Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - Σύνοδος Κορυφής
  • [02] Σουηδία - Σύνοδος ΕΕ - Συλλήψεις
  • [03] Κύπρος - Μπουρκίνα Φάσο - Διπλωματικές σχέσεις
  • [04] Αυστραλία - Κυπριακό
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Καναδοί διπλωμάτες
  • [06] Νίκος Μουσιούττας - Υγεία
  • [07] "Αβρούπα" - Κατεχόμενη εκκλησία - Θέρμεια
  • [08] "Αβρούπα" - Ντενκτάς - Εγκληματικές ενέργειες
  • [09] Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Αλβαρο ντε Σότο
  • [10] Προεδρεύων Δημοκρατίας - Υπουργός Υγείας Ελλάδας
  • [11] Εκπρόσωπος - Εκθεση για οικονομικά οφέλη - ΗΠΑ
  • [12] Εκπρόσωπος - Υπόθεση Λοϊζίδου
  • [13] Εκπρόσωπος - Ελλάδα - ΕΕ - Διεύρυνση
  • [14] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [15] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [16] Εκπρόσωπος - Βρετανικές Βάσεις - ΕΕ
  • [17] Κύπρος - Δομίνικα - Διπλωματικές σχέσεις
  • [18] Σπύρος Κυπριανού - Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [19] Υπουργός Υγείας - Υγεία Σπύρου Κυπριανού
  • [20] Κύπριος ΥΠΕΞ - ΕΕ - Κύπρος

  • [01] (Κ) ΕΕ - Σύνοδος Κορυφής

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Yπό τη σκιά του "όχι" των Ιρλανδών στη διεύρυνση της ΕΕ αρχίζει σήμερα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται η θητεία της Σουηδίας στην προεδρία της ΕΕ την οποία στη συνέχεια αναλαμβάνει το Βέλγιο.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από το Γκέτεμποργκ, όπου χθες παρέστη στη συνάντηση της ομάδας των ευρωπαϊκών φιλελεύθερων κομμάτων, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου είπε ότι η σύνοδος του Γκέτεμποργκ έχει ιδιαίτερη σημασία για τις υπό ένταξη χώρες διότι αναμένεται να υπάρξει κατά τη διάρκειά της μια επίσημη επαναβεβαίωση ότι η πορεία προς τη διεύρυνση της ΕΕ συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [02] (K) Τιτίνα Λοϊζίδου - Συμβούλιο της Ευρώπης

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε χθες νέο ενδιάμεσο ψήφισμα αναφορικά με την εκτέλεση της απόφασης στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, το οποίο όμως θα δοθεί στη δημοσιότητα σε δέκα περίπου ημέρες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

    "Το περιεχόμενο των διεργασιών της Επιτροπής είναι εμπιστευτικό και δεν μπορώ να αποκαλύψω οτιδήποτε," δήλωσαν στο ΚΥΠΕ από το Στρασβούργο οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι το ενδιάμεσο ψήφισμα θα δημοσιοποιηθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 25 Ιουνίου.

    Ενωρίτερα από αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχει τίποτε προς δημοσιοποίηση, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Οπως εξήγησαν, η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος σε δέκα περίπου ημέρες είναι σύμφωνη με την πάγια τακτική της επιτροπής του ΣτΕ που συζητά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Σύμφωνα με τους κανονισμούς, υπάρχει κάποια καθυστέρηση από την ώρα που λαμβάνεται μία απόφαση μέχρι τη δημοσιοποίησή της," πρόσθεσαν.

    Οι ίδιες πηγές απέφυγαν επιμελώς να απαντήσουν σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση για το θέμα.

    Ηδη η εξ Υπουργών Επιτροπή έχει υιοθετήσει δύο ψηφίσματα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Λοϊζίδου, επισημαίνοντας τη συμβατική υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει την απόφαση και τονίζοντας ότι η άρνηση της Αγκυρας να το πράξει αποτελεί έκδηλη περιφρόνηση των διεθνών υποχρεώσεών της.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Σουηδία - Σύνοδος ΕΕ - Συλλήψεις

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Γκέτεμποργκ περισσότερους από 240 διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

    Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε ένα σχολείο όπου είχαν καταφύγει οι διαδηλωτές για να περάσουν τη νύχτα τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν αρκετά άτομα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [04] (K) Κύπρος - Μπουρκίνα Φάσο - Διπλωματικές σχέσεις

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Κύπρος και Μπουρκίνα Φάσο συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.

    Σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των δύο χωρών, Σώτος Ζακχαίος και Michel Kafando.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Αυστραλία - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η Αυστραλία είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό που θα αποβεί επωφελής για όλα τα μέρη, καθώς η Αυστραλία είναι δεσμευμένη στην ειρηνική διευθέτηση της διένεξης στην Κύπρο, στην υποστήριξη του ειρηνευτικού έργου των Ηνωμένων Εθνών καθώς και του έργου που επιτελούν στην επίλυση κρίσεων και στην τήρηση του διεθνούς δικαίου.

