Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Εξωτερικών - Ουάσιγνκτον
  • [02] Γ. Βασιλείου - Ιρλανδία - Επαφές
  • [03] Υπόθεση Λοϊζίδου - Τουρκία - Πρόταση
  • [04] ΑΚΕΛ - Εκδηλώσεις Μισιαούλη - Καβάζογλου
  • [05] Κατσουρίδης - Παπανδρέου - Τζεμ - Αναστασιάδης

  • [01] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Ουάσιγνκτον

    ΚΥΠΕ 7/04/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες, κατά τις συναντήσεις που είχε στο αμερικανικό Κογκρέσσο έγινε δέκτης απόψεων ότι θα υπάρξει δυσκολία όσο αφορά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει προηγουμένως λύση του πολιτικού προβλήματος.

    "Διαψεύδω ότι κατά τη διάρκεια των επαφών μου στο Κογκρέσσο, σε συναντήσεις που είχα με Γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, οποιοσδήποτε εκλεγμένος αντιπρόσωπος μου ανέφερε πως βλέπουν ότι με δυσκολία μπορεί να γίνει η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να υπάρξει λύση του Κυπριακού," δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Γ. Βασιλείου - Ιρλανδία - Επαφές

    ΚΥΠΕ 7/04/2001

    Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και το Κυπριακό δέσποζαν των συναντήσεων που είχε κατά την τριήμερη επίσκεψη εργασίας του στο Δουβλίνο, ο επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες τις επαφές του στην ιρλανδική πρωτεύουσα και επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλείου συναντήθηκε με τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος της Ιρλανδία Ρουάιρι Κουίν, ο οποίος εξέφρασε τη θερμή υποστήριξή του στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το συντομότερο δυνατό, και στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (K) Υπόθεση Λοϊζίδου - Τουρκία - Πρόταση

    ΚΥΠΕ 7/04/2001

    Η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνέλθει στις 18 Απριλίου για να συνεχίσει τη συζήτηση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, μετά την προχθεσινή υποβολή πρότασης από την Τουρκία επί του συγκεκριμένου θέματος.

    Η Επιτροπή, που συνήλθε την Πέμπτη με σκοπό την υιοθέτηση τρίτου αυστηρότερου ενδιάμεσου ψηφίσματος εναντίον της Τουρκίας, αποφάσισε ενόψει της υποβολής της τουρκικής πρότασης να εξετάσει παράλληλα με το προσχέδιο του ψηφίσματος και την τουρκική πρόταση, αφού αριθμός αντιπροσωπειών έκρινε ότι θα έπρεπε να αυτή να εξεταστεί προτού τοποθετηθούν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ)

    [04] (Κ) ΑΚΕΛ - Εκδηλώσεις Μισιαούλη - Καβάζογλου

    ΚΥΠΕ 7/04/2001

    Μεγάλη ικανοποίηση για το ότι οι αυριανές εκδηλώσεις μνήμης Καβάζογλου - Μισιαούλη πραγματοποιούνται μέσα σε ένα κλίμα γενικής αποδοχής της πολιτικής της επαναπροσέγγισης, εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, σημειώνοντας ότι η πολιτική αυτή "πραγματικά σύρει το χαλί κάτω από τα πόδια όσων επιθυμούν διχοτομικές και συνομοσπονδιακές λύσεις στο Κυπριακό".

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Κατσουρίδης σημείωσε ότι η πολιτική της συνεργασίας και επαναπροσέγγισης "είναι μια πολιτική που σήμερα υιοθετείται από όλα τα πολιτικά κόμματα, από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας" και έστειλε το μήνυμα, τόσο στους Ε/Κ, όσο και στους Τ/Κ ότι η πολιτική της συνεργασίας και της επαναπροσέγγισης "είναι και προϋπόθεση για λύση αλλά και προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της λύσης".

    "

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Κατσουρίδης - Παπανδρέου - Τζεμ - Αναστασιάδης

    ΚΥΠΕ 7/04/2001

    Καλοδεχούμενη είναι η πολιτική προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας, εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο λαών, αλλά ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του αγώνα του κυπριακού λαού, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι η πολιτική προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας "έχει πολιτικά όρια" και αυτά είναι να "εξυπηρετεί το σύνολο των Κυπρίων, άρα την προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου σε ένα ελεύθερο ομόσπονδο κράτος".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 7 April 2001 - 13:02:04 UTC