Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-02-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Εργασίας - Ολλανδική Αντιπροσωπεία - Συνάντηση
  • [02] Κύπριος Πρέσβης - Δομινικανή Δημοκρατία - Διαπιστευτήρια
  • [03] Eπίσκεψη Πρώτου Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Ρωσίας
  • [04] Αμυνα - Πιερής Κουτσόφτας - Δωρεά
  • [05] ΑΚΕΛ - Μόλδοβα - Εκλογές - Μήνυμα
  • [06] Υπουργός Συγκοινωνιών - Ελευθεροποίηση αερομεταφορών
  • [07] Πάφος - "Nabucco" - "Ζορμπάς ο Ελληνας" - Εργασίες

  • [01] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Ολλανδική Αντιπροσωπεία - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Η Ολλανδία θα είναι η τέταρτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την οποία η Κύπρος θα συνάψει διμερή συμφωνία για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ολλανδίας.

    "Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δοθεί ευκαιρία για να υπογραφεί η συμφωνία με την Ολλανδία μεταξύ των δύο αρμόδιων Υπουργών", είπε ο κ. Μουσιούττας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Κύπριος Πρέσβης - Δομινικανή Δημοκρατία - Διαπιστευτήρια

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Η Δομινικανή Δημοκρατία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κύπρο σε όλα τα διεθνή βήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Hipolito Mejia Dominguez, δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Κύπριου Πρέσβη στο Μεξικό Αντώνη Τουμαζή.

    Ο κ. Mejia εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη έμφαση στον εμπορικό και ναυτιλιακό τομέα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Eπίσκεψη Πρώτου Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Ρωσίας

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Εφθασε σήμερα στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη ο Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δρ Aleksei V. Ulyukaev.

    Η επίσκεψη του Δρα Ulyukaev, o οποίος ήρθε στην Κύπρο επικεφαλής αντιπροσωπείας ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, εντάσσεται στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών της Δεύτερης Συνόδου της Κυπρο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για συνεργασία στον οικονομικό τομέα.

    (KYΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Αμυνα - Πιερής Κουτσόφτας - Δωρεά

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Ως παράδειγμα φιλοπατρίας και ενίσχυσης του απελευθερωτικού αγώνα και το οποίο θα πρέπει να το γνωρίσει και να το μιμηθεί ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας Τάκης Χατζηδημητρίου την πράξη του συγγραφέα και ποιητή Πιερή Γεωργίου Κουτσόφτα, ο οποίος δώρισε σήμερα στο Υπουργείο Αμυνας τις πρώτες 1.000 λίρες που εισέπραξε από την πώληση της ποιητικής του συλλογής.

    Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε τον κ. Κουτσόφτα ότι τα χρήματα αυτά θα τύχουν καλής διαχείρισης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) ΑΚΕΛ - Μόλδοβα - Εκλογές - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα στον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Δημοκρατίας του Μόλδοβα Βλάντιμιρ Βορόνιν για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές για το κοινοβούλιο.

    "Το γεγονός ότι το εκλογικό σώμα έδωσε στο Κόμμα των Κομμουνιστών ένα τόσο μεγάλο ποσοστό στις εκλογές δείχνει την απαίτηση του λαού για θετική αλλαγή, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλει το κόμμα σας", αναφέρεται στο μήνυμα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Ελευθεροποίηση αερομεταφορών

    KYΠΕ - 27/02/2001

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για έναρξη προγραμματισμένων πτήσεων προς και από την Κύπρο σε σημεία που δεν εξυπηρετούνται επί του παρόντος από τις Κυπριακές Αερογραμμές.

    Μιλώντας απόψε σε συζήτηση με θέμα "Το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών σε ένα πλήρως ελευθεροποιημένο περιβάλλον", που διοργάνωσε το παράρτημα στην Κύπρο της οργάνωσης "Βασιλική Αεροναυτική Κοινωνία", ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι ήδη έχει δοθεί άδεια σε πέντε αερογραμμές, πέραν των Κυπριακών Αερογραμμών και της Γιουροσύπρια, για να λειτουργήσουν σαν αερογραμμές ναυλωμένων ή και προγραμματισμένων πτήσεων και πως ήδη τον τελευταίο χρόνο μια από αυτές τις αερογραμμές πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις από το εξωτερικό προς την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Πάφος - "Nabucco" - "Ζορμπάς ο Ελληνας" - Εργασίες

    ΚΥΠΕ - 27/02/2001

    Εχουν ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για τις παραστάσεις της όπερας του Giusseppe Verdi "Nabucco" και του μπαλέτου "Ζορμπάς ο Ελληνας" του Μίκη Θεοδωράκη, ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Πάφου Φειδίας Σαρίκας, στην παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Οπερας της Πολωνίας.

    Ο κ. Σαρίκας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας "Pafos Aphrodite Festival Cyprus", τόνισε τη σημασία της παρουσίας στην Πάφο του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Teatr Wielki Jersy Bojar, του σκηνοθέτη της όπερας "Nabucco" Marek Grzesinski και του διάσημου ανά το παγκόσμιο σκηνογράφου Andrei Majewski.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 27 February 2001 - 18:46:03 UTC