Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-04-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργός Εργασίας - Χορηγίες
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - ΓΓ Κοινοπολιτείας
  • [03] Χρηματιστήριο - Εκτη κατά σειρά άνοδο
  • [04] ΑΤΗΚ - 40 Χρόνια - Εκδηλώσεις
  • [05] Τάκης Χατζηδημητρίου - ΚΣΣΕ - Υπόθεση Τζιακούρμα
  • [06] Αθήνα - Εκδήλωση - Κύπρος: η Λεηλασία Ενός Πολιτισμού
  • [07] ΓΓ ΑΚΕΛ - Μετανάστευση Τουρκοκυπρίων
  • [08] Χρηματιστήριο - Εκπρόσωπος των FTSE Λονδίνου

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργός Εργασίας - Χορηγίες

    KYΠΕ - 24/04/2001

    Επίδοση επιταγών κρατικών χορηγιών ύψους 3.330.114 λιρών σε εθελοντικές οργανώσεις που λειτουργούν κοινωνικά προγράμματα στην Κύπρο επέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, δηλώνοντας πως η επίδοση αυτή αποτελεί και τρόπο έκφρασης από την κυβέρνηση της υψίστης τιμής και αναγνώρισης σε όλους αυτούς που αφιερώνουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

    "Στη σύγχρονη εποχή μας", είπε ο κ. Κληρίδης μιλώντας σε μιαν κατάμεστη αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι οργανώσεων και συνδέσμων εθελοντών, "η σημερινή συγκέντρωση δίδει ένα παρήγορο και αισιόδοξο μήνυμα, ότι ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στην αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, διαφυλάσσοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (K) Πρόεδρος Βουλής - ΓΓ Κοινοπολιτείας

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού με το Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Ντόναλντ Μακίνον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση την κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας και προκλητικότητας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Χρηματιστήριο - Εκτη κατά σειρά άνοδο

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Οι ρευστοποιήσεις για αποκόμιση, κερδών που εκδηλώθηκαν τόσο στην αρχή όσο και στο μέσο της σημερινής χρηματιστηριακής συνάντησης, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη δυναμική που παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά τις τελευταίες ημέρες. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε την έκτη κατά σειρά άνοδο της τάξης του 0,59%, με τις λεγόμενες περιφερειακές να πρωτοστατούν στην ανοδική πορεία της αγοράς.

    Το αγοραστικό ενδιαφέρον, που προέκυψε και σήμερα, διατήρησε την αξία των συναλλαγών στα ίδια χθεσινά επίπεδα των 11,3 εκατομμυρίων λιρών, με τον αριθμών των πράξεων να εκτινάσεται στις 8.683. Οι πιέσεις που δέχθηκαν σήμερα οι εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Δείκτη FTSE/CySE 20, τον οδήγησαν σε αμελητέα πτώση 0,04%, στις 769,62 μονάδες, με τον κλάδο των Τραπεζών να υποχωρεί κατά 0,1%.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΑΤΗΚ - 40 Χρόνια - Εκδηλώσεις

    KYΠΕ - 24/04/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) θα συνεχίσει να διαδραματίζει "σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και της οικονομίας γενικά στην Κύπρο" έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ Στάθης Παπαδάκης, σημειώνοντας ότι τα πρώτα 40 χρόνια ζωής της Αρχής υπήρξαν "επιτυχημένα."

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ΑΤΗΚ, ο κ. Παπαδάκης έκανε μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα - σταθμούς της τηλεπικοινωνίας στην Κύπρο και αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα η Κύπρος να θεωρείται σήμερα μια από τις πλέον ανεπτυγμένες τηλεπικοινωνιακά χώρες στον κόσμο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Τάκης Χατζηδημητρίου - ΚΣΣΕ - Υπόθεση Τζιακούρμα

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Με σημερινή γραπτή ερώτησή του προς τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Ιντουλίζ Μπερζίνς, ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου ζητά να μάθει κατά πόσον η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ έχει λάβει οποιαδήποτε μέτρα προς την κατεύθυνση της Τουρκίας ώστε να διασφαλίσει την άμεση απελευθέρωση του Πανίκου Τζιακούρμα και την επανένωσή του με την οικογένειά του και ειδικά με τη βαριά άρρωστη μητέρα του.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από το Στρασβούργο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της εαρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι η ερώτηση υποβλήθηκε "όχι απλώς για να καταγραφεί αλλά για να υποχρεώσει την Επιτροπή Υπουργών να πάρει θέση" και σημείωσε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για το πότε η Επιτροπή θα δώσει την απάντησή της στη ΚΣΣΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] (Κ)Αθήνα - Εκδήλωση - Κύπρος: η Λεηλασία Ενός Πολιτισμού

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    H συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια αλλοίωσης της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Κύπρου, μέσω της καταστροφής της πολιτιστικής της κληρονομιάς, συνιστά μία ακόμη πολιτική γενοκτονίας.

    Αυτό υπογράμμισε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου στην Αθήνα με την ευκαιρία της έκδοσης και στην ισπανική γλώσσα του βιβλίου "Κύπρος: Η Λεηλασία ενός πολιτισμού."

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)

    [07] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Μετανάστευση Τουρκοκυπρίων

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι θεωρεί φοβερά επικίνδυνο το φαινόμενο της συνεχιζόμενης μετανάστευσης Τουρκοκυπρίων γιατί, όπως είπε, η κατοχική δύναμη αναπληρώνει σε αριθμούς και με το παραπάνω τους γηγενείς κατοίκους του τόπου, με τους κουβαλητούς εποίκους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας είπε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι "πρέπει να προσπαθήσουμε την προσέγγισή μας με τους Τουρκοκυπρίους να τους ενθαρρύνουμε να μείνουν στον τόπο" και σημείωσε πως οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα του κατοχικού καθεστώτος και της καταπίεσης τόσο της πολιτικής όσο και της κοινωνικο-οικονομικής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [08] (K) Υπουργός Οικονομικών - Ευρωπαϊκή Τράπεζα

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Στο σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην προώθηση της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, προσφωνώντας τη 10η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στο Λονδίνο.

    Παράλληλα, ο κ. Κληρίδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Τράπεζα στις προσπάθειες της για οικονομική μεγέθυνση και μακροοικονομική σταθερότητα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα εισέρχεται στη νέα δεκαετία με αισιοδοξία και ότι θα επιτύχει τους στόχους της.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Χρηματιστήριο - Εκπρόσωπος των FTSE Λονδίνου

    ΚΥΠΕ - 24/04/2001

    Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας FTSE του Λονδίνου Garet Parker, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, είχε σήμερα το απόγευμα η Συμβουλευτική Επιτροπή του Δείκτη FTSE/CySE 20 του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της πορείας του συγκεκριμένου Δείκτη.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΧΑΚ Πάρις Λένας ήταν μια συνήθης συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες, για ανασκόπηση της όλης πορείας του Δείκτη FTSE/CySE 20, βάσει της οποίας μπορεί να γίνουν αναθεωρήσεις, με ισχύ από την 1ην Ιουνίου, σε εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Δείκτη, σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια που ισχύουν παγκόσμια.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 24 April 2001 - 17:49:24 UTC