    Αυτά δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση στη Λευκωσία, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Αυστραλίας και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Leo McLeay, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ομοσπονδιακής Βουλής, προσθέτοντας ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι σημαντικό στοιχείο στον τρόπο επίλυσης του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Καναδοί διπλωμάτες

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία Καναδών αξιωματούχων αποτελούμενη από τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά στην Κύπορ Franco D. Pillarella, τους Πρέσβεις του Καναδά στην Αθήνα και στην ?γκυρα, David Hutton και Jean-Marc Duval, και τον Robert Hage, Διευθυντή Τμήματος Ανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Καναδοί αξιωματούχοι, αφού συγχάρηκαν τον κ. Χριστόφια για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Νίκος Μουσιούττας - Υγεία

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Ο τέως βουλευτής του ΔΗΚΟ Νίκος Μουσιούττας πέρασε καλή και ήσυχη νύκτα στο νοσοκομείο St Mary's του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται ύστερα από την εγχείρηση καρδιάς που υποβλήθηκε.

    Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο κ. Μουσιούττας επικοινωνεί με τους δικούς του, τη σύζυγό του, το γιο του και την κόρη του, οι οποίοι είναι συνεχώς κοντά του.

    Ο κ. Μουσιούττας αναμένεται να μείνει στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης τουλάχιστον ακόμη μια ημέρα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΠ)

    [08] (Κ) "Αβρούπα" - Κατεχόμενη εκκλησία - Θέρμεια

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" με κύριο τίτλο "Μήπως η εκκλησία μετατρέπεται σε νυκτερινό κέντρο", αναφέρεται στην εκκλησία του κατεχόμενου χωριού Θέρμεια Κερύνειας και γράφει ότι η εκκλησία αυτή ήταν τόπος λατρείας μέχρι το 1974. Μετά τη χρονολογία αυτή αρχίζει και η περιπέτεια του ναού και του κοιμητηρίου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, καταστράφηκαν τάφοι, καταστράφηκε το εσωτερικό της εκκλησίας και σήμερα απομένει ο θόλος και οι τέσσερις τοίχοι. Στους εσωτερικούς τοίχους είναι γραμμένα αισχρόλογα, ένα εκ των οποίων γράφει "Εσύ στρατιώτη που εισήλθες εδώ, να μην φύγεις αν δεν αφοδεύσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΔΝ/ΓΠ)

    [09] (Κ) "Αβρούπα" - Ντενκτάς - Εγκληματικές ενέργειες

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Ανοικτή επιστολή της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα" προς τους αναγνώστες της, που δημοσιεύεται πρωτοσέλιδα σήμερα, αναφέρει ότι οι τελευταίες δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς έχουν ενθαρρύνει τους βομβιστές και εγκληματίες με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται για νέα κτυπήματα κατά της "Αβρούπα" και των ανθρώπων της.

    Οπως αναφέρει η επιστολή, τα σενάρια προβλέπουν εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες θα παρουσιασθούν ως υπαίτιοι οι Ελληνοκύπριοι.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Αλβαρο ντε Σότο

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η κυβέρνηση στο παρόν στάδιο δεν γνωρίζει ούτε για επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στην Κύπρο αλλά ούτε για οποιοδήποτε σχέδιο, δημοσιογραφικές πληροφορίες τον φέρουν να κομίζει.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενημέρωση αναφορικά με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη για σχέδιο που προνοεί για εκτεταμένη αυτονομία των δύο περιοχών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Προεδρεύων Δημοκρατίας - Υπουργός Υγείας Ελλάδας

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι κοινοί στόχοι Ελλάδας, Κύπρου για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος και ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συζήτησαν σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

    Ο κ. Χριστόφιας, είπε ότι εντός των ημερών, αφού πρώτα συνεννοηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του Απόστολο Κακλαμάνη, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία επίσκεψής του στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "αυτό θα είναι πολύ σύντομα".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Εκθεση για οικονομικά οφέλη - ΗΠΑ

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η έκθεση που ετοίμασε αμερικανικός οίκος, για λογαριασμό της Ουάσιγκτον, που αναφέρεται στα οικονομικά οφέλη για την Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού στηρίζεται στη λογική προϋπόθεση ότι η λύση θα αποκλείει τη διαίρεση του νησιού και το ενιαίο κράτος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει την 16σέλιδη έκθεση του οίκου Nathan Associates.

    Ο Εκπρόσωπος είπε πως η έκθεση, από την οποία δεν πρέπει να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα, επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η λύση θα έχει θετικά οικονομικά οφέλη και για τις δύο κοινότητες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Υπόθεση Λοϊζίδου

    ΚΥΠΕ - 15/06/2001

    Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να μην σχολιάσει οτιδήποτε που αφορά τη χθεσινή συνεδρία της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που συζήτησε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της συνεδρίας των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών μελών του ΣτΕ χθες, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση ενόψει του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην δημοσιοποιήσει οτιδήποτε μέχρις ότου το οποιοδήποτε ψήφισμα της Επιτροπής καταστεί τελεσίδικο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Ελλάδα - ΕΕ - Διεύρυνση

    ΚΥΠΕ - 15/06/2001

    Η κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της Μιχάλη Παπαπέτρου εκτιμά ότι η θέση που αποφάσισε να υποστηρίξει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής του Γκέτεμπουργκ, που άρχισε σήμερα, είναι θέμα τακτικής και όχι ουσίας, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα η πολιτική της διεύρυνσης.

