Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΣΥ - Παγκύπριο Συνέδριο
  • [02] ΥΠΕΞ - Σύσκεψη - Αφθώδης πυρετός
  • [03] Κατεχόμενα - "Αβρούπα" - Αφθώδης Πυρετός
  • [04] IRNA - Διάσκεψη Τύπου - ΚΥΠΕ
  • [05] ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Αμμοχώστου
  • [06] Ψήφισμα - Πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ - ΗΠΑ
  • [07] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΥΠΕΞ - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) ΔΗΣΥ - Παγκύπριο Συνέδριο

    KYΠΕ - 10/03/2001

    Αρχίζει στις 10 σήμερα το πρωί έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), με το οποίο το κόμμα εισέρχεται και επίσημα στην προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου.

    Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Κρατική Εκθεση, στη Λευκωσία, θα παραστεί και ο Επίτιμος Πρόεδρος και ιδρυτής του ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    (Κ) ΥΠΕΞ - Σύσκεψη - Αφθώδης πυρετός ΚΥΠΕ - 10/03/2001 Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου προσβολής της Κύπρου από τον αφθώδη πυρετό.

    Στη σύσκεψη, η οποία έγινε με την πρωτοβουλία και υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, μετείχαν εκπρόσωποι της UNFICYP, της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας, των Βρετανικών Βάσεων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, της Κυπριακής Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Κατεχόμενα - "Αβρούπα" - Αφθώδης Πυρετός

    ΚΥΠΕ - 10/03/2001

    Η Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" στο κύριο σχόλιό της αναφέρεται στον αφθώδη πυρετό και γράφει ότι σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις στην Τουρκία, κρούσματα της ασθένειας παρουσιάστηκαν σε όλη την χώρα, εκτός από την Ανατολική Θράκη.

    Παρά τις εκθέσεις αυτές, ο λεγόμενος υπουργός γεωργίας του ψευδοκράτους Ισέκ Κουτσιούκ ισχυρίζεται ότι ουδέν κρούσμα της ασθένειας εντοπίστηκε στην Τουρκία και ότι δεν έχουν απαγορευθεί οι εισαγωγές από τη χώρα αυτή.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] (Κ) IRNA - Διάσκεψη Τύπου - ΚΥΠΕ

    ΚΥΠΕ - 10/03/2001

    Η συνεργασία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) με το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΙRΝΑ), με την κάλυψη ειδήσεων που αφορούν οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και άλλα θέματα θα υποβοηθήσει και τη συνεργασία των δύο χωρών στους συγκεκριμένους αυτούς τομείς, ανέφερε ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής τoυ IRNA Δρ Fereydoun Verdinejad, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας επισκέπτεται την Κύπρο με πρόσκληση του ΚΥΠΕ.

    Μιλώντας χθες βράδυ σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, ο κ. Verdinejad είπε ότι η αντιπροσωπεία του IRNA είχε πολύ εποικοδομητικές και καρποφόρες συνομιλίες αναφορικά με τη διμερή συνεργασία IRNA - ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι τα δύο πρακτορεία βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας περιοχές και ο ρόλος τους είναι σημαντικός.

    Στην αντιπροσωπεία του IRNA, της οποίας ηγείται ο κ. Verdinejad, συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων και Συνεργασίας Shapour Jomeh- Fersangi και ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Touraj Shiralilou.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [04] (K) ΑΚΕΛ - Ψηφοδέλτιο Επαρχίας Αμμοχώστου

    ΚΥΠΕ - 10/03/2001

    Το ΑΚΕΛ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις της Επαρχίας Αμμοχώστου.

    Οι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές για την Επαρχία Αμμοχώστου είναι οι ακόλουθοι:

    Γεωργίου Φλώρα, επιχειρηματίας, Γιάγκου Κυριάκος (Κίκης), Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου ΕΚΑ, Ευαγόρου Σταύρος, Οικονομολόγος - Ερευνητής, Κουής Γιάννης, Καθηγητής - Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κουκουμά-Κούρτη Σκεύη, Διευθύντρια Τεχνικού Γραφείου, Μάμιλος Πρόδρομος, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Μαυροκορδάτος Χρίστος, Γεωπόνος - Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ, Μελέκκης Αντρέας, Σκηνοθέτης - Ηθοποιός, Παπακώστας Κώστας, Πρώην Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Τουλούρας Ζαχαρίας, Δικηγόρος και Χαραλάμπους Σωτηρούλα, Εκτελεστική Γραμματέας ΠΕΟ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [05] (K) Ψήφισμα - Πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ - 10/03/2001

    H Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire ενέκρινε στις 9 Μαρτίου ψήφισμα με το οποίο καλείται ο Πρόεδρος Μπους να εντείνει τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για διαμεσολάβηση για ειρηνική επίλυση της διένεξης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας αναφορικά με το Κυπριακό.

    Το ψήφισμα καλεί επίσης την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και να συμμορφωθεί με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [06] (K) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο

    KYΠΕ – 10/03/2001

    Την επίσημη έναρξη του εκλογικού αγώνα του Δημοκρατικού Συναγερμού κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του ΔΗΣΥ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και επίτιμου Προέδρου του ΔΗΣΥ, απευθύνοντας "εθνικό προσκλητήριο" για μια νικηφόρα πορεία του κόμματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως "πάρα πολύ κρίσιμες".

    Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πορεία του ΔΗΣΥ από την ημέρα ίδρυσής του καθώς και στη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη, στην πορεία της Κύπρου προς την Ευρώπη, στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Κύπρου και στις εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις που εισάγονται στον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΥΠΕΞ - Δηλώσεις

    KYΠΕ – 10/03/2001

    Τα πράγματα δεν είναι πιο δύσκολα για τα πολιτικά κόμματα σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος δηλώνει πως το νικητή των εκλογών θα τον γνωρίζουμε όταν ανοίξουν οι κάλπες.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο κυπριακός λαός θα αναδείξει και πάλι το Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) πρώτο κόμμα και είπε ότι πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στους νέους ανθρώπους που είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 10 March 2001 - 14:02:03 UTC