για συνέχιση των συνομιλιών στην Αγκυρα, ιδιαίτερα μετά την υιοθέτηση της εταιρικής σχέσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

    Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει προσθήκη στην έκθεση για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που λήγει τα μεσάνυκτα της 15 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να ακούσει τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων, της Κυπριακής Δημοκρατίας, των τριών εγγυητριών δυνάμεων και της Τ/κ πλευράς πριν πάρει οποιαδήποτε τελική απόφαση επί του θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    [07] (Κ) ΑΚΕΛ - Συνέδριο - Κ.Ε.

    ΚΥΠΕ - 10/12/2000

    Εξελέγησαν τα 100 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ σε ψηφοφορία που έγινε στο 19ο Συνέδριο του κόμματος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 1148 αντιπρόσωποι, με έγκυρα ψηφοδέλτια 1124 και 24 άκυρα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 10 December 2000 - 13:02:06 UTC