Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Βαθμολογία
  • [02] Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα - Βαθμολογία
  • [03] Οικολόγοι - Βόμβες ουρανίου
  • [04] Πρωθυπουργός Ιρλανδίας - Συνέντευξη
  • [05] Γκιουρέλ - Προσάρτηση - Διαμαρτυρίες
  • [06] ΔΗΣΥ - Αριστίνδην υποψήφιοι

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    KYΠΕ - 08/01/2001

    Η ΑΕΛ και ο Ολυμπιακός νίκησαν χθες το ΑΠΟΕΛ και τον Εθνικό Άχνας αντίστοιχα με 1 - 0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Στο Σαββατιάτικο ντέρμπι η Ομόνοια επικράτησε του Απόλλωνα με 4 - 2 στο Νέο ΓΣΠ και μαζί με την ΑΕΛ πλησίασε στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Ανόρθωση, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1 - 1 στην Περιστερώνα από τη Δόξα.

    Στους άλλους αγώνες σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν η ΑΕΚ, και η ΑΕ Πάφος επί της Νέας Σαλαμίνας και του Άρη με 2 - 1, και 2 - 0 αντίστοιχα, ενώ η Ένωση Νέων Παραλιμνίου επιβλήθηκε στην έδρα της του Διγενή Μόρφου 2 - 1.

    Στη βαθμολογία προηγείται η Ανόρθωση με 29 βαθμούς και ακολουθούν η ΑΕΛ και η Ομόνοια με 27, ο Ολυμπιακός με 25, η ΑΕΚ με 24, ο Απόλλωνας με 22, ο Εθνικός Άχνας και το ΑΠΟΕΛ με 17, η ΑΕ Πάφος με 16, η Δόξα Κατωκοπιάς με 15, η Νέα Σαλαμίνα με 13, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 11, ο Διγενής Μόρφου με 5 και ο Άρης με 1 βαθμό.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    ΚΥΠΕ - 08/01/2001

    Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Καλαθοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε ψες της Ομόνοιας με 95 - 64.

    Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Κεραυνός - Αχιλλέας Καϊμακλίου 87 - 68 ΠΑΕΕΚ Κερύνειας - Απόλλωνας 63 - 98 ΕΝΑΔ - Παναθηναϊκός 103 - 102 ΑΕΛ - Αχιλλέας Αγρού 114 - 79

    Ο αγώνας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με την ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.

    Στη βαθμολογία προηγείται ο Κεραυνός και η ΑΕΛ με 32 βαθμούς και ακολουθούν το ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας με 31, η ΑΕΚ με 25, ο Αχιλλέας Καϊμακλίου με 24, ο Αχιλλέας Αγρού, η Ομόνοια και ο Παναθηναϊκός με 23, η ΕΝΑΔ με 22, η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας με 19 και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 17 βαθμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Οικολόγοι - Βόμβες ουρανίου

    KYΠΕ - 08/01/2001

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των στρατιωτών του ΝΑΤΟ από τις βόμβες εξασθενημένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Γιουγκοσλαβίας, υπενθυμίζει τις επιπτώσεις από τη χρησιμοποίηση της ραδιενέργειας σε στρατιωτικές εφαρμογές.

    Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι "οι επιπτώσεις από τη χρήση τέτοιων βομβών είχαν γίνει γνωστές από την εποχή της επίθεσης κατά του Ιράκ", αφού χιλιάδες στρατιώτες της επιχείρησης της "Καταιγίδας της Ερήμου" έχουν επηρεαστεί από τη ραδιενεργό ρύπανση που προκαλούν αυτά τα όπλα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [04] (K) Πρωθυπουργός Ιρλανδίας - Συνέντευξη

    ΚΥΠΕ - 08/01/2001

    Η Ιρλανδία, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα επόμενα δύο χρόνια, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μπέρτι Αχέρν, εκφράζοντας παράλληλα τη θερμή υποστήριξη του Δουβλίνου στην ειρηνευτική διαδικασία των ΗΕ και την ευχή ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί σύντομα και θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος προς την κατεύθυνση λύσης.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα, ο κ. Αχέρν είπε πως θεωρεί την προοπτική της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση κίνητρο και ευκαιρία για μια σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και επανέλαβε τη θέση ότι η λύση δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Γκιουρέλ - Προσάρτηση - Διαμαρτυρίες

    ΚΥΠΕ - 08/01/2001

    Ο Τούρκος Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Σιουκρού Σινά Γκιουρέλ διέψευσε τις πληροφορίες ότι το ψευδοκράτος θα ενοποιηθεί με την Τουρκία και θα καταστεί ο 82ος νομός της.

    Οπως είπε, το σχέδιο δράσης δεν αποσκοπεί στην ενοποίηση αλλά πρόκειται για μέτρα που θα ληφθούν για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των κατεχομένων, που δεν είναι καλή λόγω των επιβαλλόμενων σε αυτά εμπάργκο, όπως υποστήριξε.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) ΔΗΣΥ - Αριστίνδην υποψήφιοι

    ΚΥΠΕ – 08/01/2001

    Οι αριστίνδην υποψήφιοι θα είναι γνωστές προσωπικότητες, οι οποίες θα τηρούν τις θέσεις του κόμματος, ενώ αν πρόκειται περί συνεργασιών τότε οι υποψήφιοι θα τηρούν το κοινό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

    Οπως είπε, τα ονόματα των αριστίνδην υποψηφίων θα ανακοινωθούν δέκα ημέρες προ της εκλογικής συνέλευσης του ΔΗΣΥ, που θα γίνει στις 9-10 Μαρτίου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 8 January 2001 - 14:02:04 UTC