Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεχόμενα - Τζιακούρμας - Παράνομη "δίκη"
  • [02] ΓΓ ΑΚΕΛ - Βρυξέλες - Δηλώσεις
  • [03] Χρηματιστήριο - Επιτέλους άνοδο
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Αυστρίας
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Νιγηρίας
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Νιγηρίας
  • [07] Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - ΕΕ - Διάσκεψη Τύπου
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Β. Κορέας
  • [09] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Προγραμματικές Θέσεις
  • [10] Γιαννάκης Ομήρου - Βρυξέλλες
  • [11] Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - ΕΕ - Ανακοινωθέν
  • [12] Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Κύπρου - Ψήφισμα - Ακάμας
  • [13] Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Κύπρου - Μάουρερ - Βασιλείου
  • [14] Ποδόσφαιρο - Ελπίδες - Κύπρος 3 - Εσθονία 1
  • [15] ΥΠΕΣ - Πυρκαγιές - Ενοικίαση ελικοπτέρων
  • [16] Επικεφαλής ενταξιακών διαπραγματεύσεων - Κύπρου - ΕΕ
  • [17] Απεργία ΠΑΣΥΔΥ - Νοσοκομεία - Πτήσεις
  • [18] Υπ. Γεωργίας - Αφθώδης πυρετός - Πρόσθετα μέτρα
  • [19] Υπουργός Εμπορίου - Διεθνής Εκθεση Μόσχας "ΜΙΤΤ 2001"
  • [20] Νορβηγός βουλευτής - Επίσκεψη

  • [01] (K) Κατεχόμενα - Τζιακούρμας - Παράνομη "δίκη"

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Με την λεγόμενη "αντεξέταση" του Πανίκου Τζιακούρμα συνεχίστηκε σήμερα στα κατεχόμενα η δίκη-παρωδία του Ε/Κ εργολάβου, που διήρκησε περίπου μία ώρα.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της Ειρηνευτικής Δύμαης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Τσιαρλς Γκόλκιν, κατά τη διαδικασία η "κατηγορούσα αρχή" υπέβαλε στο λεγόμενο δικαστήριο ότι ο κ. Τζιακούρμας δεν κακοποιήθηκε κατά την παράνομη "σύλληψή του".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [02] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Βρυξέλες - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Σειρά επαφών με θέμα την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, θα έχει αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από το Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια και τον επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων ?ντρο Κυπριανού στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει αύριο για να παραστεί σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του κυπριακού λαού.

    Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από επίσημη πρόσκληση του βελγικού Κομμουνιστικού Κόμματος και ανέφερε πως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς, την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπους διαφόρων ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον Αντιπρόεδρο των Πρασίνων και το Δήμαρχο των Βρυξελλών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [03] (K) Χρηματιστήριο - Επιτέλους άνοδο

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Τη χαρά της ανόδου γεύτηκαν, επιτέλους, σήμερα οι επενδυτές, ύστερα από τις έξι διαδοχικές υποχωρήσεις της χρηματαγοράς στις οποίες απώλεσε ποσοστό 8, 8% της αξίας της, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,46%. Ανοδικά, επίσης, σε ποσοστό 1,51% κινήθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, οδηγούμενος από την αύξηση σε ποσοστό 1,65% που σημείωσε ο Τραπεζικός κλάδος, καθώς έκλεισε στις 771,11 μονάδες.

    Εντυπωσιακή αύξηση κατά 8,4 εκατομμύρια λίρες σημείωσε ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών, καθώς εκτινάχθηκε στα 14,7 εκ. λίρες, ως αποτέλεσμα της αναδιάταξης χαρτοφυλακίου που παρατηρήθηκε στις εταιρείες Ηρα Διαχωριστικού Εισοδήματος και Δωδώνη Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, οι οποίες αναδείχτηκαν πρώτες σε εμπορευσιμότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Αυστρίας

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Ο νέος Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Ρενέ Πόλιτσερ εξέφρασε τις ανησυχίες της χώρας του για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών έχουν διακοπεί από τον περασμένο Νοέμβριο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "σύντομα θα καταστεί δυνατή η επανάληψη αυτών των συνομιλιών".

    Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Πόλιτσερ εξέφρασε την σθεναρή υποστήριξη της Αυστρίας στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σημείωσε με ικανοποίηση ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο "σημειώνουν γρήγορη πρόοδο σε πολλούς τομείς".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Νιγηρίας

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα δώσει υποσχέσεις στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να τον "κατευνάσει ώστε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", σημειώνοντας ότι "η επιστροφή του κ. Ντενκτάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από μόνη της δεν είναι αρκετή".

    "Η τουρκική πλευρά θα έπρεπε να αποδείξει τη θέλησή της για διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με πράξεις και όχι απλώς κάνοντας δηλώσεις", είπε δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Νιγερίας στην Κύπρο George Obiozor.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Νιγηρίας

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα δώσει υποσχέσεις στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για να τον "κατευνάσει ώστε να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", σημειώνοντας ότι "η επιστροφή του κ. Ντενκτάς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από μόνη της δεν είναι αρκετή".

