Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-03-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα - Αγώνες
  • [02] Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας - Κεραυνός - Τελικό
  • [03] Εκδηλώσεις - Μνήμη Θεόφιλου Γεωργιάδη
  • [04] Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Παροικία
  • [05] Υπουργός Οικονομικών - ΗΠΑ - Επαφές
  • [06] ΚΙΣΟΣ - Αναπληρωτής Πρόεδρος - Θεσσαλονίκη
  • [07] Πρόεδρος Βουλής - Αρμενία - Γενοκτονία -Μουσείο
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - "Φάρος" - Αμυντικό Δόγμα - ΕΕ
  • [09] Βουλευτές ΕΛΚ - Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου"
  • [10] ΝΕΟ - Κίνηση "Κερύνεια Επιστροφή" - Υποψήφιοι

  • [01] Ποδόσφαιρο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα - Αγώνες

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    Διεξάγονται σήμερα πέντε αγώνες για την 22η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας.

    Οι αγώνες είναι Απόλλωνας - Ανόρθωση (Τσίρειο Λεμεσού), Ομόνοια - Διγενής (ΓΣΠ Λευκωσίας), Ενωση Νέων Παραλιμνίου - ΑΕΛ ( γήπεδο Παραλιμνίου), Νέα Σαλαμίνα - Αθλητική Ενωση Πάφου (ΓΣΖ Λάρνακας) και Δόξα - ΑΕΚ (Περιστερώνα).

    Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3.30 το απόγευμα εκτός από τον αγώνα Απόλλωνα - Ανόρθωση, που θα αρχίσει στις 7.00 το βράδυ.

    Η 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί αύριο με τους αγώνες Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ (ΓΣΠ Λευκωσίας) και Αρης - Εθνικός Αχνας (Τσίρειο Λεμεσού).

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [02] Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας - Κεραυνός - Τελικό

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    Στον τελικό του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα πέρασε ο Κεραυνός αφού σε χθεσινοβραδινό αγώνα για την προκριματική φάση των αγώνων κατάταξης, που έγινε στον Στρόβολο, νίκησε το ΑΠΟΕΛ με 98 - 93.

    Ο Κεραυνός, ο οποίος συμπλήρωσε τις τρεις απαιτούμενες νίκες έναντι καμιάς του αντιπάλου του, θα αντιμετωπίσει στην τελική φάση του Πρωταθλήματος τον Απόλλωνα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Εκδηλώσεις - Μνήμη Θεόφιλου Γεωργιάδη

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης θα τελέσει σήμερα τα εγκαίνια του πάρκου "Θεόφιλος Γεωργιάδης", στην Αγλαντζιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του Γεωργιάδη, που ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν.

    Τον αγιασμό στα εγκαίνια, στις 11:00 το πρωί, θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Αντρέας Πέτρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΝΜΑ)

    [04] Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας - Παροικία

    KYΠΕ - 17/03/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου και ο Βρετανός ομόλογός του Ρόμπιν Κουκ θα μιλήσουν από το ίδιο βήμα σε συγκέντρωση που οργανώνει η παροικία της Βρετανίας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στο Λονδίνο.

    Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, στην αίθουσα του Αθήνα Παλάς, στο βόρειο Λονδίνο, και διοργανώνεται από το ΠΑΣΟΚ και το Εργατικό Κόμμα, σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Οικονομικών - ΗΠΑ - Επαφές

    KYΠΕ - 17/03/2001

    Συναντήσεις με αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τους οποίους συζήτησε μεταξύ άλλων το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς και με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, είχε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στη Ουάσινγκτον στις 15 και 16 Μαρτίου.

    Κατά τις επαφές του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ο κ. Κληρίδης προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τον ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΑ/ΝΜΑ)

    [06] ΚΙΣΟΣ - Αναπληρωτής Πρόεδρος - Θεσσαλονίκη

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    Αναχωρεί αύριο Κυριακή για την Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, προκειμένου να μιλήσει μαζί με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, σε εκδήλωση που οργανώνει η φοιτητική παράταξη "ΑΓΩΝΑΣ", με θέμα την πορεία της Κύπρου για την ένταξη στην Ευρωπαϊκη Ενωση.

    Κατά την εκεί παραμονή του, ο κ. Ομήρου θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη και το Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [07] Πρόεδρος Βουλής - Αρμενία - Γενοκτονία -Μουσείο

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    Συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Αρμενία, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρος Κυπριανού, επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, όπου κατέθεσε, για φύλαξη σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, πιστά αντίγραφα των τριών ψηφισμάτων που υιοθέτησε η κυπριακή Βουλή για τη Γενοκτονία το 1975, 1982 και 1990.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Ερεβάν, ο Διευθυντής του Μουσείου για τα θύματα της Γενοκτονίας Λαυρέντης Μπαρσεκιάν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του αρμενικού λαού για την καταδίκη της Γενοκτονίας από την κυπριακή Βουλή, παρατήρησε ότι ο κ. Κυπριανού υπήρξε και συνεχίζει να είναι ο υπέρμαχος των δικαίων των Αρμενίων, γι' αυτό και οι Αρμένιοι τον περιβάλλουν με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - "Φάρος" - Αμυντικό Δόγμα - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Να μη μεταδοθεί πριν από τις 4:00 το απόγευμα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης διαβεβαίωσε σήμερα τον κυπριακό λαό ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να ενισχύει την άμυνα του νησιού μέσα στο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και συγχρόνως εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση του συλλόγου "Φάρος Ακροπόλεως", ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες τις δυνάμεις του στον αγώνα για την σωτηρία και δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού και για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργήσιμης λύσης του εθνικού προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [09] Βουλευτές ΕΛΚ - Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου"

    KYΠΕ - 17/03/2001

    Επίσκεψη στην αεροπορική Βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο πραγματοποίησαν σήμερα δύο βουλευτές της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τη συνεισφορά της Κύπρου στον υπό ίδρυση ευρωπαϊκό στρατό.

    Σε δηλώσεις του μετά από την ενημέρωση των βουλευτών στο Διοικητήριο της Βάσης, ο υπεύθυνος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ Μάνθος Μαυρομμάτης, χαρακτήρισε τη Βάση ως "το σημαντικότερο έργο υποδομής που θα συνεισφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στον υπό δημιουργία ευρωπαϊκό στρατό".

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΑ/ΝΜΑ)

    [10] ΝΕΟ - Κίνηση "Κερύνεια Επιστροφή" - Υποψήφιοι

    ΚΥΠΕ - 17/03/2001

    "Ιστορική" χαρακτήρισαν την σημερινή ημέρα ανακοινώνοντας την συνεργασία τους αλλά και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στην Επαρχία Κερύνεια, το Κόμμα των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) και η Κίνηση "Κερύνεια Επιστροφή". Στόχος, όπως ανέφεραν, είναι να εκλεγεί Κερυνιώτης βουλευτής ώστε να ακούγεται η φωνή της κατεχόμενης αυτής πόλης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    Οι τρεις υποψήφιοι της Κίνησης που θα κατέλθουν με το ψηφοδέλτιο των ΝΕΟ στην επαρχία Κερύνειας είναι οι Ιωάννης Σιεκέρσαβας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Νίκος Καλαμαράς, οδοντίατρος, και Παναγιώτης Ηφαιστος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 17 March 2001 - 13:02:03 UTC