Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Μεταφορών Λευκορωσίας - Επίσκεψη
  • [02] Πρόσφυγες Κερύνειας - Κίνηση - Βουλευτικές εκλογές
  • [03] Υπουργός Εμπορίου - Βερολίνο - Τουριστική έκθεση
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις
  • [05] ΓΓ ΑΚΕΛ - Εκλογική Συνδιάσκεψη Επαρχίας Λευκωσίας
  • [06] 4ο Τακτικό Συνέδριο Οικολόγων
  • [07] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Περιοδεία
  • [08] Υπουργός Γεωργίας - Αφθώδης Πυρετός

  • [01] (Κ) Υπουργός Μεταφορών Λευκορωσίας - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Εφθασε χθες στην Κύπρο ο Υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασιόφ, ο οποίος αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της χώρας του και της Κύπρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψή του θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.

    Τον κ. Λουκασιόφ και τα μέλη της συνοδείας του υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Χριστάκης Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης του Λευκορώσου επίσημου και στις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ Κύπρου και Λευκορωσίας στον τομέα των διεθνών οδικών μεταφορών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Πρόσφυγες Κερύνειας - Κίνηση - Βουλευτικές εκλογές

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Πρόσφυγες της επαρχίας Κερύνειας αποφάσισαν χθες την ίδρυση υπερκομματικής κίνησης με την ονομασία "Κερύνεια Επιστροφή", η οποία θα διεκδικήσει τις εκλογές στην επαρχία τους, με στόχο την άνευ όρων επιστροφή στη γη τους.

    Σε χθεσινή παγκύπρια συγκέντρωση στη Λευκωσία , αποφασίστηκε όπως η κίνηση καλέσει όλα τα κόμματα να αποσύρουν τους δικούς τους υποψηφίους από την επαρχία Κερύνειας και εξελέγη επιτροπή η οποία θα εργαστεί για την αυτόνομη κάθοδο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Βερολίνο - Τουριστική έκθεση

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Αναχώρησε σήμερα για το Βερολίνο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, για να επισκεφθεί την τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου, που είναι η σημαντικότερη τουριστική έκθεση στον κόσμο.

    Ο κ. Ρολάνδης ηγείται της κυπριακής αποστολής, που θα έχει στο Βερολίνο επαφές με τους κυριότερους Γερμανούς οργανωτές ταξιδιών, για να διαπιστωθούν οι προοπτικές για την τουριστική κίνηση από τη Γερμανία εντός του 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του σήμερα στην έναρξη των εργασιών των επαρχιακών συνελεύσεων για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του ΔΗΣΥ, είπε ότι η συμμετοχή όλων των στελεχών του κόμματος στις επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις "αποτελεί κορυφαία πράξη δημοκρατίας που σηματοδοτεί την κορύφωση των εσωκομματικών, δημοκρατικών διαδικασιών".

    Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΔΗΣΥ είναι "η σύγχρονη παράταξη της διαφάνειας, της πολυφωνίας και των δημοκρατικών επιλογών" και συνεχάρη όλους για τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογικές συνελεύσεις και στις διαδικασίες που έχουν προηγηθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Εκλογική Συνδιάσκεψη Επαρχίας Λευκωσίας

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι η μορφή που θα πάρει το ψηφοδέλτιο του κόμματός του για τις βουλευτικές εκλογές παρουσιάζει "μια ωραία εικόνα", σημειώνοντας ότι θα είναι "ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο σε όλες τις επαρχίες", που "αποτελείται από ηγετικά στελέχη του κόμματος και από φίλους του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς, αλλά και από το χώρο των νέων δυνάμεων".

    Μιλώντας στο περιθώριο της Εκλογικής Συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ Επαρχίας Λευκωσίας, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "το ΑΚΕΛ δεν έχει προωθήσει εκλογικές συμμαχίες" με οργανωμένες δυνάμεις, σημειώνοντας ότι "εδώ εμείς προχωρούμε, όπως είναι και οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας, στη διεύρυνση του ψηφοδελτίου με νέες δυνάμεις και δόξα τω λαώ και τω Θεώ τα ψηφοδέλτια είναι αρκούντως διευρυμένα, είναι πλούσια από νέες δυνάμεις".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) 4ο Τακτικό Συνέδριο Οικολόγων

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Μέσα σε ένα καθαρά προεκλογικό κλίμα άρχισε το πρωί στη Λευκωσία το 4ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με σύνθημα "Είμαστε ενεργοί πολίτες, Νοιαζόμαστε για τους απλούς πολίτες".

    Σε ομιλία του κατά την εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Περδίκης υπογράμμισε ότι "στη νέα Βουλή πρέπει και θα υπάρχει η πράσινη φωνή" και ότι "οι οικολόγοι θα είναι η φωνή και η δύναμη των απλών πολιτών στην πρώτη Βουλή του νέου αιώνα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Περιοδεία

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε κατά τη διάρκεια διήμερης περιοδείας του χθες και σήμερα σε κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού ότι η καθημερινή λαϊκή δημοσκόπηση δείχνει τον ενθουσιασμό των στελεχών του Κινήματος, "κάτι που σίγουρα θα μεταφρασθεί σε επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές".

    "Θα είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, ο σημαιοφόρος για την επίλυση των πολλών κοινωνικών, οικονομικών προβλημάτων που επισώρευσαν επανειλημμένες συντηρητικές διακυβερνήσεις και ο μοχλός για αλλαγή", επεσήμανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, προσθέτοντας ότι "αλλαγή σημαίνει άλλης μορφής διακυβέρνηση, με προοδευτικό πρόγραμμα και προοδευτικό υποψήφιο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Αφθώδης Πυρετός

    ΚΥΠΕ 4/03/2001

    Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο στο Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με σκοπό τη δημιουργία "προστατευτικής ασπίδας" κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής, λόγω των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού που εντοπίστηκαν στην Τουρκία.

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, κληθείς να σχολιάσει τον εντοπισμό κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στην Τουρκία, είπε ότι "αυτή για μας είναι η πιο ανησυχητική εξέλιξη σε ότι αφορά τον αφθώδη πυρετό, γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι μεταφοράς της ασθένειας στα κατεχόμενα και από εκεί στις περιοχές που ελέγχει το κράτος".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 4 March 2001 - 13:02:04 UTC