Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Ελάχιστη αύξηση
  • [02] Τέκογουλ - Απόφαση
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Επιτροπή Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Αρμενία - Επαφές
  • [06] ΕΕ - Συνάντηση Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

  • [01] Χρηματιστήριο - Ελάχιστη αύξηση

    ΚΥΠΕ - 16/3/2001

    Το ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα που επικράτησε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας διατήρησε τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 μηνών, καθώς διαμορφώθηκε μόλις στα 3, 7 εκατομμύρια λίρες με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,19%. Αμελητέα πτώση της τάξης του 0,09% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 825,47 μονάδες.

    Με το Γενικό Δείκτη να διατηρείται σε θετικό έδαφος καθ'όλη τη διάρκεια της συνάντησης η αγορά άνοιξε με ελάχιστη αύξηση, στις 196,9 μονάδες. Οι αγορές που εκδηλώθηκαν αρχικά έφεραν το Γενικό Δείκτη να πλησιάζει τις 198 μονάδες, όταν κατέγραφε κέρδη σε ποσοστό 0,7%. Το πενιχρό, ωστόσο, αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε στην συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές προς τα κάτω με το Δείκτη να υποχωρεί στις 196,8 μονάδες. Με την αγορά να καταγράφει ακολούθως μικρές αυξομειώσεις ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 196,86 μονάδες έναντι 196,48 μονάδες της προηγούμενης συνάντησης, καταγράφοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,19%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [02] (K) Τέκογουλ - Απόφαση

    ΚΥΠΕ -16/3/2001

    Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, βρήκε ένοχο τον Τουρκοκύπριο Ομέρ Γκαζί Τέκογουλ και στις επτά κατηγορίες που αντιμετώπιζε και οι οποίες αφορούν κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών, δυο κιλών ηρωϊνής και μικρής ποσότητας κάνναβης.

    Η ποινή που θα επιβληθεί στον Τέκογουλ θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου, το πρωί. (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΜ/ΜΚ/ΜΑ)

    [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Παρουσίαση υποψηφίων βουλευτών

    ΚΥΠΕ - 16/3/2001

    Διέξοδους στα αδιέξοδα που ζούμε θα δώσει το ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές "πλατύ, αντιπροσωπευτικό και δυναμικό".

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποίαν παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το κόμμα, ο κ. Χριστόφιας επέκρινε τη κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής σε διάφορα κρίσιμης σημασίας θέματα, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να μπει σε "τακτική τσακωμού" με το ΔΗΣΥ κατά την προεκλογική εκστρατεία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Επιτροπή Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

    ΚΥΠΕ - 16/3/2001

    Τη δέσμευση του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας να συνεργαστεί στενά με τους Κυπρίους ώστε η Κύπρος να βρίσκεται στο πρώτο κύμα διεύρυνσης της ΕΕ, υπογράμμισε ο σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φράνσις Μοντ, σε δηλώσεις του ύστερα από σημερινή συνάντηση της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συνεδριάζει στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στις προσπάθειες για διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου ο Βρετανός Συντηρητικός βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα ότι "η Τ/κ ηγεσία θα επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να επιτευχθεί σύντομα η λύση που έχει προ πολλού συμφωνηθεί, αυτή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Βουλής - Αρμενία - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 16/3/2001

    Το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις Αρμενίας - Κύπρου ήταν στο επίκεντρο των σημερινών χωριστών συναντήσεων που ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού είχε στην Αρμενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντρανίκ Μαργκαριάν και τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αρμενίας Γκαγκίκ Χαρουτιουνιάν.

    Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Κυπριανού την εκτίμηση της χώρας του και του λαού της προς την Κύπρο για την υποστήριξη που αυτή παρείχε πάντοτε και συνεχίζει να παρέχει προς την Αρμενία στα διάφορα διεθνή βήματα και διαβεβαίωσε ότι και η Αρμενία υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την Κύπρο σε αυτά τα βήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] (Κ) ΕΕ - Συνάντηση Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

    ΚΥΠΕ - 16/3/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το κοινοτικό γίγνεσθαι στον ευαίσθητο τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων και ακολουθεί πιστά τα βήματα και τους φιλόδοξους στόχους που τέθηκαν από την ΕΕ στον τομέα αυτό, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης σε παρέμβασή του κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ με τους συναδέλφους τους των υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    Από την πλευρά του ο Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση, σε παρέμβασή του μίλησε για το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να ενσκύψει επί των πτυχών που δημιουργούν το πρόβλημα και όχι μόνο επί των πτυχών της αντιμετώπισής του όταν αυτό δημιουργείται. Παράλληλα είπε ότι το θέμα υπερβαίνει προφανώς των δυνατοτήτων της ΕΕ και συνεπώς απαιτείται μια σφαιρική παγκόσμια προσέγγιση.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΚ/ΜΑ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 16 March 2001 - 18:49:03 UTC