Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο "Σαπόρτα" - Ηττα Κεραυνού
  • [02] Βρετανικές Βάσεις - Παράνομοι μετανάστες
  • [03] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Εθνικές ομάδες
  • [04] Τουρκία - Πρέσβης Αλβανίας - Ψευδοκράτος
  • [05] ΥΠΕΞ - Ιράν
  • [06] Ευρωβουλή - Επιτροπή Δικαιωμάτων Πολιτών - Κύπρος
  • [07] Κύπριος βουλευτής - Κοινοπολιτεία

  • [01] Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο "Σαπόρτα" - Ηττα Κεραυνού

    ΚΥΠΕ 28/02/2001

    Ηττήθηκε χθες βράδυ στο γήπεδό του ο Κεραυνός Στροβόλου από την ισπανική Παμέσα Βαλένθια με 69 - 74 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου "Σαπόρτα".

    Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία, όπου οι πιθανότητες της κυπριακής ομάδας να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα θεωρούνται περιορισμένες, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο κατά την οποία η Βαλένθια βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, κατέχοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος.

    Στο μεταξύ, στον εξ αναβολής αγώνα μεταξύ των ομάδων Αχιλλέα Καϊμακλίου και Απόλλωνα Λεμεσού για τη πρώτη φάση των αγώνων κατάταξης του κυπριακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, που έγινε χθες βράδυ στην Παλλουριώτισσα, νικητής ήταν ο Απόλλωνας με 71 - 64.

    Στους άλλους αγώνες κατάταξης η ΑΕΛ είχε κερδίσει στη Λευκωσία την Ομόνοια με 89-87 και ο Κεραυνός εκτός έδρας τον Αγρό με 84-65.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] Βρετανικές Βάσεις - Παράνομοι μετανάστες

    ΚΥΠΕ 28/02/2001

    Ομάδα παράνομων μεταναστών, αποτελούμενη από πέντε Ιρακινούς, εντόπισαν αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων στις 3:20 σήμερα το πρωί στο δρόμο που συνδέει τη Δεκέλεια και το Δασάκι Αχνας και πλησίον του χωριού Ξυλοτύμβου.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της κυπριακής Αστυνομίας, οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στον αστυνομικό σταθμό των Βάσεων και ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι ήλθαν παράνομα από το Ιράκ στις 26 Φεβρουαρίου και ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας 25 ατόμων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Εθνικές ομάδες

    ΚΥΠΕ - 28/2/2001

    Την Τετάρτη, 7 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Κύπρου.

    Ομόνοια και Απόλλωνας θα συναντηθούν στο νέο ΓΣΖ στη Λάρνακα λόγω της τιμωρίας της έδρας της Ομόνοιας από τα επεισόδια στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημιτελικό αγώνα ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα θα συγκρουστούν στο ΓΣΠ στη Λευκωσία. Και οι δύο αγώνες θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 11 Απριλίου.

    Στο μεταξύ, στις 3.30 σήμερα το απόγευμα η Εθνική Κύπρου Ανδρών συναντάται στο νέο ΓΣΖ με την Εθνική Ουκρανίας, για το μικρό τελικό στο πλαίσιο του 5ου διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά που οργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσαφαίρου.

    Η Κύπρος ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 2-1 και η Ουκρανία από τη Ρουμανία με 1-0.

    Στις 6 το απόγευμα στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί ο τελικός του τουρνουά με αντίπαλες τις εθνικές ομάδες της Ρουμανίας και της Λιθουανίας.

    Η Κύπρος φιλοξενεί σήμερα και έναν άλλο διεθνή φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στις 7 απόψε στο στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος" διεξάγεται αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Πολωνίας και της Ελβετίας, οι οποίες προετοιμάζονται στην Κύπρο ενόψει διεθνών υποχρεώσεων τους.

    Στο μεταξύ , σε χθεσινό αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων, η Εθνική Κύπρου ηττήθηκε στη Γερμασόγεια από την Εθνική Σλοβακίας με 3-1. Το επόμενο παιγνίδι της Εθνικής Κύπρου Παίδων θα είναι εκτός έδρας, με την Ελβετία, στις 14 Μαρτίου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [04] Τουρκία - Πρέσβης Αλβανίας - Ψευδοκράτος

    ΚΥΠΕ - 28/2/2001

    Ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Αγκυρα Ντασνόρ Ντερβίσι δήλωσε ότι η Αλβανία δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος Ντενκτάς γιατί "δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος και δεν έχει τέτοια δύναμη".

    Ο κ. Ντερβίσι, όπως γράφουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, παρέστη σε διάλεξη σε πανεπιστήμιο της Αγκυρας με θέμα "Η βαλκανική πολιτική και οι σχέσεις με την Τουρκια" και, απαντώντας σε ερώτηση γιατί η Αλβανία δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, απάντησε αντιστρέφοντας την ερώτηση και ζητώντας να μάθει γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.

    [05] ΥΠΕΞ - Ιράν

    ΚΥΠΕ - 28/2/2001

    Προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη αναμένεται να διαβιβάσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στον Πρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί, με τον οποίο θα συναντηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

    Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη και αξιωματούχους της Τράπεζας Αναπτύξεως, θα συναντηθεί επίσης με τον Ιρανό ομόλογό του Καμάλ Καράζι και θα δώσει διάλεξη στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στην Τεχεράνη, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [06] Ευρωβουλή - Επιτροπή Δικαιωμάτων Πολιτών - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 28/2/2001

    Στις εργασίες της συνεδρίας της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών και Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έλαβε χθες μέρος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της κυπριακής Βουλής Παναγιώτης Δημητρίου μαζί με τους συναδέλφους από τις άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες.

    Θέμα συζήτησης στη συνεδρία ήταν ο ευρωπαϊκός χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης και η αξιοποίηση του κοινοτικού κεκτημένου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΓΠ)

    [07] Κύπριος βουλευτής - Κοινοπολιτεία

    ΚΥΠΕ - 28/2/2001

    Ο βουλευτής Δημήτρης Ηλιάδης μεταβαίνει αύριο στο Λονδίνο όπου θα συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής του νέου Γενικού Γραμματέα του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2001, σημερινή ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 28 February 2001 - 13:12:03 UTC