    "Η τουρκική πλευρά θα έπρεπε να αποδείξει τη θέλησή της για διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με πράξεις και όχι απλώς κάνοντας δηλώσεις", είπε δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Νιγερίας στην Κύπρο George Obiozor.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - ΕΕ - Διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Σκληρή κριτική εναντίον της Τουρκίας έκανε σήμερα η Συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΜΚΕ) Μεχτίλντ Ρότε, σημειώνοντας ότι η θέση της Τουρκίας στο Κυπριακό, όπως αυτή διατυπώνεται στο εθνικό πρόγραμμα της χώρας για την ευρωπαϊκή της προοπτική, αποτελεί πρόκληση και αναίδεια, και προειδοποίησε ότι με την πραγματοποίηση απειλών όπως η ενσωμάτωση των κατεχομένων, πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν θα έχει ευρωπαϊκή προοπτική.

    Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Συμπρόεδρο της ΜΚΕ Τάσσο Παπαδόπουλο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 19ης Συνόδου της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, η κ. Ρότε, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ανέφερε ότι "η ΜΚΕ αναγνώρισε την πρόοδο που έχει κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία" στην πορεία εναρμόνισής της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι "είναι η πιο πετυχημένη από τις υπό ένταξη χώρες σε αυτή τη φάση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Νέος Πρέσβης Β. Κορέας

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Η Κύπρος και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν προς μία περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο νέος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Jang Myong Son επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    "Ο λαός μας είναι πολύ ευτυχής για τα επιτεύγματα του κυπριακού λαού κάτω από την ηγεσία σας, στις προσπάθειές του να τερματίσει τη διαίρεση, να ενώσει τη χώρα και να επιτύχει την αποστρατικοποίησή της και την ανάπτυξη της οικονομίας και της παραγωγικότητας της χώρας σας", είπε ο Κορεάτης Πρέσβης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Προγραμματικές Θέσεις

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Ως το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει τεθεί μπροστά στον κυπριακό λαό, χαρακτήρισε το πρόγραμμα το Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο Πρόεδρός του Βάσος Λυσσαρίδης σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του Κινήματος σε όλα τα θέματα "είναι τεκμηριωμένες και αποτελούν το προϊόν μακράς προεργασίας των θεματικών επιτροπών, οι οποίες είχαν πάντοτε ως πρότυπο τις πάγιες προγραμματικές θέσεις ενός σοσιαλδημοκρατικού κινήματος".

    Στόχος του προγράμματος αυτού ο οποίος και "επετεύχθη", είπε ο κ. Λυσσαρίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είναι να "βρίσκεται συνεχώς εναρμονισμένο με τις συνεχώς διαφοροποιούμενες συνθήκες" γιατί η ιστορία "δεν διατάσσεται να σταματήσει".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Γιαννάκης Ομήρου - Βρυξέλλες

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για να πάρει μέρος την ερχόμενη Πέμπτη σε σεμινάριο με θέμα "Νέες διαστάσεις της Ασφάλειας - Η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης."

    Επιπλέον, ο κ. Ομήρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Πάνο Χατζηγιάννη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα (Παρασκευή).

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - ΕΕ - Ανακοινωθέν

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Η μονομερής αποχώρηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς από τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό "αποτελεί αψήφιση των Ηνωμένων Εθνών και δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή" τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - Ευρωπαϊκή Ενωση (ΜΚΕ), μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης συνόδου της που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

    Στο ανακοινωθέν της, η ΜΚΕ προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου με την Τουρκία να θέσει ερωτήματα κατά την επόμενη συνάντησή της αναφορικά με την τύχη των αγνοουμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [12] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Κύπρου - Ψήφισμα - Ακάμας

    KYΠΕ - 27/03/2001

    Μια πλήρης και σωστή μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το Περιβάλλον θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει ψήφισμα για τον Ακάμα που ενέκρινε ομόφωνα η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΜΚΕ) με την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της στη Λεμεσό.

    Οπως αναφέρει το ψήφισμα, η ΜΚΕ θεωρεί την τύχη της χερσονήσου του Ακάμα και την επιτυχία των προσπαθειών για διασφάλιση της διατήρησής της ως περιοχή ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής σημασίας αναγκαία για το κλείσιμο του σχετικού κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [13] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Κύπρου - Μάουρερ - Βασιλείου

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Εξι επόπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα βρίσκονται στην Κύπρο το Μάιο για να μελετήσουν την πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος στον τομέα της εναρμόνισής της στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην αντιμετώπιση του προβλήματος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για ένταξη της Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ.