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι δεν θα ζητήσει καθορισμό ημερομηνιών για τη διεύρυνση, ο Εκπρόσωπος εξήγησε ότι ο κ. Σημίτης είπε πως η Ελλάδα δεν θα ζητήσει να καθοριστούν ημερομηνίες αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί θα πρέπει να γίνουν ελιγμοί και γίνονται ελιγμοί τέτοιοι που να μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [15] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 15/6/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               181,4192        182,8705
          Δολ. Αυστραλίας              2,8461          2,8688
          Δολ. Καναδά                  2,2761          2,2943
          Κορώνες Δανίας              12,9334         13,0368
          Κορώνες Νορβηγίας           13,8418         13,9525
          Κορώνες Σουηδίας            15,8545         15,9813
          Φράγκα Eλβετίας              2,6443          2,6654
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [16] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 15/06/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7338          1,7442
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,4993          1,5082
    Λίρα Αγγλίας                     1,0668          1,0732
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   590,7900        594,3400
    Εσκούδος Πορτογαλίας             347,5957        349,6807
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3655          1,3737
    Λιρέττα Iταλίας                3.357,1049      3.377,2421
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3910          3,4114
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3087         10,3705
    Πεσέτα Ισπανίας                  288,4800        290,2105
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,8576         24,0007
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8208          3,8437
    Φράγκο Βελγίου                    69,9413         70,3609
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3730         11,4412
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,9413         70,3609
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Εκπρόσωπος - Βρετανικές Βάσεις - ΕΕ

    ΚΥΠΕ -15/6/2001

    Το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο θα απασχολήσει κυρίως την Ευρωπαϊκή Ενωση και για το θέμα αυτό προγραμματίζονται συναντήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων με τις αρχές των Βάσεων πιθανόν κατά την επόμενη επίσκεψή τους στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου έγιναν υπό το φως δημοσιευμάτων που φέρουν την ΕΕ να θέτει θέμα του καθεστώτος των Βάσεων, σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [18] (Κ) Κύπρος - Δομίνικα - Διπλωματικές σχέσεις

    ΚΥΠΕ -15/6/2001

    Κύπρος και Δομίνικα συμφώνησαν στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους.

    Σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν στη Νέα Υόρκη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Σώτος Ζακχαίος και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δομίνικα Simon Paul Richards.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΓΠ)

    [19] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Ιατρικό ανακοινωθέν

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Στον πνεύμονα πιθανολογείται ότι βρίσκεται η πρωτογενής εστία του μεταστατικού αδενοκαρκινώματος στη λεκάνη, που εντοπίστηκε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος θα προβεί αύριο στις 10:30 το πρωί στο σπίτι του, σε δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του.

    Ο Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, είπε πως "κατά το λεπτομερή κλινικό, απεικονιστικό και ιστοπαθολογικό έλεγχο, βρέθηκε εστία στον πνεύμονα η οποία πιθανολογείται να είναι και ο πρωτογενής όγκος".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [20] (Κ) Υπουργός Υγείας - Υγεία Σπύρου Κυπριανού

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    Η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού είναι σε τέτοιο επίπεδο που έχει αρχίσει η Θεραπεία για το πρόβλημα που έχει στη λεκάνη, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του κ. Κυπριανού.

    Ο κ. Σαββίδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας της Ελλάδας Αλέκο Παπαδόπουλο τον κ. Κυπριανού στην οικία του, είπε ότι θα γίνει αξιολόγηση της πρωτογενούς εστίας του προβλήματος και θα μας συμβουλεύσουν οι γιατροί για τι μέλει γενέσθαι, αν θα προχωρήσει, δηλαδή σε χημειοεραπεία και πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)

    [21] (Κ) Κύπριος ΥΠΕΞ - ΕΕ - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 15/6/2001

    [22] Η διαδικασία της διεύρυνσης μπορεί να είναι και σταδιακή εάν δεν είναι έτοιμες

    όλες οι χώρες για ένταξη την 1.1.2004 δήλωσε από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ο

    Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι λόγω του ότι η Πολωνία, η οποία περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμμα διεύρυνσης, δεν αναμένεται να κλείσει όλα τα υπό τα διαπραγμάτευση κεφάλαια πριν από το 2004 και η ένταξη θα είναι δυνατή την 1.1.2005.

    Μιλώντας σε Κύπριους δημοσιογράφους ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε πως υποψήφιες χώρες της Ομάδας του Ελσίνκι (δευτέρου κύμματος διεύρυνσης) όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία έχουν κλείσει 17 κεφάλαια και η Μάλτα και η Λεττονία 16, όπως και η Πολωνία που βρίσκεται στην πρώτο κύμμα διεύρυνσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 15 June 2001 - 13:02:15 UTC