Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφθώδης πυρετός - Κτηνιατρικές Υπηρεσίες - Μέτρα
  • [02] Αριστοτέλους - Διάσκεψη - Γεωπολιτικό Σκηνικό
  • [03] "Δίκη" - Πανίκος Τζιακούρμας
  • [04] Σοσιαλδημοκράτες - ΚΕΑ - Συνεργασία
  • [05] Κυπριακό Ναυτιλιακό Συμβούλιο - Γενική Συνέλευση
  • [06] Υπουργός Εμπορίου - Αμερικανικό Πανεπιστήμιο
  • [07] Κύπρος - Ευρωπαϊκή συνεργασία
  • [08] Κύπρος - Σύμβαση - Τρομοκρατία

  • [01] (Κ) Αφθώδης πυρετός - Κτηνιατρικές Υπηρεσίες - Μέτρα

    ΚΥΠΕ - 02/03/2001

    Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να προλάβουν την εμφάνιση κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ενώ συνεργάζονται πλήρως και με τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων και τους συνδέσμους των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι διατηρούν επαφή με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του ψευδοκράτους, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εισαγωγές οποιωνδήποτε μολυσμένων ζωικών προϊόντων από το Ηνωμένο Βασίλειο και να παραμείνει "καθαρό" ολόκληρο το νησί.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Ορφανίδης, οι επιβάτες που έρχονται αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να περάσουν πάνω από αντισηπτικό στρώμα, το οποίο στρώνεται μπροστά από τη σκάλα καθόδου από το αεροπλάνο και ενημερώνονται, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, ότι πρέπει να παραδίδουν στους τελωνειακούς υπαλλήλους, κατά την άφιξή τους, τυχόν τρόφιμα ζωικής προέλευσης που μεταφέρουν.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Αριστοτέλους - Διάσκεψη - Γεωπολιτικό Σκηνικό

    KYΠΕ - 02-03-2001

    Είναι σχεδόν απίθανο να αναμένονται ισχυρές πιέσεις από την Ουάσιγκτον προς την Αγκυρα για υποχωρήσεις στο Κυπριακό, ενώ οι προσδοκίες η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο στη μονοκρατία των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς.

    Σ' αυτές τις διαπιστώσεις προέβη ο Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Αριστος Αριστοτέλους σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία παρουσίασε τη μελέτη του με θέμα "Ελλάδα - Κύπρος: Το Γεωπολιτικό Σκηνικό στην Ευρώπη στη Δεκαετία του 2000".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) "Δίκη" - Πανίκος Τζιακούρμας

    KYΠΕ - 02-03-2001

    Το λεγόμενο "κακουργιοδικείο" του κατοχικού καθεστώτος ανέβαλε την "ακρόαση" στη δίκη παρωδία του Πανίκου Τζιακούρμα για τις 19 Μαρτίου, προφασιζόμενο την εορτή του Μπαϊραμιού και φόρτο εργασίας.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Τσιαρλς Γκόλκιν, σήμερα η διαδικασία ήταν πολύ σύντομη, περίπου 15 λεπτά, και το ούτω καλούμενο "δικαστήριο" άκουσε τη "μαρτυρία" Τ/Κ γυναίκας, που είναι δικανικός επιστήμονας, η οποία επανέλαβε τα γεγονότα της υπόθεσης όπως τα παρουσιάζει το ψευδοκράτος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Σοσιαλδημοκράτες - ΚΕΑ - Συνεργασία

    ΚΥΠΕ - 02/03/2001

    Καλωσορίζοντας "με μεγάλη χαρά τους συναγωνιστές" τους από το Κόμμα Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ), ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης ανακοίνωσε σήμερα την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων και την κάθοδό τους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τη μεθεπόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου.

    Οπως είπε ο κ. Λυσσαρίδης, αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου των Σοσιαλδημοκρατών και των στελεχών του ΚΕΑ, "ήδη και με δική τους απόφαση και τώρα με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, αποφασίσαμε την κοινή μας συμπόρευση στις βουλευτικές εκλογές".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [05] (K) Κυπριακό Ναυτιλιακό Συμβούλιο - Γενική Συνέλευση

    KYΠΕ - 02/03/2001

    Την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να αναβαθμίσει το κύρος της κυπριακής σημαίας και της κυπριακής ναυτιλιακής διοίκησης, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου (ΚΝΣ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν εκείνες οι σημαντικές πρόνοιες που θα διατηρήσουν την Κύπρο ως ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στην ομιλία του στη 12η Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος του ΚΝΣ Γιούργκεν Χαν εξέφρασε την ικανοποίηση του Συμβουλίου για την πρόοδο που επιτεύχθηκε αναφορικά με το διορισμό ανεξάρτητων επιθεωρητών κυπριακών πλοίων και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει πλήρως τη Ναυτιλιακή Διοίκηση ώστε να εφαρμοστεί έγκαιρα η διεθνής σύμβαση για την πιστοποίηση και εκπαίδευση πληρωμάτων, γνωστή ως STCW 95, με στόχο να διατηρήσει η Κύπρος την ηγετική της θέση ως διεθνές νηολόγιο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Αμερικανικό Πανεπιστήμιο

    KYΠΕ - 02/03/2001

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Α. Ρολάνδης είχε σήμερα συνάντηση με τους Καθηγητές Ντόναλντ Μπιγκς και Κρίστοφερ Ντ' Ελία, ανώτατους αξιωματούχους του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Αλμπανι, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και τους δεσμούς του με την Κύπρο καθώς και τη μέχρι σήμερα συνεργασία του με την κυπριακή κυβέρνηση.

    Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ως πρώτο βήμα ορίστηκε η κατ' αρχήν διοργάνωση επίσκεψης κυπριακής αποστολής στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [07] (K) Κύπρος - Ευρωπαϊκή συνεργασία

    ΚΥΠΕ - 02/03/2001

    Η Κύπρος υπέγραψε χθες τα Μνημόνια Συναντίληψης που αφορούν την καταπολέμηση του καρκίνου του στήθους και καινοτομίες στον αγροτικό τομέα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Πρέσβης Θεόφιλος Θεοφίλου υπέγραψε τα Μνημόνια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας στον τομέα της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας (Cost).

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Κύπρος - Σύμβαση - Τρομοκρατία

    ΚΥΠΕ - 02/03/2001

    Η Κύπρος υπέγραψε τη Διεθνή Σύμβαση για Καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, υποδηλώνοντας τη δέσμευσή της για πάταξη και πλήρη εξάλειψη του φαινομένου της τρομοκρατίας.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τη Σύμβαση υπέγραψε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος εκ μέρους του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 2 March 2001 - 18:46:03 UTC