    Μιλώντας στη Σύνοδο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - ΕΕ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Λεμεσό, ο κ. Μάουρερ είπε, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό σύστημα της Κύπρου είναι αρκετά πεπαλαιωμένο και πως η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σύστημα, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [14] (Κ) Ποδόσφαιρο - Ελπίδες - Κύπρος 3 - Εσθονία 1

    KYΠΕ - 27/03/2001

    Την πρώτη της νίκη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2002 πέτυχε σήμερα το απόγευμα η Εθνική Ελπίδων Ποδοσφαίρου της Κύπρου, κερδίζοντας με 3 - 1 την αντίστοιχη ομάδα της Εσθονίας, στο Παφιακό Στάδιο.

    Το σκορ άνοιξαν οι Εσθονοί στο πέμπτο μόλις λεπτό του αγώνα. Γρήγορα οι Κύπριοι διεθνείς ανταπέδωσαν με τέρμα στο έννατο λεπτό. Η Εθνική Κύπρου διπλασίασε τα τέρματά της επτά λεπτά αργότερα και έγραψε το αποτέλεσμα του αγώνα στο 62ο λεπτό.

    Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στις 14 Αυγούστου στην Εσθονία.

    Οι Ελπίδες της Κύπρου προέρχονταν από δύο ήττες με το ίδιο αποτέλεσμα 1 - 0 από την Ολλανδία και την Ιρλανδία. Στον ίδιο όμιλο είναι και η Πορτογαλία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [15] (Κ) ΥΠΕΣ - Πυρκαγιές - Ενοικίαση ελικοπτέρων

    KYΠΕ - 27/03/2001

    Σε άμεσες ενέργειες για ενοικίαση δύο ελικοπτέρων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ως πυροσβεστικά προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι "τα ελικόπτερα αυτά θα πρέπει να έχουν έλθει στην Κύπρο και να είναι έτοιμα για δράση από τις αρχές του ερχομένου Ιουνίου."

    Μετά το πέρας της συνεδρίας της αρμόδιας Υπηρεσιακής Επιτροπής για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι με τους συνεργάτες του προβαίνει σε διάφορες ενέργειες και προσπάθειες για να παρακάμψει, όπως είπε, "χρονοβόρες διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η απόκτηση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού των δύο αυτών πυροσβεστικών ελικοπτέρων."

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Επικεφαλής ενταξιακών διαπραγματεύσεων - Κύπρου - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Πρόταση όπως, στην περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της για ενσωμάτωση των κατεχομένων, διακοπεί αμέσως ο διάλογός της με την Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε σήμερα στα πλαίσια της 19ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - ΕΕ ο εισηγητής για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ζακ Πόος.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, σχολιάζοντας την πρόταση Πόος, ανέφερε ότι στέλνει ένα "πολύ ισχυρό μήνυμα" προς την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [17] (Κ) Απεργία ΠΑΣΥΔΥ - Νοσοκομεία - Πτήσεις

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Το Υπουργείο Υγείας καλεί το κοινό να περιορίσει αύριο, ενόψει της 24ωρης απεργίας της ΠΑΣΥΔΥ, τις επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, τα Φαρμακεία και τα Κλινικά και Ακτινολογικά Εργαστήρια των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, εκτός αν πρόκειται για πολύ επείγοντα περιστατικά.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι τα κυβερνητικά φαρμακεία δεν θα εκτελούν συνταγές.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [18] (Κ) Υπ. Γεωργίας - Αφθώδης πυρετός - Πρόσθετα μέτρα

    KYΠΕ - 27/03/2001

    Την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν κατά της νόσου του αφθώδους πυρετού και το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων συζήτησε σημερινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστα Θεμιστοκλέους, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου απολύμανσης των υποδημάτων των επισκεπτών σε όλες τις πτήσεις και στα λιμάνια. Επίσης θα γίνεται απολύμανση εξωτερικά των εμπορευματοκιβωτίων που θα προέρχονται από μολυσμένες χώρες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [19] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Διεθνής Εκθεση Μόσχας "ΜΙΤΤ 2001"

    ΚΥΠΕ - 27/03/2001

    Στη σημασία του τουρισμού για την Κύπρο και τα εκπληκτικά επίπεδα ανάπτυξης που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 20 χρόνια αναφέρθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, σε ομιλία του στη διεθνή έκθεση της Μόσχας "ΜΙΤΤ 2001".

    Ο κ. Ρολάνδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε ότι "ο τουρισμός μπορεί αναμφισβήτητα να θεωρηθεί η σπονδυλική στήλη της οικονομίας της Κύπρου με συνολικό αριθμό 100.000 κλινών, με διεθνείς επισκέπτες που ανέρχονται σε 2,7 εκατομμύρια και με έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων."

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [20] (Κ) Νορβηγός βουλευτής - Επίσκεψη

    KYΠΕ – 27/03/2001

    Για διήμερη επίσημη επίσκεψη φθάνει απόψε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Κοινοβουλίου της Νορβηγίας Einar Steensnaes, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρου Κυπριανού.

    Κατά την εδώ παραμονή της η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 27 March 2001 - 18:46:03 UTC