Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-02-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακές Αερογραμμές - Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [02] Υπουργός Παιδείας - Ευρωπαϊκό Ετος Γλωσσών 2001
  • [03] Κύπριοι Γιατροί - Ινδία - Σεισμόπληκτοι
  • [04] Kακουργιοδικείο - Υπόθεση Τέκογουλ
  • [05] Τάσσος Παπαδόπουλος - Σουηδία - Πρόεδροι Επ. Εξωτερικών
  • [06] ΥΠΕΞ Αλγερίας - Επίσημη επίσκεψη
  • [07] Μετακίνηση διυλιστηρίων - Υπογραφή συμφωνίας
  • [08] Λαθρομετανάτες - Κράτηση - Εκπρόσωπος Βάσεων
  • [09] Ευρωβουλή - Ξαρχάκος - Ψευδοκράτος
  • [10] Ολομέλεια Βουλής - Συζήτηση για Μπελ

  • [01] (K) Κυπριακές Αερογραμμές - Ολυμπιακή Αεροπορία

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν υποβάλει μια πολύ σοβαρή πρόταση για συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και πεποίθηση της Διοίκησης της εταιρείας είναι ότι αυτή διεκδικεί με αξιώσεις την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ολυμπιακής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής.

    Χθες, ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων από οργανισμούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι Κυπριακές Αερογραμμές υπέβαλαν τη μη δεσμευτική πρόταση - σχέδιο τους για έλεγχο της Ολυμπιακής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Ευρωπαϊκό Ετος Γλωσσών 2001

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Εξέταση γλωσσομάθειας της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας θα εφαρμοστεί από φέτος στην πρώτη Λυκείου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Ετους Γλωσσών 2001, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με την ενεργό συμμετοχή της UNESCO, ως επίσης και του Συνεδρίου για τη διδασκαλία των γαλλικών στην τρίτη χιλιετηρίδα.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης όσοι επιτυγχάνουν στην κατοχή της γλώσσας σε επίπεδο επικοινωνίας μέσα από την εξέταση αυτή, δεν θα υποχρεώνονται να συνεχίζουν τη μάθηση της γλώσσας, ενώ όσοι αποτύχουν στην εξέταση σε οποιαδήποτε από τις δύο γλώσσες, θα συνεχίζουν την εκμάθηση της γλώσσας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Κύπριοι Γιατροί - Ινδία - Σεισμόπληκτοι

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Για την Ινδία αναχωρεί τη Δευτέρα το πρωί πολυμελής ομάδα Κυπρίων γιατρών - εθελοντών για να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του καταστροφικού σεισμού, που έπληξε τη χώρα την περασμένη βδομάδα.

    Όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η γιατρός Ελένη Θεοχάρους, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου στην Κύπρο, η κυπριακή αποστολή θα προσφέρει βοήθεια σε νοσοκομεία, όπου υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό, και θα μεταφέρει φάρμακα στις σεισμόπληκτες περιοχές.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [04] (K) Kακουργιοδικείο - Υπόθεση Τέκογουλ

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Τουρκοκύπριου Ομέρ Γκαζί Τέκογουλ.

    Η διαδικασία θα συενχιστεί την προσεχή Δευτέρα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Σουηδία - Πρόεδροι Επ. Εξωτερικών

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ένταξη των χωρών που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις, αποτελούν ύψιστη πολιτική προτεραιότητα και θα τονώσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις υποψήφιες χώρες, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Μιλώντας στη Στοκχόλμη σε συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ και των υπό ένταξη χωρών, που πραγματοποιείται υπό τη σουηδική προεδρία, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου τυγχάνει της καθολικής υποστήριξης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [06] (Κ) ΥΠΕΞ Αλγερίας - Επίσημη επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Φθάνει αύριο το βράδυ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Abdelaziz Belkhadem, για συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

    Το Σάββατο το πρωί ο Αλγερινός Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη και ακολούθως επίσημες συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά το πέρας των οποίων θα δοθεί διάσκεψη Τύπου.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Μετακίνηση διυλιστηρίων - Υπογραφή συμφωνίας

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη και του Δημάρχου Λάρνακας Γιώργου Λυκούργου θα υπογραφεί αύριο στις 9:30 το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας η συμφωνία μετακίνησης των διυλιστηρίων στο Βασιλικό.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ρολάνδης, η συμφωνία θα υπογραφεί από τον ίδιο και τον κ. Λυκούργο και ο χώρος όπου βρίσκονται σήμερα τα διυλιστήρια θα παραδοθεί στις Αρχές της Λάρνακας το 2012.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Λαθρομετανάτες - Κράτηση - Εκπρόσωπος Βάσεων

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης των δύο λαθρομεταναστών, που συνελήφθησαν από την Κυπριακή Αστυνομία και προσήχθαν ενώπιον του Δικαστηρίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ τα άλλα 15 άτομα που φέρονται να ήταν μαζί με τους δύο συνεχίζουν να βρίσκονται σε κλειστό χώρο εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, όπου τους παρέχεται τροφή και άλλα χρειώδη.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Ρομπ Νιντ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αύριο θα ληφθούν αποφάσεις για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με την Κυπριακή Αστυνομία, ενώ σήμερα λήφθησαν καταθέσεις από τα 15 αυτά άτομα ώστε να εξακριβωθεί από πού και πώς ήλθαν στην Κυπρο και σε ποιό σημείο του νησιού αποβιβάστηκαν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Ευρωβουλή - Ξαρχάκος - Ψευδοκράτος

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Την ακύρωση επίσημης επίσκεψης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες και μάλιστα με κοινοτικά χρήματα, "πανεπιστημιακών" προερχόμενων από το ψευδοκράτος του Ντενκτάς, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Ξαρχάκος με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Στην επιστολή ο Ελληνας Ευρωβουλευτής επικαλείται την έκδοση του "Προγράμματος Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης" (European Union Visitors Programme), στην οποία αναφέρεται ότι η κ. Γκιουρέλ και ο Οζντεσέρ από την "Κύπρο" που διδάσκουν σε "πανεπιστήμια" της Αμμοχώστου και της κατεχόμενης Λευκωσίας αντίστοιχα, θα επισκεφθούν επίσημα τα όργανα της ΕΕ με έξοδα του κοινοτικού προϋπολογισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)

    [10] (Κ) Ολομέλεια Βουλής - Συζήτηση για Μπελ

    ΚΥΠΕ - 01/02/2001

    Η Βουλή δεν ενέκρινε σήμερα την πρόταση για αποδέσμευση των κονδυλίων για αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Μπελ για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

    Μετά από τρίωρη συζήτηση, 26 βουλευτές από το ΔΗΣΥ, τους ΕΔΗ και το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, καθώς και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νίκος Μουσιούτας, ψήφισαν υπέρ της πρότασης, 26 από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης και ο Ανδρέας Φιλίππου, ψήφισαν κατά της πρότασης ενώ ένας βουλευτής, ο Χρίστος Ρότσας του ΔΗΣΥ, τήρησε αποχή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 1 February 2001 - 19:46:23 UTC